Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:42
Повідомлення #301


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сухий пиріг Ніжний


Хоча сухий пиріг – це швидкий і смачний варіант випічки, але вчора я цей процес трохи ускладнила і результатом усі задоволені…
Тісто (в розрахунку на форму 20х30см):
1скл (200мл) муки
1/2скл. Манки
1ч.л. розпушувача
100г масла
Скласти в миску, перетерти руками до отримання однорідної сипучої маси.
Начинка:
0,8-1кг яблук – почистити, нарізати пластинками або брусочками (я потерла на брусочки на терці)
300 г гарбуза – нарізати як і яблука
по жмені: родзинок, кураги, фініків – скласти в мисочку, залити, щоб ледь покрило, яблучним соком (вином або коньяком) – у мене був коньяк – залишити мінімум на 30хв., потім курагу і фініки порізати шматочками
цукру – в залежності від яблук – 2-3ст. (якщо дуже солодкі) – до 3/4скл.
1ч.л. кориці
Все вимішати в мисці.
Пудинг:
Зварити 1/2 пачку пудингу з 1/4л молока охолодити, збити з 1 яйцем.
У форму викладати 2-3 ст.л. тіста (щоб покрило дно), потім – начинку з яблук, зверху – пудинг.
Прошарки тіста і пудингу намагатися робити тонкими.

У мене вийшло 3 шари тіста і по 2 – начинки і пудингу.
Зверху на тісто викласти тоненькі пластинки масла (або маргарину).
Випікати в духовці з конвекцією при темп-і 160 близько 1 години.
Охолодити і смакувати.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 жовтня 2011 22:13
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:42
Повідомлення #302


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вчора готувала нову страву, з серії тих, що, прочитавши рецепт, хочеться відразу приготувати, тим паче, що у нас бувають неорганізовані залишки тертого твердого сиру - тепер я знаю, що з ним робити :smile: :
Сирні паляниці

Тісто:
2скл. (1скл - 200мл) муки
1скл. кефіру (йогурту, кислого молока, сметани і т.д.)
1скл. тертого твердого сиру
1/2ч.л. соди
1/2ч.л. солі
1/2ч.л. цукру
В кефір додати соду, сіль, цукор, муку, сир. Замісити тісто. Розділити на невеликі колобки, розтачати, накласти начинку, зліпити краї в центрі паляниці, розтачати до товщини приблизно 1см, смажити на олії.
Для начинки в оригіналі використали терту шинку, але я приготувала паляниці з фасолевою начинкою.

Усього вийшло 9 паляниць - по 3 штуки на пательню.
Я й не зчулася, як вони закінчилися, а діти хотіли ще - тому кажу. що рецепт вдалий і дуже швидкий, також великий його плюс, що тісто без яєць - якщо вони раптом закінчаться :lol: ...
Рецепт від Ольги Бабич зі сайту povarenok.ru.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:53
Повідомлення #303


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Solka, тільки для тебе - ще один салат з черемші:

пучок черемші
2 яйця
2 морквини на дрібній терці
сіль, перець
майонез
Перейти на початок сторінки
Марія БМВ
16 квітня 2011 22:54
Повідомлення #304


Файна господиня
  • 51

Репутація: 387
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 582
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 894
Я шось ніяк не в"їду шо то за черемша і де її можна купити. :feel: Може я трохи відстала,але поясніть дурню шо це,і як виглядає,шось схоже до зеленої цибульки чи що? :fellow: Може існує ще якась інша назва? :bully:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:54
Повідомлення #305


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Марія БМВ
Я шось ніяк не в"їду шо то за черемша і де її можна купити.

У нас черемшею завалені усі базари - і люди з городів привозять, і з Шувару навозять ящиками - листочки тонші, ніж в конвалії, пахне часником.
Дай запит в гуглі - буде тобі і опис і фото.

Ще її називають ведмежою цибулею (bear garlic) - калька з англійської.
Ось що про неї пишуть:

Черемша занесена до Червоної книги. Під назвою черемша (народні назви: Левурда, колба, чензелі, єврейський і дикий лук, ведмежа цибуля, гадюча та лісової часник) об'єднано два близьких виду дикорослого цибулі - ведмежий і переможний, які різняться формою цвітіння.

Біологічні особливості черемші.

Цибуля ведмежа добре росте в затіненні під деревами та чагарниками при достатньому забезпеченні вологою. Цибуля ведмежа воліє суглинні або супіщані грунти, гірше росте на лужних і кислих. Не переносить весняного затоплення талими водами.

