Риба фарширована шматочками
Мої риболапи знову налапали риби і привезли мені карпа на 2кг (більшу повідпускали, бо за неї дорого платити
).
Фарширувала рибу вперше, рецептів передивилась море, але зупинилась на двох подібних версіях зі сайту forum.say7 від Барбацуци і Люби.
На 2кг карпа докупила ще майже 1кг блакитного хека. Почистила від луски, розрізала пузо, відібрала собі дещо з середини на смаження, решта викинула і порізала карпа вузькими порційними кусками потім - зняла шкіру і обібрала м'ясо від костей, а з хека просто зняла шкіру і розділила на м'ясо і кості. Хребти, кості і плавники відклала окремо, шкірки - окремо, ще знадобиться.
На олії підсмажила 2 великі цибулини і 2 морквини - нарізала великими шматками. Відставила, щоб охолонуло.
Замочила грам 150 батону, відтиснула і також відклала.
На м'ясорубці перемолола м'ясо, цибулю з морквою, хліб - молола двічі (до такої оказії мусіла пару разів їздити в сервісний центр, щоб купити новий ніж - зате меле, як нова
). До фаршу додала 3 домашні яйка, сіль, перець, пару ложок муки і добре відбила фарш руками.
Потім взяла штук 4 морквин (дрібна була
), величезний буряк і два пучки молодого буряка (купила для борщу, але, перефразовуючи скарлет О'Хара "Про борщ я подумаю завтра"). Моркву і буряк порізала плястерками, листя буряку просто відрізала, решта молодого буряку посікла (як для качок на селі
).
... там ще бракує мисочки з плавниками, хребтами і шкірками...У велику гусятницю на дно налила пару ложок олії, виклала усі плавники, хребти і кості, накрила шаром плястерок з буряку, моркви і обклала буряком стінки - в оригіналі треба обкладати морквою, але вона була така дрібна, що до стінок її хоч приклеюй мозаїкою.
Голову я також нафарширувала і поклала в перший ряд
Потім, вмокаючи руки в миску з водою, почала формувати котлетки, які обгортала шкірками риби. Довгі шкірки розрізала навплі, коротші залишила цілими. Так виклала перший і другий ряд, переклавши їх буряком і морквою(фото першого ряду, другий - аналогічний):
На третій ряд шкірки закінчились, тому, довго не думаючи, я позагортала котлетки в листя буряку:
Для утеплення накрила буряком, що залишився, додала трохи солі, перцю, лаврового листя і по стінці за допомогою джезви залила по самі вінця кип'ятку.
Поставила на великий газ, щоб закипіло, а потім - на найменший, щоб "моргало" 2,5 год (у мене вийшло 3).
Залишила до ранку на плиті, щоб охолонуло.
Результат сподобався.
Ось у такому вигляді порозкладала по мисочках: