Курча тапака
Хіт-блюдо радянських ресторанів (хто старші віком - пам'ятають). Називалося "цыпленок табака". У мене назва оригінальна.Саме тапака, а не табака (в дитинстві думала, до чого тут тютюн
), а, виявляється, грузинською "тапака" це пательня. А раніше смажили взагалі на кам'яних пательнях. Рецепт - від Анастасії зі сайту say7.
Курчатко вагою 1кг (я шукала найменше - вийшло 1,350 кг) помити, почистити, розрізати грудку і добре відбити з двох сторін. Я відбивала через кульок гладкою стороною молотка - щоб не пошкодити шкіру. Замаринувати сіллю, перцем, часником (добре натерти з обох сторін).
Можна смажити, хоча я відставила його на пару годин - замаринуватись.
Викласти на велику (ну дуже велику - щоб весь лежав розпластаний) пательню, зверху покласти щось важке (у моєму випадку - велика каструля з водою) і смажити по 20хв. з кожної сторони.
Вийшло смачно.
Для соусу рідину, що залишилася після смаження вилити в соусник, видавити часник, можна додати кетчуп.
Смачного!