ірка-шкірка у вас так гарно тут пахне рибою, що я й собі вирішила щось наготувати. мій старший син не хоче тепер їсти рибу(хіба оселедець). можете сказати чи маринована скумбрія схожа на оселедець? (я їла скумбрію лише печеною).
--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!
можете сказати чи маринована скумбрія схожа на оселедець? (я їла скумбрію лише печеною).
Привіт Наталю! По-перше, попрошу до мене звертатися на "ти" , а, по-друге, маринована скумбрія ніжніша, ніж оселедець і таки має запах і смак скумбрії, оселедець - різкіший, хіба що в молоці вимочений, тоді він стає ніжним (запах смаженого оселедця і скумбрії взагалі не до порівняння - це для тих, хто має досвід життя у гуртожитку з в'єтнамцями, наприклад, які споживають оселедець смаженим )
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 червня 2010 11:08
Привіт усім! Поки мене не було, я все-таки щось готувала ... Пропоную легенький тортик, який поїдається відразу ж після приготування:
Карпатка з полуницями
Рецепт тіста з книги "Кулінарні секрети сестри Ольги", решта - моя фантазія. Заварне тісто з 125г маргарину, 1 скл. води - закип'ятити, всипати і вимішати 1скл. муки, коли охолоне - додати 5 яєць. Викладати ложкою. Спекти два коржі. Крем - 2 (400г 22% жиру) пачки сметани збити з загущувачем, цукром (до смаку), ванільним цукром - 20г, додати цедру і сік 1/3 - 1/2 лимона (залежить від солодкості полуниць). Викласти 2/3 крему на нижній корж, потім на крем - полуниці, накрити другим коржем, змастити рештою кремою, натерти зверху 50г білого шоколаду з кокосом (від "Світоч" - мені дуже подобається), прикрасити полуницею. P.S. Я давно "поклала" око на "Карпатку", але оригінальний варіант з заварним кремом відкладала на потім. А коли прийшлось пекти вже і негайно, подумала, що до сметанкового крему і полуниць це тісто підійде - і не прогадала - коржі не перебивають, а підкреслюють смак ягід і крему.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 червня 2010 18:12
Такі канапки у мене ходові ще з шкільних часів, прості в приготуванні і подобаються, як дорослим, так і дітям. Необхідно: батон, 1 рибна консерва, сир твердий тертий 200-250г, майонез 100г, 1-2 яйця, зелена цибулька (можна і без неї), зелень дрібно нарізана. Приготувати начинку-суміш: рибну консерву розім'яти вилкою, додати 1ст.л. майонезу, цибулю, зелень, половину натертого сиру. яйце, вимішати, за бажанням - посолити, поперчити. Батон порізати, зверху змастити майонезом, викласти на кожну скибку начинку, зверху притрусити другою половиною сиру. Запікати в духовці при t180-190 10-15 хв (щоб сир розплавився). P.S. Мій старший син настільки сподобав ці канапки, що готує їх сам (під моїм керівництвом ). Ці також були зроблені завдяки спільній праці...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 червня 2010 18:15
Я також, але спробувавши різні варіанти, зупинилась на цьому - начинка тут стає суцільною масою, що не розпливається і не зїжджає на сторони (завдяки сиру в начинці).
Продовжуючи рибну тему, можу сказати, що я, нарешті, добралась до таранки власного вилову і висушення (майже, як в дитинстві). Рецепт знайшла на forum.say7 у Люби. Рибка дуже сподобалась!!!
Таранка
Невеликі рибини помити. розрізати животик, вибрати нутрощі, очі, зябра, ще раз промити , обсушити і викласти в миску, засипавши добре сіллю (я зробила шубу з солі завтовшки 1см). Залишити на 12год - щоб просолилась. Потім рибу обмити, нанизати через очі за допомогою циганської голки на грубу нитку і підвісити сушити на сонце - а сонце зараз саме те! Щоб відвадити вредних і всюдизалізаючих мух, зверху на рибку я накинула марлю, вимочену в концентрованому розчині солі і зверху защипнула прищепкою. Сушити до висихання (я сушила тиждень, тому що у нас погода не радувала минулого тижня... На липень я замовила наперед своїм риболапам дрібну (грам 300-400) рибку на тараньку - буду солити ще!