Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Ірка-Шкірка
28 лютого 2011 22:10
Повідомлення #271


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Швидка горохова зупка

Швидкою назвала її тому, що від початку закипання води і до насипання в тарілки часу минає від сили 20 хвилин :amam: . Такі зупки спасають мене, коли треба приготувати щось швидко і смачно, а діти готові ложку згризти.

1. Поставити на вогонь каструлю з водою – нехай закипає.
2. Почистити 4 – 5 картоплин (порізати кубиками), цибулину і морквину, поставити пательню на вогонь, налити олії, порізати цибулину і кинути на пательню смажитись. Коли позолотиться – додати моркву (терту або різану), легенько помішати.
3. Коли закипить вода – в каструлю кинути: картоплю, цибулю з морквою, горохові пластівці, сіль, перець горошком, лавровий лист. Можна кинути ще жменю-другу морожених овочів – у мене мексиканська суміш.
4. Готувати 15 хвилин. Перед виключенням посипати зеленню (також морожена).

Горохові пластівці я дуже люблю готувати і як гарнір - зі смаженим шпондером. Також дуже швидко і смачно!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 березня 2011 15:56
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
1 березня 2011 19:01
Повідомлення #272


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Цитата: Ірка-Шкірка
Швидка горохова зупка

Беру собі на замітку!Шось я думала шо ті пластівці не файні!а як кажеш шо смачно, то попробую тоже))

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 березня 2011 20:16
Повідомлення #273


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: LiLu
Шось я думала шо ті пластівці не файні!а як кажеш шо смачно, то попробую тоже))


Вони мої улюблені, останній раз перешукала за ними весь базар - знайшла лише в одному місці. Діти більше люблять суміш пластівців.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2011 02:22
Повідомлення #274


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цей рецепт я обдумувала дуже давно. Перечитала купу всього різними мовами. По секрету признаюсь, що спроб спекти тортильї було немало – всі інші продукти були наготові, але після чергової невдачі з тістом вони плавно переходили в інші страви. Одним словом, рецепт і вимріяний, і вистражданий методом проб.
А надихнула мене передача «Сам собі ресторан» з Анжелою Хартнетт. Ця жіночка після закінчення Кембриджського Політехнічного, спеціальність «історія», спочатку працювала в готельному, а потім – в ресторанному бізнесі. При цьому ресторани, в яких вона працювала, отримували найбажанішу для всіх кухарів зірку Мішлен. Не рахуючи інших нагород і дипломів. Одним словом – неординарна людина.
Отож-бо, маленькі ослики (від ісп. burro - осел) або просто
Буріто


Тортильї
Тісто для тортильї готується просто – кукурудзяна мука, вода, сіль, олія. Але… Мука повинна бути тонкого помолу – я знайшла таку лише в «Ашані», хоча і її можна ще домолоти в млинку. Воду треба взяти теплу – аж до гарячої. В миску з мукою та сіллю вливати воду і починати замішувати краще вилкою або ложкою. Потім додати олії і руками вимісити еластичне тісто. Загорнути в харчову плівку і відставити на 30 хвилин.
Ліричний відступ: при небажанні мучитися з неслухняним кукурудзяним тістом можна просто купити тоненький лаваш – але це буде не зовсім по-мексиканськи.
Наступна перепона – тісто розділити на невеликі кульки і розтачати до прозорості. Це радять робити за допомогою двох листів пергаменту, але в мене він якийсь дуже прилипаючий, тому я розтачувала паляниці за допомогою силіконових килимків, щедро натираючи поверхню килимків мукою. Вдалося!
Наступна, не менша важлива справа, це випікання тортильї. Для цього необхідно розігріти найбільшу пательню, яка є в хаті і швиденько з обох сторін підсушувати на ній паляницю – спочатку тортилья стає жовтуватою і вологою, але як тільки вологі плями почнуть висихати – час перевертати паляницю на другу сторону. Ще 5-10 секунд – і готово. Викласти краще на широку тарілку і накрити об’ємною кришкою (у мене це кришка від мікрохвильовки), щоб тортильї відійшли, стали пластичними і не пересохли.
Поїхали далі. Основне для начинки – м'ясо. Для цього краще купити десь з півкілограма ніжно-рожевої телятини, добре вимити, очистити від плівок і нарізати тоненькими пластинками – щоб в майбутньому було зручно вкусити. Скласти в миску. Витиснути (або подрібнити) пару зубчиків часнику, додати сіль і порізати перець чилі. В мене був заморожено-розморожений варіант чилі від Любані, який я і використала. М'ясо добре вимісити зі спеціями, відставити, щоб замаринувалося, краще на пару годин. Перед смаженням підсушити за допомогою паперових рушничків, смажити на олії. Спочатку на великому вогні, потім - зменшити, щоб м'ясо трішечки протушкувалося і стало м'якшим. Інший варіант приготування м'яса - посолити-поперчити, на пательні з олією підсмажити цибулю, часник, чилі, потім додати м'ясо, смажити до готовності.

