Нам потрібно: кабачок натертий на грубій терці - 2 склянки по 250 мл, кокосова стружка - 1 склянка , 3 яйця, 360 г цукрової пудри ( я давала цукор), 480 г борошна, 240 мл олії, 0,5 пакетика порошку до печива, 1,5 ч.л. кориці, сіль.
Яйця збити з цукровою пудрою до отримання пишної світлої маси. Борошно просіяти з порошком до печива, додати корицю, стружку кокосову і щіпку солі. Підмішати яєчну масу і тертий кабачок ( добре віджати від соку). Влити олію і масу дуже добре перемішати. Духовку нагріти до 180 С. Форму змазати олією і присипати борошном. Тісто вилити у форму і випікати 35-40 хвилин ( я випікала біля години, бо збоку схопилося, а середина була сира). Готовий кекс витянути з духовки і дати , щоб він вистиг у формі. Потім перекласти на блюдо і посипати пудрою.
Рецепт знайшла на сайті "Хлібопічка"
Повідомлення відредагував oksana d - 16 серпня 2012 23:01
На 0,5 кг квасолі нам потрібна 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 200- 300 г ковбаси, 200 г сметани. Стручкову квасолю перебрати, зачистити від плодоніжки і лика, нарізати кусочками ( як вам більше подобається). Відварити від підсоленій воді до готовності і відкинути на друшляк. Цибулю нарізати півкружальцями, пісмажити на олії, додати червоний мелений перець і порізану ковбаску,трошки її посмажити разом із цибулею , з"єднати з лопатками. Тушити на маленькому вогні декілька хвилин. Наприкінці тушкування влити сметану, щоб вона кіпнула буквально 2-3 хвилини і заправити розтертим часником. Смачного!
Це любима страва мого чоловіка , тому готую її досить часто.
Повідомлення відредагував oksana d - 17 серпня 2012 21:14
3 кг баклажанів, 3 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 2 головки часнику, 2 гіркі перці, 0,5 склянки цукру, 2,5 ст.л. солі, 3 ст.л. 9% оцту, олія.
Овочі ,крім баклажанів змолоти на мясорубці. У великій каструлі поставити на вогонь, довести до кипіння. Баклажани порізати кружальцями. Покласти їх в киплячу аджику, додати сіль і цукор, влити олію. Варити на невеликому вогні 20 хвилин з моменту закипання( я варила 30 хвилин). В останній момент влити оцет, розмішати і викласти в банки стерильні. Закрити стерильними кришками. Перевернути , накрити і залишити до повного остигання. Я для перестраховки ще стерилізувала - 1 л - 15хв. В мене вийшло 5 літрових банок + трошки попробувати.
Рецепт із журналу "Добра кухня".
Повідомлення відредагував oksana d - 17 серпня 2012 22:30
В банку кладемо на дно 6 зерен чорного перцю, зелень петрушки і кропу, 3-4 дольки часнику. Розкладаємо помідори, поміж них 2 лаврових листочки, зверху теж можна покласти зелень. Залити маринадом і стерилізувати 1-л банку приблизно 5 хвилин. Маринад на 3 л банку: 1300 л води, 2 ст.л. солі, 3 ст.л. цукру, 4 ст.л. оцту. Це все варити 5 хвилин.
Повідомлення відредагував oksana d - 17 серпня 2012 22:43