Нам потрібно: 200 г відвареної моркви, 200 г цукру (я давала менше), 200 г кокосової стружки (теж давала менше).
З відвареної моркви зробити пюре. Поступово додати цукор до повного розчинення. Додати кокосову стружку. Перемішати до однорідної маси. Сформувати кульки, які обваляти в стружці. Охолодити їх в холодильнику десь годину-півтора.
Мені не вистачило білої стружки, то додала кольорову. Рецепт із сайту "Кукорама" . Якщо чесно, я навіть не чекала, що так вийде смачно, а саме головне ще і корисно. Думаю, що це хороша заміна магазинним цукеркам.
Повідомлення відредагував oksana d - 27 жовтня 2012 17:39
Нам потрібно: 500 г картоплі, 1 яйце, 150 г печериць, 4 ст.л. вершкового масла, 3 ст.л. борошна, сіль, чорний перець, петрушка.
Картоплю почистити і відварити в підсоленій воді. Коли вона відвариться, злити половину води і зробити пюре. Вибити туди яйце, покласти 2 ст.л. вершкового масла та поперчити. Ретельно вимішати суміш і зформувати зрази. В серединку кожного покласти шматок порізаного гриба. Обкачати у борошні і обсмажити на вершковому маслі до румяної скоринки. Готові зрази прикрасити петрушкою. Смачного!
Рецепт із журналу, то в мене вирізка, але не памятаю з якого.
Почищені і вимиті буряки, а також моркву, селеру натерти на грубій терці, покласти в сковорідку, додати олію, влити оцет і трошки води, перемішати і тушити під кришкою до готовності (45-60 хвилин), слідкуючи щоб вони не пригоріли. Коли овочі будуть готові, додати борошно, добре перемішати, додати сметану, сіль, цукор, знову перемішати і тушити ще біля 10 хвилин. Смачного!
Рецепт із сайту"Смак"
Повідомлення відредагував oksana d - 28 жовтня 2012 20:02
Отже нам потрібно: 700 г фаршу(яловичина+свинина), 1 ч.л. томатної пасти, сіль, перець мелений, 2-3 зубчики часнику, 1 цибулина і 2 ст.л. крижаної води. Все добре перемішати , сформувати котлетки, обкачати їх в борошні. Запікати в духовці або смажити на сковорідці.
Я запікала в духовці.Котлетки виходять дуже смачні і сочні. Висоцька радила, що краще для фаршу підходить фарш мішаний , але яловичина+ куряче мясо (на наступний раз обовязково спробую).
Повідомлення відредагував oksana d - 31 жовтня 2012 10:14
Нам потрібно: 4 яйця, 100 г олії без запаху, 150 г вершкового масла, 150 г цукру, какао-порошок - 2 ст.л., кава розчинна - 1 ст.л., 1 пачка ваніліну, 1 пачка розпушувача, 100 мл молока, 1 склянка фініків, 100 г горіхів, 2 склянки борошна.
З початку перемішуємо молоко, какао, каву. Окремо збиваємо яйця із цукром. Перемішуємо дві суміші, вливаємо олію, додаємо розпушувач і ванілін. Потім додаємо замочені в теплій воді і дрібно нарізані фініки, порізані горіхи , масло і борошно. Тісто виливаємо у форму і випікаємо до готовності (40-50 хвилин) при 175С.
Рецепт із сайту "Смак" . Дуже смачний кекс. Фініків я давала 200 г.
Повідомлення відредагував oksana d - 31 жовтня 2012 21:52
Нам потрібно: 500 г макаронів (з твердих сортів), 350 г моцарелли, зелень, 3-4 помідори, олія оливкова і сіль.
Відварити макарони. Робимо заливку до макаронів: помідори нарізати дрібними кубиками, додати нарізану зелень, все це залити оливковою олією. Добре перемішати і вилити в макарони. Знову перемішати. Нарізати моцареллу кубиками і додати до макаронів. Смачного!
Смакота неймовірна. Рецепт із сайту "Смак"
Повідомлення відредагував oksana d - 1 листопада 2012 19:57
Знайшла в журналі"Рецепти господині" рецепт маринованої скумбрії і він мене дуже зацікавив, і я не помилилася, бо вийшла дуже смачна рибка.
Маринована скумбрія
Нам потрібно: 3 свіжоморожені скумбрії, 1 л води, 200 г солі, 70 г цукру, 100 г оцту, лавровий листок, духмяний перець, 3 гвоздики, коріандр горошком.
Заварюємо маринад: воду, сіль, цукор і спеції. Як закипить, влити оцет і виключити. Вихолодити. Скумбрію обібрати, але не очищати від хребта і шкірки, покласти в маринад (охолоджений) на 1,5-2 доби. Все можна смакувати.
Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 2 листопада 2012 19:41