Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
Софія06
8 травня 2010 18:02
Повідомлення #371


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Красотааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 травня 2010 09:35
Повідомлення #372


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Напевно що в кожній родині є свої секрети приготування першої молодої капусти, молодої картоплі, полуниці, вишень... У мене перша капуста завжди тушкована.
Молода капуста, тушкована зі сметаною

На маслі підсмажити подріблену цибулину, додати нашатковану капусту, накрити кришкою і підтушкувати, час від часу помішуючи. Хвилин через 10 додати пару ложок сметани, дрібно нарізаного кропу, посолити, поперчити. Готувати ще 5хв.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 травня 2010 10:36
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 травня 2010 00:55
Повідомлення #373


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Рибні котлети з овочами
Рецепт з ЖЖ від Марішки - мені сподобалися з першого погляду smile .
З іншого боку (тобто на смак) - також.

Як основу даю оригінальний рецепт, а в дужках - власні корективи.
- 500г рибного філе (500г філе окуня і 600г хеку - на пательні ледь потушкувала на воді, щоб обібрати м'ясо - не подобається мені оббирати сиру рибу від костей, а чисте філе хека заморожене після розморожування втрачає мінімум 2/3 ваги за рахунок води - перевірено)
1 цибулина
1 морквина (1 велика! морквина - як 2 середні)
1 картоплина (3 картоплини)
2 зубці часнику
1 яйце (3 яйця - невеликі домашні)
70г капусти (не давала, бо не мала)
зелень, сіль, перець, спеції для риби - за смаком
панірувальні сухарі (кукурудзяне борошно)
1. Філе риби, мясо риби, овочі - пропустити через мясорубку.
2. Додати яйця, дрібно порізану зелень, сіль, перець, спеції, при потребі - сухарі (якщо фарш занадто мокрий - я не додавала).
3. Сформувати котлетки, обваляти в сухарях (кукурудзяній муці), смажити на пательні.
Смакує з рисом і квашеними огірками smile !

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 15 травня 2010 01:28
Перейти на початок сторінки
Славочка
18 травня 2010 01:06
Повідомлення #374


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
смачні котлетки і капустка теж.
Перейти на початок сторінки
Славочка
20 травня 2010 14:54
Повідомлення #375


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Іринко, робила твої картопляні зрази з м'ясом. фото у звітах. смакота! Дякую.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 травня 2010 11:11
Повідомлення #376


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Готуючись до літнього сезону, вирішила спробувати
Заморожений десерт

- ідея з ЖЖ - заморожений фруктовий салат. Ось що вийшло:

0,5л абрикосового йогурту
0,5л полуничного йогурту
400мл вершків
5-6ст.л. цукру
банани, вишня

Збити половину вершків з половиною порції цукру, додати полуничний йогурт, вимішати, вилити в форму (попередньо обкласти стінки харчовою плівкою). Насипати до полуничного йогурту вишні, порізані шматочками. Покласти в морозильник на 1год.
Через годину збити другу половину вершків з цукром, додати абрикосовий йогурт, вимішати, обережно вилити в форму на призаморожене морозиво, додати дрібно порізаний банан.
Ще між шарами можна посипати горішки або шматочки білого шоколаду. Залишити на ніч.
Щоб витягнути, достатньо перевернути форму і постукати по стінках. Не забути зняти харчову плівку, нарізати шматочками і смакувати.
Влітку використовувати свіжі фрукти і ягоди з грядки. Йогурт можна замінити власноруч збитим фруктовим коктейлем на жирній сметані.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 24 травня 2010 13:37
Перейти на початок сторінки
if221181pii
23 травня 2010 11:20
Повідомлення #377


Молода господинька
  • 34

Репутація: 107
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 191
Реєстрація: 17.01.2010

ICQ:--

Бали: 238
Смакотааааааа!!!
Перейти на початок сторінки
Olenochka
23 травня 2010 18:00
Повідомлення #378


Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1196
Реєстрація: 16.10.2009

ICQ:--

Бали: 771
А рецептик? feelопс не побачила рецепту вибачайте bully

Повідомлення відредагував Olenochka - 24 травня 2010 17:40
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
27 травня 2010 11:30
Повідомлення #379


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Молодий борщ


Цей рецепт викопала вже давно в Інтернеті і називався він "Літній борщ від Viki". Варю його щороку на "ура", ледве дочекавшись нового врожаю - головна умова - молоді овочі. Борщ без м'яса, але м'ясоїдам можете не признаватись - і так за вуха не відтягнете від миски.


Несемо з городу чи базару:
2 великі картоплини
1/2 морквини
1 середня цибулина
1 бурячок (даю більше 2-3)
1/2 болгарського перцю
шматочок свіжої молодої капусти
1 невеликий помідор
шматочок пекучого свіжого перцю
1 великий зубчик молодого часнику
улюблена зелень (петрушка, кріп)
олія
за бажанням - 2 бульйонні кубики (не даю, щоб не псувати смак)
сіль (за смаком)
цукор (2-2,5 чайних ложок)
трохи кетчупу
Овочі помити, порізати або натерти (я люблю різані хрумкі шматочки).