Хімічний склад черемші.


Листя дикої цибулі містять білок, мінеральні та безазотистих екстрактивні речовини, глікозид аланін і природний антибіотик лізоцим, ефірну олію і дуже багато вітаміну С. У всіх частинах черемші міститься сірковмісні вуглеводні типу алліцина. Крім того, листя черемші містять макро-і мікроелементи. Черемша здатна концентрувати мідь і селен.
Фармакологічні властивості черемші приблизно такі ж, як часнику.
Вживання в їжу черемші.
Черемша - перша весняна їстівна зелень з хорошим напівгострих смаком, за своїми фітонцидним властивостям перевершує часник, листя і черешки додають у салати, супи, начинки для пирогів, товчені або дрібно нарізані цибулини. Товчені або дрібно нарізані цибулини і листя черемші оберігають м'ясо від швидкого псування.

от насіння є в продажі.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:54
Повідомлення #306


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сьогодні трошки пекла і ще менше - варила :smile: :

Кокосовий пиріг по-німецьки



Тісто:
1,5 скл (300мл) муки
1.скл кислого молока (кефіру, йогурту...)
1скл. цукру
1 яйце
2ч.л. розпушувача (я дала 3/4ч.л. амоняку - пиріг виріс втричі)
1 пачка ван.цукру
Яйце збити з кефіром(якщо використовуєте амоняк - попередньо розмішайте його в кефірі), цукром, додати муку, розпушувач, вимішати.

Посипка

100г кокосової стружки змішати з 1/2скл. цукрової пудри, 1 пачкою ванільного цукру

Заливка:
1скл жирних вершків

Тісто вилити у змащену форму (у мене - 20х30см - спочатку вийшов дуже тонкий шар, але тісто виросло втричі!), верх посипати посипкою, накрити фольгою або пергаментом, випікати при темп-і 180 20хв. Потім зняти фольгу і пекти ще 15-20 хвилин - до готовності.
Витягнути з духовки, полити вершками, залишити до охолодження.

Рецепт від Олі з harch.ru

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 жовтня 2011 22:12
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:54
Повідомлення #307


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сьогодні у мене, як в тій приказці: "Цирк поїхав - клоуни залишились" - огірочків вже нема, а розсіл ще не весь встигли випити :m05100: , тому я спробувала два нові (як на мене) рецепти солоної випічки на розсолі:
Листова випічка на розсолі
до перших страв


1скл. (200мл) розсолу з-під квашених огірків (в оригіналі було з маринованих :lol: )
1скл олії
1ч.л. соди, погашена 3ч.л. лимонного соку
3 - 3,5скл. муки
Замісити тісто - просіяти в миску, зробити ямку, в неї всипати соду, залити лимонним соком , акуратно перемішати, влити розсіл, олію, вимішати до однорідності - тісто виходить важкувате і жирне (можна підсипати ще небагато муки).
Розділити тісто на дві частини, розтачати прямокутник тощиною 0,5-0,8см, посипати тертим сиром, можна трошки посипати грубшою сіллю (я ще посипала орегано - люблю спеції), скрутити рулетом, нарізати кружальці товщиною до 1см.
Пекти при темп-і 230 (в оригіналі - 250 - але то був один шар печива) до позолотіння.

Охолодити, смакувати з першими стравами, пивом.

За бажанням можна зробити печиво - розтачати, вирізати необхідні формочки, вмокати в тертий сир з паприкою, якщо солодкі - в цукор + ванільний цукор.


Рецепт від Поваренка с Поварешкой :smile: .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:54
Повідомлення #308


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Кажуть, що в скрутні часи по цьому рецепту пекли хліб. Що нас чекає в майбутньому - не знаю, але випічка сподобалась:
Пампушки на розсолі

Тісто:
3скл. муки
1скл. розсолу
дріжджі - 1ч.л. сухих, у мене - 30г свіжих
2ст.л. цукру
2ст.л. олії
1 жовток для змащування (за бажанням), або масло розтоплене

Опара:

В теплий розсіл додати дріжджі і 1ст.л. цукру - відставити на 25-30хв. - щоб забурлило.

Потім додати решта цукру, щипку солі, олію, муку, вимісити м'яке тісто, що не липне до рук(к-сть муки може бути різна - залежить від її якості).
Відставити на годину в тепле місце (за цей час я спекла печиво з попереднього рецепту :lol: ).
Коли тісто підніметься - розділити його на невеликі кульки, можна з кожної кульки зробити джгутик і закрути в дулю, вмочити в розтоплене масло(за бажанням - або потім змастити жовтком) і викласти на змащене деко. Залишити на 10-15хв., щоб підійшли.
Випікати при темп-і 170 до готовності.

