Флячки з фасолькою Довго про них думала, згадувала консервовані флячки у банках, які мені колись привозила сестричка з шваґром з Польщі і мала велике бажання їх приготувати… Обійшовши рідний базар взнала, що чищені шлунки можна купити лише на Привокзальному базарі, тому сьогодні приготувала спрощений варіант – з курячих шлуночків і сердець.На 3 літрову каструлю…1 200г курячих шлунків і сердець – добре промити, почистити, скласти в каструлю, залити водою, щоб покрила , довести до кипіння, злити воду, знову промити, дрібно порізати,залити чистою водою, коли закипить – зібрати шуму Додати попередньо замочену 1 - 1,5 скл. фасолі, сіль, перець горошком і нехай вариться 1 годину (телячі шлунки треба варити декілька годин).
1 велику цибулину – порізати кубиками, підсмажити на олії
1 велику морквину – порізати кубиками, додати до цибулі
½ селери – порізати кубиками, додати до цибулі з морквою. Підсмажити, додати до шлуночків.
Додати до каструлі 2 лаврових листки.
Коли все гарно звариться, 1 скл. доброї сметани (краще домашньої) влити бульйону з каструлі, розмішати, додати пару ложок муки, розкалатати, влити, безперервно помішуючи, в каструлю. Нехай покипить хвилин 5.
Додати 4 – 5 подрібнених зубчиків часнику, накрити кришкою, виключити газ і дати настоятися пару хвилин.
Смакувати гарячим.