Я теж колись змащувала маслом,а одна гарна господиня порадила змащувати смальцем, тому що саме смалець не стікає з бортиків на відміну від маргарини чи масла, тепер змащую тіьки смальцем
Щоб не провокувати малечу сало в хату не заносимо і не топимо, то і смалець дефіцит. А випічка із додаванням смальцю така смачна виходить, жаль давно не печу....
Galina_Nedomirko_, Візьміть кожен поверх на підложку (так навіть різати краще буде) і укріпіть шпажками,щоб не просів. Хоча то залежить від коржів,та й крему теж,-бісквітні то точно укріпляти треба. На рахунок пляцка щось мені зараз в голову не лізе нічого-я більше по тортах виступаю. Вкладу малу і гляну в свою книжку з рецептами,може щось знайду. Потім відпишуся .
Так, я одного разу спробувала пекти тільки в паперових формочках,але все даремно. Кексики росли собі як хотіли в різні сторони і перевертали формочки. Їм все-таки потрібні міцніші стінки-металічні або силіконові.
Підкажіть , будь ласка, чи хтось випікав кекси просто у паперових формочках, не використовучи силіконові чи металеві?
Я пекла для екстерименту один у формі силіконовій для надійності /справа/ , а інший /зліва/ просто у бумажній капсулі. То результат ще залежить від самого тіста
Pito4ka, Pito4ka, Пекла 2 рази врни не виходять однакові.В різні боки розтікається,мафіни виходять різні)Як на мене то потрібно ще форми силіконові чи залізні.
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!