Вау!!класна штука!!Я деколи роблю шось подібне з лавашу!!А тут таке!ну вже буду пробувати !ми таке любимо !А читати заходила три рази,бо такий твір настрочила
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Іра, величезне спасибі за чудові страви! прибігаю з роботи--і заглядаю в твою темку! зупку витворю на завтра, за БУРІТО--100 балів за роботу з текстом-зображенням-і за саму смачну страву!
А тепер аж "проковтнула язик" :)) слів нема як смачно! До речі, ще подяку за Хрустку картоплю--цілу бритванку на всіх!
Повідомлення відредагував Славочка - 2 березня 2011 19:53
Ірина, буріто вражає! Дуже гарний опис і фото - завжди цікаво, бо отримуєш все найнеобхідніше, і інформацію і уявлення як виглядає страва Славочка, а який соус ти приготувала до хрусткої картоплі - гострий чи делікатний?
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Вже декілька днів у нас на "ура!" йде такий апельсиново-банановий коктейль: - дитячий кефірчик (на заквасці "біфівіт") - 1скл. - апельсиновий сік - свіжий або з банки - 1скл. - банан.
Старші діти навіть не відчули смаку кефіру - він дуже ніжний і ледь кисленький. Особливо смачно починати ним ранок - і смачно, і корисно, і ситно!
Про нього уже мова на форумі йшла, пекли, але цього разу я трошки відійшла від правил. Просто одного дня у нас був надлишок вареної гречки (і це в часи гречаного дефіциту ), наступного дня я зробила надлишок картоплі - відваривши на декілька картоплин більше, а вже ввечері не втрималася і приготувала начинку до гречаного пирога. Діло залишилося за малим - тісто і в духовку. Захотілося чогось швидкого і легкого - в результаті закалампуцькала ось таке: Тісто: 300мл кефіру (у мене - кисломолочний "Нан" - дитина була забракувала) вилити в миску, додати 3-4ст.л. сиру, 2 яйця (у нас, як не в людей, одне яйко, але двохжовткове ), 1/2ч.л. соди(краще загасити оцтом , бо кислоти кефіру не завжди достатньо), 1/2ч.л. солі, 1ч.л. цукру і мука - закалатати тісто, як густа сметана. Відставити, поки нагріється духовка - до 160 градусів з вентиляцією. Форму змастити олією, викласти і розгладити ложкою 1/2 тіста, потім - гречана начинка, знову тісто і в духовку на 20-25 хвилин - поки тісто зверху не почне нарум'янюватися. Витягнути пиріг, змастити зверху томатним соусом (від піци залишився ) і посипати тертим сиром.
Сьогодні спробувала швидкий варіант печеної картоплі. Рецепт побачила на food.ua, але точно не запамятала, тому, як завжди, зробила трошки по-своєму.
Картопля печена в мікрохвильовці
Добре помити щіточкою або драпачкою 500г картоплі, розрізати повздовж навпіл, викласти на широку тарілку зрізом донизу, зверху скропити олією і посипати сіллю. Пекти 5-6 хвилин (я картоплі взяла "на око" трошки більше, тому поставила на 6 хв), перевернути, посолити, посипати орегано (для запаху - можна й розмарином або кмином), поставити ще на стільки ж часу пектися. Залишити настоятися декілька хвилин, не відкриваючи дверці і смакувати з саламахою (олія+сіль+часник), маслом або просто саму. ... на тарілці
Цей рецепт виник на основі двох оригінальних рецептів від Олі зі сайту harch.ru. Спочатку думала спекти окремо, але потім скомпонувала їх разом і трошки видозмінила (як завжди )
Бананово-кокосові маффіни з вершками
Тісто: 3 яйця збити з 1скл (200мл) цукру. Приготувати суміш: 1/2 банану і 100мл кефіру збити в блендері - щоб вийшла 1скл. рідини. Додати до збитих яєць. Розтопити 100г масла, також додати до збитої суміші. В іншій мисці перемішати 2 скл. муки, 1,5ч.л. розпушувача і пакетик ванільного цукру. Все разом вимішати. Розлити по формочках. Зверху чайною ложечкою посипати посипкою. Посипка - приготувати заздалегідь: 50-60г кокосової стружки змішати з 1/2скл. цукрової пудри і 1 пакетиком ванільного цукру. Пекти протягом 20-25 хв у духовці. Витягнути.
Кожний маффін зверху полити 1ч.л. вершків - за бажанням. Але від цього вони стають ще ніжнішими .
Рецепти пирогів з сухого тіста розповсюдилися швидко. І якщо варіант сухого пирога з яблуками деколи зустрічався під назвою Болгарський яблучний пиріг, то подібний рецепт з сиром я знайшла в Олі зі сайту harch.ru під назвою Угорська ватрушка. Ще трошки і рецепт повинен дібратися до України з новою начинкою і стати національним...
Суха суміш: 1,5скл муки (300мл) швидко посікти зі 100г масла та 1ч.л. розпушувачу.
Сирна начинка: 2-3 яйця (у мене був сухий жирний сир. тому додала 4 яйця) збити з 1скл. цукру та 1 пак. ванільного цукру, додати 500г меленого сиру.
Форму викласти пергаментом для випічки, боки можна змастити жиром (найкраще смальцем) і викласти 2-3 ст.л. сухої суміші - рівномірно розподілити по формі. Тепер черга сирної начинки. Ще коли я читала рецепт, думала, яким чином можна по сухій суміші рівномірно розподілити рідку начинку - ложкою це робити незручно, тому на допомогу прийшов кондитерський мішок (із серії одноразових). Набрати приблизно 4 ст.л. сирної начинки і у вигляді щільної решітки розподілити по сухому тісту. Потім знову - суха суміш - сирна начинка. Треба намагатися робити тонкі прошарки, щоб вони краще пропеклися. Зверху останній шар - суха суміш. Я ще й посипала залишками кокосової посипки з попереднього рецепту. Пекти в духовці при темп-і 160 (з вентиляцією) або 170 без вентиляції.
Коли спечеться - витягнути і вилити заливку поверх ватрушки: 4ст.л. сметани + 2ст.л. цукрової пудри + 1/2 банки (200г) згущеного молока - змішати в мисці. Я подумала, що заливки виходить досить багато, тому щоб вона не розтікалась, я поставила пиріг ще на хвилин 7-10 в духовку. Смачно!