Пампушки з рідкого тіста
Спробувала їх на селі з горохом. Були чудернацьких форм, але дуже смачні.
Рецепт від нашої улюбленої бабусі Марусі.Взяти 0,5л теплої води, всипати 1ст.л. сухих дріжджів (я давала свіжі, бо мала), щипку солі, і, якщо передбачаються солодкі пиріжки, 1-2ст.л. цукру (давала 3). Відставити, щоб "зашуміло". Вбити 1 яйце, додати 2 ст.л. сметани і, вимішуючи ложкою, додавати муку до густоти товстих оладків. Додати в кінці 2ст. л. олії, вимішати і відставити, щоб росло. Накрити стиркою, щоб поверхня тіста не завітрювалася. 4-5 разів збивати тісто, що підросло, а потім смажити.
Для пиріжків з начинкою ложкою зачерпуємо тісто, виливаємо в муку, обережно кладемо начинко і легенько руками зводимо до купки краї тіста. Також руками обережно опускаємо в розігрітий жир і смажимо.
Я сьогодні робила пампушки без нічого - до тіста додала кардамону і ванілі (зовсім забула про цедру лимону).
Викладала тісто ложкою прямо в олію, потім підсушувала на салфетці і посипала цукор-пудрою. Ледве встигла сфотографувати
. Пампушки в розрізі:
Пампушки дуже пухкенькі і не твердіють з часом!!!
Робила два дні підряд!!!