Білки взбити на круту піну поступово додаючи цукор,поки він не розчиниться.Просіяти крохмаль,додати до білків,всипати мелені горіхи і обережно вимішати ложкою знизу вверх.Викладати у тортівницю,вистелену пергаментним папером.Ставити у духовку,розігріту до 160 градусів,через пів години зменшити температуру до 100 і сушити ще 1,5 год.
Згущене молоко розвести водою і закип"ятити,вистудити. М"яке масло взбивати протягом 15 хв,додати масу і все решту,крім какао.Крем розділити на 2 частини,до однієї додати какао,взбивати,поки воно добре не розчиниться.Білим кремом перекладати коржі,а шоколадним прикрасити зверху. Рецепт бізе-на одну паляничку.Для торта випікаєм дві.
Схожий рецепт тут вже є від іryna,але там інші пропорції.Цей рецепт з сайту Повари.ру,випробуваний мною і вдався з першого разу.Звичайно багато залежить від духовки-в мене електрична,в якій легше виставити темперетуру,ніж в газовій. Я пекла цей торт 2 рази,давала не фундук,а грецькі горіхи,було теж смачно,тільки перший раз давала мелені,а на другий раз порізала їх ножем-так було смачніше.Планую на Новий рік пекти з фундуком,то буду різати теж,а не молоти. Хто планує прикрашати зверху кремом,раджу зробити 1,5 порції,бо цього мені було замало,але я пекла його просто так,то з"їли без прикрашання-поклала зверху пару мастичних квіток,щоб дітям було цікавіше. Фото в мене є,але його треба обрізати,без чоловіка не справлюсь,виставлю пізніше.
Дівчата,не знала,де написати свої враження і вирішила тут! Готувала на подарунок торт"Три шоколади".Знайшла його на іншому сайті,та як виявилось,він є і в нас в Natalyadiva та Volo-shka.Так от,що хочу сказати.....Це просто бомба!!!!!!!!!!!Шедевр!!!!!!!!!!!!!!! Дівчата,спробуйте,як буде нагода - ви точно не розчаруєтесь!!!! Дуже легкий в приготуванні,а смак - божественний!!!! Правда виходить він зовсім не дешевий - навпаки Але,думаю,в подарунок чи на велике свято зробити можна - захват вам гарантовано!!!!!!!! Вибачте,що фото нема - в поспіху забула зробити
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Я прочитала в темі про машинки, що Натонька пекла торт без муки, і вирішила написати тут рецепт свого горіхового торта без муки. Отже:
торт "Горіховий"
Коржі: 12 яєць, 350 г. горіхів мелених, 400 г. цукру,2 ложки паніровочних сухарів, сік і шкірка з одного лимону. Виконання: жовтки втерти з цукром до білості, з білків вбити піну. Всипати навпереміну до втертих жовтків піну і мелені горіхи, сухарі, сік і шкірку цитрини. Пекти в двох тортівницях 45 хв. Крем кавовий: 4 яйця, 200 г, цукру, 250 г. масла, 3/4 склянки міцної чорної кави. Приготування: В невеликій риночці добре вимішати цілі яйця з цукром і холодною чорною кавою, потім варити на водяній бані до тих пір, доки не загусне. (безперервно мішаючи --15--20 хв.). Коли крем загусне, зняти з вогню і відставити, щоб охолонув. У банячку втерти на піну масло. До втертого масла дати холодну кавову масу і втирати. Виходить смачний масляний крем. Горіхи до коржа мають бути добре висушеними ( можна трошки просушити в духовці). Перший раз я цей торт самостійно пекла в 13 років і вийшов. З тих пір печу його дуже часто.
ТОРТ ,,ПЯНИЙ КУЧМА" на один корж: 0,5 ст. сметани 0,5 ст. цукру 0,5 ст. муки 1 яйце 0,5 ч.л. соди погашеної оцтом 4 ст.л. какао Печеться таких два коржі, Крем сирний: Як зазвичай, роблю його на око-- сир творог збиваю в комбайні, додаю цукор, ванілін, сметани. Як все збите, то даю дрильовані вишні і в самому кінці желатин, але не багато.Тоді виложую більшу половину сирного крему на один корж, і втикаю в нього шоколадний крекер, змочений в ром або коньяк, і решту крему виложую на другий корж. Це любимий торт моєї донечки та чоловіка. Цей рецепт дала мені моя тітонька, а вона не знаю де його взяла.
дівчата шукаю рецепт пляцка не знаю як називається 2коржі білі знизу і зверху а всередині рулети з 4 маком і ці рулети печуться всі разом може хтось знає де шукати поможіть дуже хочу спекти
З апельсинів вичавити сік,все інше подрібнити блендером. Муку,1 ст.цукру,розпушувач,ваніль і сіль вимішати.Добавити олію,жовтки.підготовлені апельсини,перемішати до однорідності міксером. Окремо взбити білки з лимонною кислотою до м"ягких піків,додати 0,5 ст.цукру і взбити до твердих піків.Акуратно з"єднати з тістом.Викласти у підготовлену форму,низ якої вистелити пергаментним папером і змазати маслом.Випікати при температурі 180 градусів. Рецепт з інтернету.
2 яйця 80 г цукру 60 г муки 30 г вершкового масла Ванілін
Приготування:
Яйця взбити з цукром в міцну білу піну, до повного розчинення цукру, добавити ванілін, розтоплене і вистигше масло, поступово додати просіяну муку. Дуже обережно перемішати до однорідності. Вилити в підготолену форму. Пекти в розігрітій до 180 С духовці до готовності. Витягнути і остудити. Бажано корж пропитати яким-небудь сиропом.
Приготування: 1.Замочити в воді жилатин на 30 хв. 2. Взбити охолоджені білки з цукром (до плотних піків) 3. Взбити вершки, додати варену згущонку, перемішати в однорідну масу. 4. Желатин підігріти на водяній бані, або в мікрохвильовій печі 5. Желатин тоненькою струйкою виливаємо в білки (постійно перемішуючи), далі вершки зі згущонкою і ванілін, перемішуємо 6. Готове суфле заливаємо поверх коржа в розємну форму і ставимо в холодильник до пового застигання Смачного!!! Рецепт цього тортика взяла з сайту Однокласники.
Торт "Хвилі Дунаю" Тісто: 250 гр.маргарину 1 ст. цукру 6 яєць 1 п. порошку до печива 2 ст.муки Маргарин розтираєм з цукром, добавляєм по-одному яйцю, муку змішуєм з розпушувачем. Ділимо тісто на 2 частини - в одну добавляєм 2 ст.л.какао і 2 ст.л.води. Викладаєм тісто ст.ложкою в шахматному порядку в форму.В мене кругла форма діам.40 см. Зверху на тісто викладаєм консервовані ананаси (кружки). Пекти на середньому вогні. Провіряю готовність дерев"яною паличкою. Крем: 0,5 л.молока 1 ст.цукру 2 ст.л.муки 2 ст.л.крохмалу 400 гр. масла Відливаєм 0,5 ст.молока і розводим в ньому муку з крохмалем. Остальне молоко з цукром доводим до кипіння і вливаєм приготовлену суміш.Заварюєм до густоти.Охолоджуєм, взбиваєм з маслом. Викладаєм крем на корж. Зверху заливаєм глазурю: 2ст.л.молока, 2ст.л.цукру,2ст.л.какао,2 ст.л.масла - заварити на водяній бані. Рецепт взятий з чеського журналу.