Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:32
Повідомлення #291


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Броколі в клярі


Заморожену броколі відварити в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин, відцідити, обмокнути в збите яйце, обкачати в кукурудзяній муці з 1.ч.л. каррі, смажити на вершковому маслі.

Зникла швидше, ніж готувалась :smile: ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:32
Повідомлення #292


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сьогодні мені в голову прийшла ідея експрес-сухариків. Це коли їх нема, є щось типу супу-пюре і ліньки стояти над пательнею:
Експрес-сухарики


Потрібен тостер і білий хліб.

Робимо тости і, поки вони гарячі, швиденько нарізаємо на шматочки. Сухарики швидко охолоджуються і готові для споживання - у нашому випадку це овочева зупка-пюре :smile: .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:32
Повідомлення #293


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Деколи хочеться чогось гостренького, солоненького...

Мойва пряного посолу



Мойва (кілька) - 1кг
Сіль - 3ст.л. з невеликою гіркою
Перець чорний горошок - 1/2ч.л.
перець духмяний горошок - 4-5шт.
гвоздика - 4-5шт.
коріандр - 1/4 ч.л.
імбир мелений - щипка
лавровий лист - 3-4шт.

1. Рибу помити, почистити. Промити.
2. Спеції не дуже дрібно потовкти ступкою.
3. Рибу викласти в посудину, посипати спеціями, сіллю, акуратно перемішати знизу вверх.
4. Накрити тарілкою, поставити щось не дуже важке.
5. Поставити в холодильник на 12 - 24 години.

Рецепт підгледіла у Fyksia на liveinternet.ru
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:32
Повідомлення #294


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Для любителів доброго шматка м'яса:
Свинина в шляфроку



на 1кг вирізки:
3-4 яйця
4-5 зубців часнику - витиснути
сіль, спеції на смак - посипала травами для м'яса, сіллю, перцем...

Мясо нарізати товщиною 5-7мм.

Додати яйця, часник, спеції і руками добре вимішати.

Залишити маринуватися до 12 годин - добре готувати зранку на вечерю, або навпаки.
Обсмажити з двох сторін на середньому вогні.

P.S. Буду готувати знову - нам дуже сподобалося!!!
за рецептом Олі з harch.ru...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:32
Повідомлення #295


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ми дома всі шоколадомани - навіть пухнасті. Ще й рецепт знайшовся бомбезний - мінімум затрат часу і максимум задоволення:
Шоколадна бомба


Увага - 1скл - 250мл! Час: 10хв - калатання, 20-30- випічка!!!
1. Змащуємо форму 20х30см і включаємо духовку на 180 градусів.
Форму краще взяти суцільну - я пекла в скляній прямокутній - зручно заливати і потім підливати поливку, зачерпуючи з країв - поки вона просочить пиріг:smile: . Хоча дітям сподобалося її їсти ложкою.

2. Калатаєм:
1 скл. молока
1 скл. цукру
1 скл. олії
4 ст.л. з чубчиком какао
Пораджу молоко розвести з цукром, а потім домішати все інше.
Половину суміші відлити до кращих часів :smile: .

3. До однієї половини какао-суміші додаємо 2ч.л. ванільного цукру, 1скл. муки, 1ст.л. розпушувача. консистенція - як густа сметана.
Виливаємо у форму, випікаємо 20-25 аж 30хв (залежить від можливостей духовки). Пробуємо сірничком або зубочисткою на готовність.
Витягаємо і поливаємо другою половиною какао-суміші.
Дозволяється куштувати теплим...

P.S. Одну сімейну порцію пирога відправила на верхній поверх до улюбленої сусідки. Сусідка по телефону призналась, що почувається "вся в шоколаді"...
Рецепт надибала в Олюні з liveinternet.ru
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
16 квітня 2011 22:41
Повідомлення #296


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Іринко! :3fb: Ну і Майстриня :winked: ,така смакота тут ,кожного дня захожу вже до Тебе в гості,- є щось новеньке(((!!! :winked:
Свинина-пальчики оближеш,а шоколадний пляцок,бомбезний перепис,це точно :love: !Занотувала собі,дякую дуже!
Принесла ...Тобі ось цей подаруночок..!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:42
Повідомлення #297


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Майєчко, дякую!!! Пригощайся! Від нашого столу вашому столу:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:42
Повідомлення #298


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сьогодні у нас два салатики з черемшою:
1. Черемша - дрібно порізана, корінь селери - потерти на дрібній повздовжній терці, кукурудза консервована, сир домашній - посолити, поперчити, заправити сметаною. Ще можна додати шматок червоного перцю - і салат стане триколірним.

*Коли закінчиться сезон черемші її можна замінити порою.
*Для заправки можна використати сметану і майонез 1:1.


2. Черемша - 1 пучок, 2 варені яйця (потерті або нарізані кубиками), кукурудза, заправити майонезом.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:42
Повідомлення #299


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ліниві голубці Сержа

На зимову капусту на базарі деколи боляче дивитися, а знайти щось путнє для справжніх голубців - складно. Тому і я пішла шляхом полегшення зусиль. Крім цього рецепт сподобався відсутністю смажених складників - тобто страва дієтична

М'ясний фарш
Для фаршу краще використати два види мяса - телятину і свинину. На 1кг фаршу додати 1ст.л. солі, 1ч.л. паприки, 1ч.л. чорного меленого перцю, 1ч.л. соди. Спочатку фарш добре вимісити, потім - відбити рукою, накрити плівкою і в холодильник - в ідеалі на добу.
Овочі, рис.
В оригіналі рис радять відварити, я його добре промила, з півгодини настояла у воді, знову промила, закип'ятила і відставила, щоб охолонув. Рису бажано взяти скільки й м'яса 1:1. Кидаємо до фаршу
Цибулину дрібно порізати, також додати до фаршу. Все разом вимішати.
Маленьку капустину дрібно порізати кубиками - я спочатку потерла на терці брусочками, а потім ножем ще подрібнила.
1-2 морквини також дрібно порізати кубиками (або потерти на дрібній терці). Моркву і капустину скласти в миску, залити кип'ятком на 10 хвилин, злити воду, додати до фаршу, вимішати, посолити-поперчити до смаку.
Соус
Для соусу змішати сметану, томатний соус, часник, посолити до смаку.

Приготувати форму для запікання: змастити жиром, на дно викласти цибулю, порізану кільцями.

Приготувати посудину з холодною водою.

Руки вмокати в холодну воду, набирати ложкою фарш, формувати котлетки, викладати у форму. На кожну котлетку викласти ложку соусу.

Накрити посудину фольгою, запікати у духовці до готовності при темп-і 180-190 градусів.

В оригіналі перед запіканням котлетки обсмажували на пательні, але я цей пункт пропустила.
Рецепт знайшла на nnm.ru в Ritamargot - за що їй велике дякую!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 квітня 2011 22:42
Повідомлення #300


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
У нас на вечерю ще один салатик з черемші:

Пекінська капуста, черемша, яйця, майонез на сметані від Любані.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




6 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 6)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 18:00

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 135
Гостей: 118
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100