Гарячі можна ще раз змастити - на цей раз олією з часником.
Пампушки мають ніжний м'який смак і легкий запах розсолу :smile: .

Рецепт від Віти зі сайту povarenok.ru.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 23:03
Повідомлення #309


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Як на мене це оригінальна закуска і цікавий варіант подачі сала:
Сало мариноване


300-400г соленого сала - порізати тонкими пластинами (на один кус :smile: )
1-2 цибулини - порізати кружальцями
1 морквина - порізати соломкою
5 зубців часнику - пластинками

Приготувати маринад:
1скл. води + морква + лавровий лист, перець горошком, гвоздика = довести до кипіння, влити 1ст.л. оцту, охолодити.

Сало викласти в миску, додати цибулю, часник, посипати меленим перцем, акуратно вимішати. Залити холодним маринадом.
Краще настояти добу.

Діти полюбляють куштувати з хлібом - білим, чорним, аби сало було :smile: !
Рецепт в Олі на /harch.ru, за що їй велике дякую!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 23:03
Повідомлення #310


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сьогодні ми зі старшим сином вивчали пасхальні традиції англомовних країн (тобто виконували домашнє завдання з англ.мови :t1011: ) і відкрили для себе традиційну англійську пасхальну випічку - Hot cross buns - булочки з хрестом. Печуть їх в Страсну п'ятницю і куштують ще теплими. Згідно з традицією, з людиною, з якою ви поділитеся половинкою булочки, ви будете дружити цілий рік, а булочка, підвішена на кухні, буде оберігати ваш дім від всяких негараздів!
По секрету скажу, що історія булочок сягає ще язичницьких часів і хрест означав сонце і місяць, а чотири частини - чотири фази місяця (або чотири пори року). Християнська церква адаптувала традицію випікання булочок і почала по-своєму трактувати значення хреста. І вже в 1361 році монах на ім'я отець Томас Роккліф вперше роздав біднякам свого приходу булочки з хрестом. Згодом, не зважаючи на заборону католицької церкви в Англії у 16ст., королева Єлизавета I указом дозволила випікати і куштувати ці булочки на Різдво, на Пасху і на поминки.
Ну і як після прочитаного не спробувати булочок з такою драматичною історією???
Hot cross buns
Традиційні англійські пасхальні булочки з хрестом



Тісто:
350г муки
25г цукру
7 г сухих дріжджів (я брала 25г свіжих)
1,5ч.л. кориці
1/4ч.л. духм. перцю
125г родзинок
50г цукатів
цедра 1/2 лимону і 1/2 апельсину
20г сушених яблук (замінила курагою)
12ч.л. солі
150г молока
50г масла
1 яйце

Хрест:
25г муки
1/8скл. води (давала на око до необхідної густини)

Глазур:
1/8скл. води
25г цукру
1/8ч.л. суміші спецій (кориця, мускатний горіх...)
(для глазурі змішала 2ст.л. води і цукрову пудру - до однорідності і густини сметани, додала пару капель лимонного соку)

1. В мисці змішати муку, сіль, цукор, дріжджі, спеції, родзинки, цукати, цедру.

2. Тепле молоко і масло (щоб було рідке, але не гаряче) збити з яйцем.

3. В муці зробити заглиблення, влити молоко, лопаткою вимішувати по колу в одну сторону. Потім тісто вимісити протягом 5 хвилин на столі. Покласти на годину в тепле місце (я, як завжди, підігріла тісто протягом 30сек. в мікрохвильовці і там залишила його виростати) на годину.

4. Тісто розділити на кульки, викласти у змащену жиром форму. За бажанням ножицями зробити надрізи у вигляді хреста, накрити рушником, залишити на 40 хвилин.

5. Намалювати хрест за допомогою шприца або конуса з пергаменту, поставити випікатися при темп-і 220 градусів протягом 10 хвилин, потім ще 10хв при темп-і 200 градусів (будьте уважні, бо я пекла при темп-і з вентиляцією 200 і вони гарно зарум'янились).


6. Витягнути, гарячі змастити глазур'ю.

Рецептів знайшли багато, але сподобали собі рецепт зі сайту edimdoma.ru від Nata Ru
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




5 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 5)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 17:56

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 106
Гостей: 92
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100