Сьогодні пригощу вас гостреньким з перчинкою:
Фаршировані перці чилі
з паляницею паратха Перш за все перед початком роботи з перцем чилі пораджу всім захистити свої руки рукавичками (найкраще тоненькими силіконовими), а то мої пальці печуть досі . Готуємо начинку: на млинку до кави змолоти 1 скл. гороху (у мене є дуже смачні горохові пластівці, та й молоти їх набагато легше - в оригіналі це повинна бути нутова мука
) з 1/2ч.л. зіри (індійський кмин), додати 1/2ч.л. солі, 1/2ч.л. куркуми, 1 дрібно порізану цибулину, 2 подріблені зубчики часнику, 1 великий помідор - потерти на терці без шкірки.
Фарш вимішати, додати води, щоб був густий, але не рідкий.
Вибираємо великі за розміром перчини, миємо і надрізаємо від хвостика до кінчика. Акуратно вибираємо серединку і витрушуємо зернятка, а потім ложечкою накладаємо начинку. Розігріваємо пательню і смажимо з однієї сторони 5хв, перевертаємо (дуже обережно, бо сильно стріляє!!! - як щит використовувати кришку пательні і піднімати її по мінімуму) і смажимо ще 20 хв:
Коли поставили перці смажитися, швиденько готуємо палянички - я на сьогодні вибрала паратху - паляницю, популярну в Індонезії, яка готується з муки грубого помолу (натрапила в Ашані):
з муки грубого помолу, води та солі замісити тісто, дати постояти пару хвилин, розділити на частинки, завбільшки з грецький горіх - можна й більші, просто я їх смажила на маленькій пательні, розтачати одну кульку, змастити олією, скласти вдвоє і ще раз вдвоє, знову розтачати і смажити на олії з обох сторін.
Перці і паляниці будуть готові одночасно:
Частувати з овочами, соусом (типу каррі) і ... холодним пивом - хоч в оригіналі рецепту говорили, що смаження знімає гостроту перцю, це не зовсім так... Пече добряче, але смакує також добре
.
За рецепт спасибі
begum з
liveinternet.ru.