Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
Ірка-Шкірка
8 квітня 2010 20:57
Повідомлення #241


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ще одна випічка до свят. Побачила в інтернеті (зсилка прийшла разом з поштовою розсилкою - forum.say7). Сподобався простотою, швидкістю приготування і можливістю варіацій - від смакових до кольорових добавок smile ...
Швидкий тортик


Тісто: 3ст. ложки масла розтерти з 1скл. цукру, додати 2 яйця, 3ст. ложки сметани, змішаної з 1 пакетом розпушувача, після чого сметана збільшиться в об'ємі (я додавала амоняк - коржі були дуже пухнасті), трішки солі, пакетик ваніліну, муки, що б тісто було не круте і трохи липнуло до рук (приблизно 3 або 3,5 скл).
Важливо, щоб тісто було дуже м'яким. Тісто ділимо на 6 або 7 частин.
Коржі розтачуємо прямо на папері для випічки (або на силіконовому килимку). Підсипаємо муку, бо тісто дуже липке. Коржі повинні бути тоненькими.
Відразу обрізаємо краї я (взяла дно від квадратної тортівниці) і наколюємо тісто вилкою в декількох місцях, щоб воно не роздувалося при випічці.
Духовку ставимо на максимальну температуру (220 було досить - ледве встигала розтачувати по 2) і випікаємо наші коржі до золотистого кольору. Вони печуться дуже швидко. Випечені коржі викладати один на одного, щоб зберігали тепло (потім їх треба швиденько перекласти гарячим кремом).
Крем: 2 яйця збити з 1 скл. цукру, 3 ст.ложки муки, додати 350гр молока (це в оригіналі - я варила крем з 0,5л молока, ледве вистачило...).
Варити до загущення, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Коли крем загусне, зняти з плити і додати в гарячий крем 200г вершкового масла.
До крему додала ще чарку крем-лікеру для смаку.
Крем добре вимішати і поки він ще гарячий, змастити ним коржі.

У мене крему вистачило лише для коржів - на боки і верх зварила крем з маку і пачки пудингу з маслом, а потім ще збила білковий заварний зі сайту на верх.
Авторка рецепту пише, що вона так набила на ньому руку, що на його приготування у неї йде 40 хвилин без використання міксера.

І, в принципі, я б його назвала пляцком, а не тортом lol .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 квітня 2010 01:34
Перейти на початок сторінки
Славочка
8 квітня 2010 23:09
Повідомлення #242


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Іруся, налисники сонячні. Я з крохмалем ще ніколи не пекла. Цукор завжди додаю, часом щоб пишніші ще трохи соди погасити оцтом.
Торт гарний, все таки торт, не пляцок. Для мене там, де багато коржів, та ще й з кремом, то вже торт. smile Смакота!
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
9 квітня 2010 14:49
Повідомлення #243


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Ірина у вас чудовий торт. Налисники такі ганенькі а від крохмалю вони не стають резиновими?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 квітня 2010 15:14
Повідомлення #244


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: sunnygirl
а від крохмалю вони не стають резиновими

Ні. На попередній сторінці я писала, що вони навпаки, стали більш еластичні і дуже тоненькі - мені сподобались smile ...

Таню, а можна на "ти"?

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 квітня 2010 01:05
Перейти на початок сторінки
Antalia
9 квітня 2010 15:17
Повідомлення #245


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Іринко, налисники на фото виглядають дуже ніжними. Я також знайшла в інтернеті рецепт налисників , яким користуюсь.

Збити 2 яйця з 3 ст.л.цукру, дрібка солі, 0, 5ч.л. соди погасити оцтом, молоко-2 стакани, мука- 2 стакани, 2 ст.л. олії, 2 стакани мінеральної води. Дівчата, попробуйте, і думаю що вам сподобається цей рецепт.
Перейти на початок сторінки
gutka
9 квітня 2010 15:20
Повідомлення #246


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Antalia,
свій рецепт прошу перенести СЮДИ так, як тут авторська темка, дякую за розуміння

Повідомлення відредагував gutka - 9 квітня 2010 16:21
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 квітня 2010 15:52
Повідомлення #247


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Шашлик маринований


Я люблю експериментувати з різними видами маринадів до м"яса, але завжди смачний, і, якщо необхідно, швидкий результат виходить за таким рецептом:

М"ясо (гарненьку свіженьку шию) нарізати шматками, взяти пучок кропу, пучок петрушки (якщо м"яса багато - 2 пучки кропу і 1 - петрушки), для любителів і гурманів - можна ще й кінзи, це все дрібно порізати, кинути в м"ясо, додати солі, перцю, тертого мускатного горіху (трішки - щоб тільки ви почули, як він гарно пахне smile ), за бажанням - приправу до шашлику і добре то вимісити, вим"яти руками, щоб м"ясо і зелень пустили сік(хвилин 10-15). Потім додати окислювач - майонез чи сухе вино (деколи і 1-2ст.л. оцту), 2-3 лаврових листки поламати на шматочки і поставити маринуватися. Такий шашлик добрий і через пару годин.

Маринад для шашлику-2


Рецепт від колишньої сусідки (точніше - від її сестри-повара).
2кг цибулі перемолоти на м"ясорубці, вимішати з м"ясом, відставити щонайменше на 12год. М"ясо надзвичайно ніжне - тане в роті.


Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 квітня 2010 01:54
Перейти на початок сторінки
Славочка
9 квітня 2010 23:16
Повідомлення #248


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Іринко, актуальний рецепт. кажуть такий сухий маринад кращий для м'яса. дякую. Налисники завтра ж випробую!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 квітня 2010 00:43
Повідомлення #249


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Налисники завтра ж випробую!!!

Смачного вам!!! smile tongue

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 квітня 2010 01:48
Перейти на початок сторінки
lana
10 квітня 2010 00:46
Повідомлення #250


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: Ірка-Шкірка
Потім додати окислювач -

Це насправді смачний рецепт.А ми частіше з окислювачів уживаємо домашній томатний сік
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 16:56

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 100
Гостей: 85
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100