Пропоную рецепт плову, яким користуюсь ще зі студентських часів. Його розказав колега по роботі(після навчання - вечорами), який, в свою чергу, приніс його з армії - служив разом з узбеками десь далеченько...
Узбецький плов
Беремо товсту чавунну жаровню, наливаємо 150-200мл олії і викладаємо шарами:
- свинину або баранину, порізану шматками - 1/3 висоти жаровні;
- 1,5 - 2см цибулі, порізаної кубиками;
- 1,5 - 2см моркви, потертої на терці;
- 1-1,5 кг добре промитого рису (залежить від розмірів жаровні).
Усе залити водою на 1,5см вище рису, додати сіль, шафран, проколоти паличками до дна, закип"ятити на плиті, у рис вдавити цілі зубчики часнику, поставити у розігріту духовку і чекати, поки все втушкується.
Такий плов дуже смачний і нежирний.
P.S. Як розказував автор рецепту, коли узбеки пригощали їх таким пловом, то заставляли їсти лише руками(а ложкою давали по чолу їдокам з вилками
)