З а ж а р к а

Починаємо з зажарки - у ній весь смак борщу!!!
Варто пам'ятати, що ми варимо борщ, а не кашу, а це означає, що овочі мають бути свіжі і хрусткі, а також зберегти природні кольори. Тому смажимо зажарку на великому вогні.
Розігріваємо на пательні олію. Кидаємо бурячок, швидко злегка обсмажуємо, постійно помішуючи. Тепер відправляємо на пательню моркву і цибулю, продовжуємо обсмажувати. Додаємо болгарський перець і помідор. Залишається насипати цукор, кетчуп, додати гострий перчик (можна замінити аджикою).
Для того, щоб розчинився цукор, доливаємо приблизно 2/3 склянки води, усе розмішуємо і доводимо до кипіння. Як тільки кипнуло, відразу знімаємо з вогню.

Це була прелюдія, а тепер основна частина: ставимо на вогонь 3 літрову каструлю, наливаємо 2л води, за бажанням кидаємо бульйонні кубики, або просто підсолюємо воду. Як тільки вода закипіла, відправляємо в бульйон картоплю і чекаємо, коли наша картопля повністю приготується, тобто звариться. Картопля готова - відправляємо усю зажарку в каструлю. Тепер дуже відповідальний момент.
Як тільки закипить бульйон із зажаркою, кидаємо в каструлю тоненько нашатковану капусту.
І знову чатуємо: лишень борщ закипить - знімаємо з вогню. Повірте на слово - борщ готовий!
Залишається кинути подріблений часничок, зелень і сідати за стіл.

Моя порада: щоб ваші їдоки не згамали борщ з ложкою, спечіть пампушків з часником, або хоч насушіть сухариків.
Вариться дуже швидко, смакує - безмежно!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 27 травня 2010 14:17
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
27 травня 2010 12:17
Повідомлення #380


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Риба фарширована шматочками


Мої риболапи знову налапали риби і привезли мені карпа на 2кг (більшу повідпускали, бо за неї дорого платити laughing ).
Фарширувала рибу вперше, рецептів передивилась море, але зупинилась на двох подібних версіях зі сайту forum.say7 від Барбацуци і Люби.

На 2кг карпа докупила ще майже 1кг блакитного хека. Почистила від луски, розрізала пузо, відібрала собі дещо з середини на смаження, решта викинула і порізала карпа вузькими порційними кусками потім - зняла шкіру і обібрала м'ясо від костей, а з хека просто зняла шкіру і розділила на м'ясо і кості. Хребти, кості і плавники відклала окремо, шкірки - окремо, ще знадобиться.
На олії підсмажила 2 великі цибулини і 2 морквини - нарізала великими шматками. Відставила, щоб охолонуло.
Замочила грам 150 батону, відтиснула і також відклала.
На м'ясорубці перемолола м'ясо, цибулю з морквою, хліб - молола двічі (до такої оказії мусіла пару разів їздити в сервісний центр, щоб купити новий ніж - зате меле, як нова smile ). До фаршу додала 3 домашні яйка, сіль, перець, пару ложок муки і добре відбила фарш руками.
Потім взяла штук 4 морквин (дрібна була m05108 ), величезний буряк і два пучки молодого буряка (купила для борщу, але, перефразовуючи скарлет О'Хара "Про борщ я подумаю завтра"). Моркву і буряк порізала плястерками, листя буряку просто відрізала, решта молодого буряку посікла (як для качок на селі laughing ).

... там ще бракує мисочки з плавниками, хребтами і шкірками...
У велику гусятницю на дно налила пару ложок олії, виклала усі плавники, хребти і кості, накрила шаром плястерок з буряку, моркви і обклала буряком стінки - в оригіналі треба обкладати морквою, але вона була така дрібна, що до стінок її хоч приклеюй мозаїкою.
Голову я також нафарширувала і поклала в перший ряд

Потім, вмокаючи руки в миску з водою, почала формувати котлетки, які обгортала шкірками риби. Довгі шкірки розрізала навплі, коротші залишила цілими. Так виклала перший і другий ряд, переклавши їх буряком і морквою(фото першого ряду, другий - аналогічний):

На третій ряд шкірки закінчились, тому, довго не думаючи, я позагортала котлетки в листя буряку:

Для утеплення накрила буряком, що залишився, додала трохи солі, перцю, лаврового листя і по стінці за допомогою джезви залила по самі вінця кип'ятку.

Поставила на великий газ, щоб закипіло, а потім - на найменший, щоб "моргало" 2,5 год (у мене вийшло 3).
Залишила до ранку на плиті, щоб охолонуло.
Результат сподобався.

Ось у такому вигляді порозкладала по мисочках:

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 1 червня 2010 01:04
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 19:37

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 42
Гостей: 24
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100