Рецепт
кабачково-рисового салату надихнув мене на черговий овочевий плов з кабачками:
Овочевий плов Рецепт хоч і з багатьма складниками, але готується швидко і дуже запашний.
2 скл. рису добре промити водою і замочити на декілька годин. Знову промити і злити воду.
2 цибулини порізати кубиками, обсмажити на олії.
Поки смажиться цибуля, почистити
2 морквини, потерти або порізати соломкою, додати до цибулі.
2 середні кабачки (загальною масою 1 - 1,5кг) почистити, потерти на терці, додати до моркви.
2 перці - порізати соломкою і в казанок.
4 - 5 помідорів - ошпарити, зняти шкірку, порізати шматочками або збити в блендері і додати до овочів.
Додати
сіль, перець, перець горошком, приправу каррі - за смаком.
Окремо підварити
цвітну капусту(невеличку головку), попередньо розділивши її на дрібні суцвіття і потримати в окропі 4 - 5 хвилин. Додати до овочів.
Помішуючи тушкувати хвилин 15 - 20. Додати рис і лавровий лист.
Тушкувати до готовності рису - він вбере зайву вологу.
Видавити зверху
пару зубчиків часнику (для пекучої гостроти порізати гострий перчик або його шматочок) і відставити з плити.
Смакувати через 10 хвилин, посипавши тертим сиром - мені (як тій вороні), за старою звичкою, дістався невеличкий шматочок пармезану, якого ми і потерли на плов.