Маринована скумбрія
Рецепт з від Ольги з liveinternet.ru. Прочитала і засмакував. Тому і шукала скумбрію пару днів, найшла в нашому сільському магазині ("Сільпо")
.
Рецепт дуже простий і невибагливий:
Маринад: вода 500 мл
сіль 2 ст. л.
цукор 2 ст. л.
цибуля 1 шт.
морква 1 шт.
оцет 3% 2 ст. л.
лавровий лист
духмяний перець горошок 5 шт.
чорний перець горошок 10 шт.
сушений кріп 1 ст. л. (у мене був морожений)
Цибулю і моркву порізати кружельцями, всі складники, крім оцту, скласти в каструлю, довести до кипіння, влити оцет, і як тільки закипить, зняти з плити і охолодити.
Цього маринаду вистачило на 700г(2шт.) рибки і все помістилося у пластмасову посудину об'ємом 1,2л.
Скумбрію помити, порізати порційними шматочками (лише тоді витягнула нутрощі), голову і хвіст викинути.
В мисці для маринування перекладати шарами цибулю, моркву, скумбрію, залити маринадом, залишити на день, або на пару днів.
Вчора приготувала, сьогодні не втрималась і скуштувала - ледве зупинилась, вирішивиши, що краще зварити до неї на обід чи вечерю пару картоплин.
Дуже смачно
!