Ліниві голубці Сержа
На зимову капусту на базарі деколи боляче дивитися, а знайти щось путнє для справжніх голубців - складно. Тому і я пішла шляхом полегшення зусиль. Крім цього рецепт сподобався відсутністю смажених складників - тобто страва дієтичнаМ'ясний фаршДля фаршу краще використати два види мяса - телятину і свинину. На 1кг фаршу додати 1ст.л. солі, 1ч.л. паприки, 1ч.л. чорного меленого перцю, 1ч.л. соди. Спочатку фарш добре вимісити, потім - відбити рукою, накрити плівкою і в холодильник - в ідеалі на добу.
Овочі, рис.В оригіналі рис радять відварити, я його добре промила, з півгодини настояла у воді, знову промила, закип'ятила і відставила, щоб охолонув. Рису бажано взяти скільки й м'яса 1:1. Кидаємо до фаршу
Цибулину дрібно порізати, також додати до фаршу. Все разом вимішати.
Маленьку капустину дрібно порізати кубиками - я спочатку потерла на терці брусочками, а потім ножем ще подрібнила.
1-2 морквини також дрібно порізати кубиками (або потерти на дрібній терці). Моркву і капустину скласти в миску, залити кип'ятком на 10 хвилин, злити воду, додати до фаршу, вимішати, посолити-поперчити до смаку.
СоусДля соусу змішати сметану, томатний соус, часник, посолити до смаку.
Приготувати форму для запікання: змастити жиром, на дно викласти цибулю, порізану кільцями.
Приготувати посудину з холодною водою.
Руки вмокати в холодну воду, набирати ложкою фарш, формувати котлетки, викладати у форму. На кожну котлетку викласти ложку соусу.
Накрити посудину фольгою, запікати у духовці до готовності при темп-і 180-190 градусів.
В оригіналі перед запіканням котлетки обсмажували на пательні, але я цей пункт пропустила.
Рецепт знайшла на nnm.ru в Ritamargot - за що їй велике дякую!