Бісквітний десерт з вершковим кремом
або варіація на тему Тірамісу
Давно обдумувала, як це зробити, і, нарешті, результат на фото.
Вафлі
бісквітні, вмочені в суміш міцної кави, шоколадного лікеру "Mozart" і капельки мигдалевої есенції.
Перекласти кремом, зверху притрусити какао. Поставити на добу в холодильник під замок!
Головне - крем. На моє превелике щастя
, домашній сир, який я збиралася використати, не розморозився
, тому крем приготувала з того, що було в холодильнику.
Крем вийшов надзвичайно повітряним, з легенькою кислинкою і дуже ніжним !!!Крем: 300-400мл 18%(або більше %) вершків збити з 1 ст.л.цукру(при потребі додати згущувач), окремо збити 3 жовтки (яйця були домашні, тому жовтки, відповідно, яскраво оранжеві, а крем - ніжно жовтого кольору вийшов) з 80г цукру, по ложці додати 300г домашньої сепараторної сметани, збити. Отриману масу легко ввести в збиті вершки, збити все разом. Крем ідеальний для літніх фруктових тортиків...
P.S. Десерт готувала для виїзду на повітря, тому зробила його в пласмасових контейнерах - з 9 вафель вийшло 3 3-шарові десерти.