Краще консервувати половинками. Підготовлені персики укласти в банку. Наповнені банки залити гарячим сиропом (на 3 л банку я даю 0,5 л цукру), накрити кришками і стерилізувати: 1 л - 50 хвилин. Після стерилізації закатати і зберігати в прохолодному місці.
Цей рецепт в мене від співробітниці. Так персики закручую вже десь біля 8 років.
Повідомлення відредагував oksana d - 18 серпня 2012 08:36
Замісити тісто з поданих складників. Розділити на дві частини. Одну частину покласти в морозилку. Яйця збити з цукром, додати до перемеленого сиру, а також решту складників, добре вимішати. Одну частину тіста викласти у форму, на неї - сиркову масу. Зверху потерти решту тіста. Пекти при 170 С - 55 хвилин.
Рецепт із журналу "Рецепти господині" з деякими змінами.
Повідомлення відредагував oksana d - 18 серпня 2012 10:56
Нам потрібно: 700 - 900 г фаршу, невелика капустина, 1 цибулина, 1 склянка рису, 2 зубчики часнику, 1 яйце, сіль, перець, 1 морквина. Для підливи: 1,8 літра води, 2,5 ст.л. борошна, 2 ст.л. томатної пасти, 2 ч.л. солі, 5 ч.л. цукру, 2 лаврових листочки, за бажанням зелень.
Натерти на грубій терці капусту і обсмажити з цибулею і морквою на олії майже до готовності, посолити, остудити. Рис відварити в підсоленій воді. У великій посудині змішати капусту, рис, фарш , подрібнений часник,яйце. Посолити, поперчити. Мокрими руками сформувати голубці і викласти на деко. Поставити деко у розігріту духовку до 250 С на 20 хвилин. Вони мають трошки зарумянитися. Каструлю з водою поставити на вогонь. Розвести борошно окремо у холодній воді, щоб не було грудочок. У каструлю з теплою водою додати томатну пасту, сіль, цукор, лаврове листя, зелень і перемішати. Довести до кипіння і при інтенсивному помішуванні помаленьку влити розведену муку. Довести до кипіння. Деко із голубцями вийняти із духовки і залити підливою. Поставити в духовку на 10-15 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 С і тушкувати голубці ще 40 хвилин. Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 30 серпня 2012 20:22
Зрізати кінці стручків, нарізати, як вам більше подобається. Бланшувати в киплячій воді 5 хвилин. В банки на дно покласти 2-3 зубчики часнику, 5 горошин перцю, можна гілочку кропу, потім викласти квасолю. Все зєднати для маринаду, закипятити і киплячий маринад залити в банки з квасолею на 1,5 см нижче від верхнього краю, накрити кришками і стерилізувати 0,5 л - 15-20 хвилин. Геометрично закрити і накрити ковдрою на добу.
На днях я закручувала перець, може когось зацікавить рецепт:
Маринований перець.
Маринад: 1,5л води, 200 г цукру, 250 г оцту, 300 г олії, 2,5 ст.л. солі.
Перець почистити і порізати на 4 частини. Приготувати маринад і порціями варити в ньому перець протягом 10 хвилин. Зварений перець викласти у банки, додати декілька зубчиків часнику, залити маринадом, в якому варився перець. Стерилізувати 1л банку - 15 хвилин.
Рецепт від мами
Повідомлення відредагував oksana d - 18 серпня 2012 23:36
Нам потрібно: батон, масло, часник, майонез, яйця, зелень, шпроти.
Тонко нарізати батон, намазати трошки маслом і запекти в духовці з двох сторін. Потім канапки натерти часничком, обмазати майонезом. Зверху викласти кусочок вареного яйця, рибку і зелень. Можна кусочок лимона.
Рецепт з нету.
Повідомлення відредагував oksana d - 20 серпня 2012 16:00
Нам потрібно: 1 кг фаршу, 1 яйце, 3 ст.л. майонезу, сіль і приправи. Начинка: 100 г твердого сиру, 2 ст.л. вершкового масла, 2 зварених яйця. Кляр: 1 склянка борошна, 3/4склянки молока, 2 яйця, сіль.
До фаршу додати яйце, майонез, посолити, додати приправи і добре перемішати. Сир натерти на дрібній терці , розтерти з вершковим маслом і порізаними яйцями. Із фаршу зробити коржики і нафарширувати їх начинкою, придати їм форму котлет. Приготувати кляр. Кожну котлетку обмакнути в кляр і обсмажити на олії. Смачного!
Рецепт з нету.
Повідомлення відредагував oksana d - 20 серпня 2012 15:55