Продовжуючи тему чудової кулінарної книги "Кулінарні секрети сестри Ольги", сьогодні у нас на столі були картопляні кльоцки - вперше робила по іншому рецепту, без муки...
Картопляні кльоцки сестри Ольги Тісто:1 кг картоплі - зварити краще звечора, перемолоти
200 г картопляного крохмалю
1 яйце
50 г масла
сіль, перець.
1. До картоплі додати крохмаль, яйце, сіль, перець.
2. Замісити тісто і виробити з нього невеликі кульки, кожну з яких легенько притиснути пальцем посередині - виходять такі собі грубенькі вушка, які краще обваляти в муці, щоб не пристали до дошки і не потекли.
3. Варити на слабкому вогні протягом хвилини.
4. Витягнувши з окропу, занурити не декілька секунд в холодну воду.
я просто поставила поруч з каструлею, в якій вони варилися, миску з водою, викладала їх в холодну воду, а потім, відцідивши, у форму для запікання.
Моя кума "загартовує" вареники і палюшки інакше - перед вийманням вона просто доливає 1/2-1скл. води у окріп, поливаючи вареники - так завжди робить її мама, щоб вареники не злипалися.
5. Полити кльоцки розтопленим маслом, запекти у духовці протягом 30хв (щонайменше) - я їх запікала в мікрохвильовці у скляній формі з кришкою.
Подавати з підливкою, соусом, шкварками, смаженою цибулькою або просто з салатом...
Хочу додати, що картопляне тісто на крохмалі мені сподобалося більше, ніж звичне тісто з мукою - здається, що воно краще тримає форму
(тобто тримається купки), а попавши в окріп відразу обволокується крохмальною оболонкою і кльоцки залишаються тугими - потім, при запіканні, вони розбухають і просто тануть в роті.