...Після вчорашньої "карбонари" в мене залишились "бесхозні" білки...Приходиш до висновку,що щире намагання знайти гідне застосування продуктам, які шкода викидати, приводить до неймовірних результатів.....
А якщо серйозно - то просто захотілось влаштувати своїм домашнім маленьке свято - просто так...і подякувати їм за те, що вони в мене є!
Кошики з білковим кремом
Тісто для кошиків: 300гр муки
200гр масла вершкового чи доброго маргарину
2 яєчних жовтка
1 ложка сметани чи вершків
Спочатку перетерти заморожену масляну стружку с борошном. Замісити з жовтками і сметаною м"яке тісто. Загорнути в плівку і покласти на трохи в холод. Змастити кексові чи маффінні формочки жиром, вистелити тістом, на тісто - шматочки фольги, на які насипати трохи гороху, чи квасолі, чи бобів...бо тісто в процесі випічки здувається...
Потім випікаємо при 200гр. 10 хв. видаляємо квасолю, допікаємо ще стільки ж приблизно... Витягаємо кошички, даємо вистигнути...заповнюємо білковим кремом. рецепт його ось:
250 гр. цукру
100мл води
4 білка
Білки збити з дрібкою солі чи кількома краплями оцту в круту піну. Цукровий сироп уварити до проби на тверду кульку. Влити під вилки міксера під час збивання ( намагайтесь не попасти на самі вилки, бо сироп намотається нитками ) Збивати ще хвилин 15. Крем завариться і стане "міцної " консистенції. Тоді з нього можна виробляти різні штуки!
Рецепт білкового крему є на сайті. Я просто нагадую свій варіант.
Рецепт кошичків із журнальчика "Еда +"
Мої враження: тісто дуже пісочне...розсипчасте...а взагалі - нагадують мені ці кошички моє радянське дитинство...часто ми їх купували в "Кулінарії"
і коштували вони тоді всього 11 копійок...