Рибні котлетки з сиром
Рецепт від Ольги (Имбирь) зі сайту forum.say7. Подібні знайшла у нас на сайті в
Любані.
500гр. рибного філе
250гр. домашнього сиру
1 цибулина
1 яйце
зелень (кріп, петрушка),
3-4 скибочки білого хліба,
сіль, перець, спеції для риби,
олія
борошно для панірування,
сік лимона.
Цибулю дрібно нарізати підсмажити на олії. Філе збризнути лимонним соком і прокрутити через м'ясорубку разом із хлібом, який попередньо треба замочити у воді або молоці. Додати яйце і смажену цибулю. Вимішати (відбити) фарш руками. Додати дрібно нарізану зелень, сіль, перець, спеції й сир. Добре перемішати і дати постояти хвилин 15-20. З фаршу сформувати котлети, обкачати в муці. Смажити на пательні.
Можна протушкувати з водою під закритою кришкою.
Сир абсолютно не відчутний на смак, але він пом'якшує смак риби. В оригіналі рецепту рекомендується брати тріску, тому що в поєднанні з сиром вона утворює сполучення, що містить повний набір амінокислот і є дуже корисним для дітей (це був рецепт з книги про дитяче харчування).