А я такі їла в Карпатах на весіллі, хотіла вивідати рецепт, ніхто не признавався.От тепер буду мати свій !!!Правда їх там подавали зі згущеним молоком і потерті шоколадом.
Майєчко, як сказав би мій малий - ух-тишкаааа!!!! Суперові вареники!!! Такі їла у своєї тітки, і підозрювала, що там дріжджі, але рецепта не спитала, тепер знаю! А на кислому молоці з содою робила з чорницями.
Майя!Я вже другий раз спекла пісні пиріжки! Дуже дякую за гарний рецепт! Цього разу додала ще родзинки в тісто. Моїм гостям дуже сподобались! Залишився лише один пиріжок, я його розрізала і звітуюсь!
Майєчко, дякую тобі дуже за смачнюще пісне тісто, на жаль, фотку не встигла зробити, бо пекла не собі ( чотири рулети з маком). Я більше люблю пісне тісто, ніж здобне, але твій рецепт кращий за той, яким я донедавна користувалась. Дякую!!!
Дорогі мої дівчатка,любі господиньки-чарівниці:Ірина if221181pii,Lana,Ірка-Шкірка,Славочка,Zagrajka,Іванка,Коко-Шанель, Ksenia, ,Maija23,sunnygirl! Дуже приємно бачити Вас у себе на сторінці
,читати теплі відгуки і гарні слова!Дякую за оцінювання моїх виробів в репутації,я дуже високо ціную Вашу думку!!! Скоро на моїй кухоньці 50 ювілей,будемо зустрічатися .. в новій!!!! Сьогодні на мене найшло натхнення,і не дивлячись на спеку,захотілось солоденького до кави.Дуже смачненьке печиво пропоную Вам із моїх закладок, журнальчик-"Золоті рецепти"читачів 2007№3 Печиво"Східне" Для тіста: 300 гр.вершкового масла 0,5 склянки кислого молока 1 ч.л. соди 1 ст.л. оцту 3,5 склянки борошна 1 пачечка ванільного цукру
Для начинки(штрейзель) 75 гр.вершкового масла 1 склянка цукру 1 склянка борошна можна також додати 0,5 склянки перетертих волоських горіхів ------------------------ 1 жовток для змащування виробів,0,5 жовтка можна покласти у начинку Для оздоблення 0,5 склянки цукрової пудри з ваніліном
Розм"якшене вершкове масло перемішати з содою,яку погасити у кислому молоці з додаванням оцту,додати борошно,ванілін і замісити м"яке тісто. Для начинки розм"якшене вершкове масло руками перетерти з цукром і борошном до крупки. Поділити тісто і начинку на 4 частини.Кожну частину тіста розкачати у пласт,посипати начинкою і акуратно загорнути рулетиком.Рукою трохи приплюснути його , нарізати на ромбики і викласти їх на дечко ,застелене промащеним папером .Змастити жовтком і запекти до світло -золотистого кольору.Готове печиво посипати цукрою пудрою з ваніліном. Дуже смачненьке і незвичайне печево,смак нагадує кримську пахлаву з горіхами і медом! Варіант 2: Печиво можна пекти по- іншому:кожну частину тіста розкачати у пласт і викласти його на дечко,застелене промащеним папером,посипати начинкою і накрити другим пластом..,і.т.д.,так вийде 4 шарове печиво.Нарізати на квадрати чи ромбики,змастити жовтком і спекти.Спечене печиво поламати по надрізах.Посипати цукровою пудрою.В цьому варіанті печива кількість штрейзелю і горіхів можна брати подвійну порцію. Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 26 серпня 2010 10:24