торт " Зимова вишня" Пропоную смачнезний тортик, типу пяної вишні і шварцвальського тільки по моєму,отож:
Печемо два бісквіти, я робила два коржа за двома різними рецептами, вони майже однакові але на смак відрізняються, перший трохи виходить мокріший, а другий мій улюблений ніколи не підводив завжди гарно виростає.
Бісквіт ГенуеськийМука-100гр
Яйця-6шт
Цукор-190гр
Масло-80гр
Какао-30гр
Яйця збити на паровій бані(38-40гр щоб не було гаряче) з цукром поки не буде стійка маса,додати муку пів порції просіяну 2 рази,потім по краю лити розтоплене масло і решту муки змішану з какао.Пекти 35-40 хв 180 гр.
Бісквіт на кипяткуЯйця-4 шт
Цукор-190гр
Мука-100гр
Какао-30гр
Порошок- 1 ч. л.
Олія -3 ст.лож.
Кипяток- 3 ст.лож
Яйця збити з цукром 10хв цукор сипати поступово,додати просіяну муку, розпушувач,перемішати акуратно, влити кипяток, перемішати, а потім олію акуратно перемішати. пекти 180 гр30- 40 хв Зразу витягти з форми.
Крем.Тофі від Волошки (смакота!!!)
2/3 ст сметани
150 гр шоколаду
0,5 б вареної згунки
Все підігрити щоб розтопилося, трохи крему залишити на бока торта, десь 4 частину.
Крем сметанковий заварний
300 гр сметани
1 яйце
2 ст. л. муки
120 гр цукру
Це все заварити на бані, масу я ще перетираю через сито, охолоджую і збиваю і 200 гр масла, можна просто добре перемішати.
Вишні:
Я брала 0, 5 літ. Баночку виень в соці, сік сцідила, а виші замочила в розведеному соці з горілкою ( десь 2 ст л.) соку щоб накрило вишні.Решту соку закипятити з цукром( на ваш розсуд я даю десь 5 ст лож) Цього разу мала сироп з вишневого варення. До сиропу додати горілки ( хто багатий коньяку) Сиропу має бути 0,5 кружки, цього якраз достатньо для цого торта. Пропитати коржі.
Перекладати:
Коржі розрізити на 2 виходить 4 коржа
1) корж крем Тофі
2) корж крем сметанковий тоненько. вишні знву крем, я робила конд мішком спіраль між крем виші
3) корж так само як 2
4) корж трошки крему і накрити
На верх торта зробити помадку
1 шоколадка або 100 гр глазурі( гудзичків)
3-4 ст.л сметани
Розігріти, щоб розтопилося, і залити торт