Ліниві голубціПропоную наші улюблені ліниві голубці. Крутити голубці я не люблю але поєднання рису з фаршем в моїй сім’ї дуже поважають, отже ліниві голубці це те що треба
500 грам фаршу
1 скл рису
1 цибулина
1 морква
1/4 головки капусти
1 скл сметани
1 скл томатного соку
1-2 ст. л. кетчупу
кріп за бажанням
Цибулю покраяти на кубики, моркву потерти на грубім терку, капусту дрібно покраяти. Рис відварити до готовності. Я люблю коли більше фаршу ніж рису, тому 1 скл буде більш ніж достатньо.
Цибулю спасерувати на невеликій кількості олії, додати моркву і капусту. Підлити водички, додати вегети або іншої улюбленою приправи і тушити хвилин 5 поки овочі змякнуть.
В миску викласти фарш, додати тушені овочі і зварений рис. В кінці всипати кріп. Все ретельно вимішати, доправити сіллю і перцем і сформувати з нього невеличкі кульки або псевдо-голубчики і викласти в глибоку бритванку для запікання.
Сметану змішати з томатним соком, додати кетчуп, посолити, поперчити, додати лавровий листок, душистий і чорний перець і залити сумішю «голубці», щоб рідина повністю покрила їх.
Випікати 40 хвилин в добре розігрітій духовці - 200 градусів. Щоб кульки не висохли накрити форму вольгою.
Подавати з соусом що утвориться під час запікання.