Картопляно-гречані зрази з овочевою підливкою За мотивами рецепту Лілії з forum.say7.1. Зварити картоплю, гречку звечора промити і залити холодною водою, або, прискорений варіант, промити, залити водою, довести до кипіння і відставити, щоб набухла.
2. Картоплю і гречку перемолоти, додати сіль, перець, яйця, муку, порошок до печива – замісити тісто.
3. Для начинки зварити пару яєць, підсмажити курячу печінку, додати цибулю, моркву, добре протушкувати, охолодити, збити в блендері зі спеціями – отримаємо начинку-паштет.
4. З тіста і начинки приготувати зрази, обкачати в мелених сухарях (я люблю суміш свіжого батону, збитого в блендері комбайну і кукурудзяну муку середнього помолу). Підсмажити з обох сторін.
5. Приготувати соус – на олії підсмажити цибулю, часник, додати помідорову заготовку (лечо) або томат-пюре, сіль, цукор, перць – за смаком, потерти на терці 1 помідор без шкірки, нарізати невеликими шматочками перець. Під кінець додати сметани. Соус можна загустити невеликою кількістю муки, розведеною у воді чи сметані.
6. У гусятницю (у мене – улюблена скляна форма) на дно викласти декілька ложок соусу, зверху – зрази, полити соусом, що залишився, протушкувати у мікрохвильовці 5хв при 80% потужності або запекти в духовці.
P.S. Ще на стадії приготування зразів побачила, що тісто і начинка подібні по кольору, а потім зливаються в одне ціле. Смак від того не змінюється, але цікаво було послухати враження дитини, що там «забагато» м’яса…