Ну я також подякую Ірі за шпроти!Минулого тижня готувала і також давала трошки диму, смачно вийшло .Я брала мойву ,бо інакшої дрібної рибки не було!та при варіння вона трохи порозділялась, може то залежить від риби
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Цей рецепт використовувала давно, дуже подобався, але в той час диму не було, то на дно клали обрізки копченої риби: подрібнену голову, хвіст, пірця. Теж смакувало. Мойву також використовували, то ніби не розділялась,Можливо, справді залежить від риби. Хоча мені радили( сама не пробувала) додавати 1-2 ложки горілки, ніби-то рибка тоді ціленька, не розпадається
Повідомлення відредагував lana - 30 січня 2011 14:18
5 яєць збити міксером додати 250г розтопленого (теплого) маргарину – збити влити 250мл молока в іншій мисці змішати 500г муки 250г цукру 1 пач. порошку до печива В суху суміш влити збиті яйця, акуратно вимішати, розділити на 2 частини. До однієї додати 2ст. л. коньяку і розім’ятий вилкою банан, а в іншу – 4-5ст.л. какао і 1/2скл. мелених горіхів (можна замінити 1 скл. нутелли). Вилити у форму, пекти маффіни 15-20хв (в залежності від розміру форми), кекс – до 40-50 хв. З цих продуктів у мене вийшло 12 маффінів і один кекс.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 30 січня 2011 23:26
Відразу хочеться піти і накупити формочок для маффінів - у мене не має таких
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Славочко, Солька, дякую !!! Я ще час від часу переставляю форми для маффінів. Тому печу не так часто, як згадую. По собі бачу, що частіше користуюсь тим, що ближче діставати. Сьогодні я згадала один дуже старий рецепт покійної бабусі Галі - людини справді унікальної і талановитої у всьому, до чого б не торкнулася її рука. А два рецепти дріжджового тіста її рідної сестри були для мене палочкою-виручалочкою протягом довгих років. Отож-бо
Зупка картопляна тушкована
Готується з розрахунку на вашу найбільшу пательню – у мене вона 3-літрова і улюблена . Почистити 3л картоплі, помити, просушити; порізати кубиками. 2 – 3 цибулини порізати кубиками, протушкувати на маслі, за бажанням можна додати одну терту на дрібній терці морквину (для кольору). Підсмажити до золотистого кольору на малій пательні. Тим часом розігріти велику пательню і на олії (або олії наполовину з маслом) на великому вогні підсмажити картоплю, час від часу перевертаючи, щоб з усіх боків утворилася золотиста скоринка. Додати цибульку з морквою, долити води (щоб покрила половину картоплі), сіль, перець горошком (чорний і духмяний), лавровий лист, накрити кришкою, зменшити вогонь і нехай тушкується хвилин 10-15. За цей час підготувати сметану: 1-1,5скл. сметани вилити в півлітрову банку, додати 2 ст.л. муки, долити до верху води, добре розкалатати, вилити до картоплі, акуратно вимішати, попробувати на сіль-перець (за бажанням додати ложку паприки солодкої) і тушкувати ще 7-10 хвилин. Під кінець можна додати один дрібно порізаний зубчик часнику - запах розлітається по всій хаті! Витягнути лавровий лист і розлити по тарілках.
Частина картоплі розварюється і виходить густа зупка-пюре. Смакує і на перше, і на друге.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 31 січня 2011 22:21