Приготувати квасолю – суху квасолю помити, замочити, відварити до готовності, злити відвар (трошки можна залишити на дні для пюре), посолити (чесно признаюсь, що я посолила квасолю під кінець варіння, а на початку – підсолодила, щоб швидше зварилася) і потовкти ступкою, щоб вийшло напівпюре (щоб де-не-де проглядалися половинки квасолі – в блендері не збивати!).
Далі – сальса. Це не лише танець, а й жагуча мексиканська пісня-салат з гострим і кислим смаком. Для неї нарізаємо дрібними кубиками помідор, цибулину (або її половину), кінзу ( у зв’язку з сезонною відсутністю замінила червоним болгарським перцем – вписався гарно), витискаємо сік половинки лимона і солимо. Це все, але воно має такий насичений вітамінний смак – словами не передати!!!
Про соус гуакамоле (назва походить від двох ацтекських слів – авокадо і соус) помовчу – сьогодні я його не готувала, Для нього потрібний стиглий авокадо (що можна відчути, натиснувши пальцем на шкірку – якщо вона м’яка, то авокадо стигле), кінза, подрібнена червона цибуля, сік лайму, сіль та перець . І перець чилі – куди ж без нього? Ось і все, лише перед подачею треба не забути додати подрібнений помідор, очищений від шкірки і зерняток.
Щоб з усіх цих компонентів зібрати буріто, треба покласти тортилью, на неї викласти фасолю, поверх фасолі – м'ясо, потім – сальсу, за бажанням – тертий сир. Скласти конвертиком (майже як налисник) і підігріти на пательні (або в мікрохвильовці – так швидше). Сервірувати з соусом гуакамоле, рисом, сметаною – це все подати в окремих мисочках. За бажанням, можна окремо подати тортильї і окремо – начинки, щоб кожний міг сам скомпонувати «своє» буріто.

Чесно кажучи, писати довше, ніж готувати…

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 березня 2011 16:06
Перейти на початок сторінки
vika
2 березня 2011 09:16
Повідомлення #275


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Іра, скільки смакоти!!! І млинці, і італійська запіканка, а язик мене просто вразив "наповал".Обовязково буду пробувати. А буріто - і літературний опис самого процесу і фото аж слинки течуть (правда роботи багато). Дякую за класні рецепти.
Перейти на початок сторінки
uliana_y
2 березня 2011 11:55
Повідомлення #276


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
Цитата: Ірка-Шкірка
Швидка горохова зупка

Я вчора також купила собі горохові пластівці)) А малечі можна давати такий супчик!????Нам 11 міс..

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2011 12:00
Повідомлення #277


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: vika
Дякую за класні рецепти.

На здоров'я!

Цитата: uliana_y
А малечі можна давати такий супчик!????Нам 11 міс..

Проварити хвилин 20 і попробувати пару ложок - моя мала гамала повну миску в такому віці, а в куми - або алергія, або гази...
Можна зробити горохове пюре, а морквочку, селеру і картоплю - маленькими кубиками, щоб була кольорова зупка - моя так любить їсти.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 березня 2011 15:59
Перейти на початок сторінки
uliana_y
2 березня 2011 12:03
Повідомлення #278


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
Ірка-Шкірка,
дякую!))
Малий дуже любить різні супчики,особливо овочеві!!Сьогодні спробую!))

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
уляночка
2 березня 2011 13:21
Повідомлення #279


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Ірка-Шкірка,
Твоє Буріто вбиваюче!!!! %CF%EE%F1%EC%E0%EA%F3%BA%EC%EE-2%21%21%21+
Перейти на початок сторінки
ksenika
2 березня 2011 15:07
Повідомлення #280


Молода господинька
  • 34

Репутація: 17
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 42
Реєстрація: 2.07.2010

ICQ:--

Бали: 232
Цитата: Ірка-Шкірка
Швидка горохова зупка

Цитата: Ірка-Шкірка
Одним словом, рецепт і вимріяний, і вистражданий методом проб

за зупку окреме спасибі .нагала апетиту на неї ще звечора.А опис БУРІТО тре на конкурс посилати,мовчу вже про те .яка смакота.Дякую за натхнення

Повідомлення відредагував ksenika - 2 березня 2011 15:08
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




4 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 4)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:06

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 100
Гостей: 93
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100