В нас є багато варіантів цієї смачної рибки. Хочу вам запропонувати ще свій , який знайшла на сайті "Смачно".Отже:
Солена скумбрія (оселедець) в маринаді.
Нам потрібно: 3 скумбрії морожені, 1 цибуля, 4,5 ст.л. солі, 1,5 ст.л. цукру, 5 шт лаврового листка, зерна коріандру - 1 ч.л., 1 ч.л. перцю чорного горошком, 1 ст.л. оцту, олія.
Рибу почистити і добре промити водою. 3ст.л. солі, 1 ст.л. цукру, 3 лаврових листки, кілька перчин чорного перцю і 0,5 ч.л. коріандру висипати в посудину з киплячою водою (1л) і помішуючи кипятити 1 хв, охолодити до кімнатної температури. Підготовлену рибу викласти в скляну посудину
і залити розсолом, вона має бути повністю занурена. Поставити в холодильник на 48 годин.
Тепер нарізати цибулю кільцями. Рибу вийняти з розсолу і нарізати невеликими кусочками. Готуємо маринад: в посудину з киплячою водою (1л) додаємо 2 шт. лаврового листка, кілька горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. коріандру, 1,5 ст.л. солі, 0,5 ст.л. цукру і 1 ст.л. оцту, дати прокипіти 1 хв, охолодити до кімнатної температури.
В банку поскладати шарами цибулю і рибу, залити маринадом і в кінці додати 60-70 г олії. Закрити банку кришкою і в холодильник на 1 день. Потім можна смакувати смачненьку рибку.