Того року перший раз закрутила фасолю в томатному соусі, але так як в мене чоловік великий любітель фасолі, шпарагівки, то ми вже знімали пробу . Вийшла досить смачна, думаю напевно, шо ше закручу одну порцію.
Фасоля в томатному соусі.
Продукти: 1,2 кг свіжої фасолі, 3 ч.л. солі, 1 кг помідорів, 1 ч.л. чорного меленого перцю, 5 лаврових листків, 0,5 ч.л. духмяного меленого перцю, 1 ч.л. оцту. Фасолю відварити до готовності.Помідори пропустити через мясорубку, додати фасолю, довести до кипіння і варити 40 хвилин на маленькому вогні, постійно помішуючи. Додати спеції, лавровий листок, довести до кипіння, влити оцет і розкласти в стерилізовані банки. Закатати і укутати ковдрою. Я для перестраховки ще стерилізувала 0,5 л - 15-20 хвилин. Смачного!
Рецепт від коліжанки.Вийшла такої консистенції як магазинна.Оце все що залишилося з літрової банки, ледве встигла сфотографувати
Повідомлення відредагував oksana d - 12 жовтня 2012 21:18
4 кг буряків, 1,5 кг помідорів, 0,5 кг цибулі, 200 г часнику (можна менше), 2 ст.л. солі, 200г цукру, 200 г оцту, 0,5 л олії, 0,5 кг болгарського перцю, зелень. Буряк відварити до готовності і натерти на грубій терці. Помідори почистити і змолоти на мясорубці, вилити в каструлю і варити хвилин 15-20. Додаємо подрібнений часник, цукор, оцет, сіль, олію, зелень і варимо 10 хвилин. Перець болгарський очистити і нарізати соломкою. Цибулю нарізати кубиками і окремо посмажити. Додаємо до помідорів буряк,цибулю, болгарський перець. Все перемішуємо і тушимо на маленькому вогні 30-40 хв. Гарячим накласти в банки стерильні і закатати. Виходить 12 банок - 0,5 л.
Оксаночко! Ти невтомна трудівниця, як та бджілка: скільки всього смачного наготовлено. І коли ти тільки встигаєш!? Дуже приємно заходити до тебе на кухоньку. Сьогодні приготувала за твоїм рецептом зелені помідори - недочекаюся їх спробавати. Дякую за гарні рецепти!
Нам потрібно: 200 г грибів любих, 0,5 склянки пшона, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст.л. вегети, мелений чорний перець, 2 л води. На кльоцки: 2 яйця, щіпотка солі, трошки олії, 1 зубчик часнику, 7 ст.л. борошна.
В баняку на вершковому маслі обсмажити натерту на грубій терці моркву і нарізану кубиками цибулю. Потім додаємо гриби (якщо печериці то сирі, а лісові гриби треба перед тим відварити). Гриби обсмажити із зажаркою 10 хвилин. Потім додати гарячу воду, вегету (я давала іншу приправу - 1 ст.л), мелений перчик. Засипати добре промите пшоно. Все варити 15-20 хвилин. За цей час готуємо кльоцки: збиваємо яйця з щіпоткою солі, олією і борошном, додаємо подрібнений часник. Все добре перемішуємо. Коли пшоно буде готове, беремо чайною ложкою тісто і опускаємо в суп . Варимо на маленькому вогні 10 хвилин. Смачного!
Рецепт із сайту "Кухарка.ру". Суп вийшов дуже і дуже смачний. Чоловік не міг дочекатися коли він звариться, бо запах неймовірний , коли суп вариться.
Помідори помити, просушити і розрізати навпіл, і за допомогою ложечки, очистити від насіння. Деко застелити папером і викласти підготовлені помідори. Помідори посолити, поперчити і помістити у розігріту духовку. Сушити слід при мінімальній температурі приблизно 4 години, залежить від того яку ви хочете ступінь вялення. Поки помідори будуть охолоджуватися після духовки, слід приготувати спеції. Часник порізати тоненькими плястерками, додати орегано і розмарин. На дно банки викласти половину підготовленої суміші, влити олію і щільно викласти помідори, зверху спеції і знову влити олію. Олія заливається частинами, щоб уникнути утворення повітряних бульбашок, що може призвести до швидкого псування. Потім викласти решту помідорів і залити олією. Олія повинна покривати помідори повністю, інакше вони будуть псуватися. Такі помідори можна зберігати в прохолодному, темному місці біля 6 місяців.
Рецепт із сайту "Смачно" і з журналу "Вкусно и просто"
Повідомлення відредагував oksana d - 13 жовтня 2012 17:11
Нам потрібно для соусу: 2 склянки сметани, головка часнику, 1/3 ч.л. чорного меленого перцю і базиліка, 1 ч.л. солі і невелика курочка, 5-6 картоплин, цибулина, велика морква.
Курочку на 30-40 хвилин натерти соусом ( 1/3 частиною). Викласти у форму грудкою вверх. Почистити картоплю і моркву , проварити їх 5-7 хвилин. Почистити цибулю і розрізати на 4 частини. Крупно нарізати овочі і заправити соусом, що залишився, додати їх до курочки.
Поставити у розігріту духовку при 220 С , форму накрити фольгою. Готувати до готовності.
Рецепт із сайту "Поваренка с поварешкой"
Повідомлення відредагував oksana d - 13 жовтня 2012 18:51
Вирізала серединку, одне яблуко наповнила карамельним повидлом із яблук, а друге - сливово-шоколадним ( рецепт від Канарейки - смакота!) , ставимо у духовку і нагріваємо до 200 С. Печемо 15-20 хвилин. Посипаємо кунжутом.
На сайті "Кукорама" прочитала, що яблука потрібно ставити в холодну духовку, поступово нагріваючись яблуко тоді не лопне.
Повідомлення відредагував oksana d - 15 жовтня 2012 19:48
Нам потрібно: 1 дайкон середнього розміру, 1 середня морквина, 150 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, майонез, сіль, перець.
Дайкон і моркву почистити, помити і натерти на грубій терці. Видавити зубчик часнику, натерти на терці сир, додати до овочів, посолити, поперчити і заправити майонезом. Смачного!
Рецепт із нету. Автор рецепту радить цей салат їсти зразу, не тримати в холодильнику, бо поміняється смак .
Повідомлення відредагував oksana d - 22 жовтня 2012 19:30