Нам потрібно: баклажани - 2-3 шт, цибулина - 1, борошно - 1-2 ст.л., сметана - 4-5 ст.л., твердий сир - 100 г.
Баклажани помити, відрізати плодоніжку, розрізати пополам, посолити і дати полежати 15 хвилин. Порізати баклажани дрібними кубиками, обсмажити на сковорідці на олії. Цибулю порізати , додати до баклажанів. Смажити до готовності баклажанів, додати борошно, сметану, посолити і трошки протушити. Посипати зверху тертим сиром, накрити кришкою і зменшити вогонь. Дочекатися коли розплавиться сир і виключити вогонь. Дати трошки жульєну настоятися.
Смачного! Рецепт знайшла на сайті "Карта вкуса".
Повідомлення відредагував oksana d - 22 серпня 2012 22:31
200-300 г мякоті свинини, 1 цибулина, 300г печериць, лавровий листок, 5-7 картоплин, 100 г сметани, зелень, олія, перець, сіль.
Мясо порізати кубиками.Цибулю дрібно порізати і обсмажити на олії. Додати мясо і обсмажити 5-7 хвилин. Додати порізані пластинами печериці і обсмажити 10 хвилин. Додати 1/2 склянки води і тушити 30 хвилин, під кришкою на середньому вогні. Посолити, поперчити, дати лавровий листок. Картоплю почистити і порізати кубиками, додати до грибів з мясом. Накрити кришкою і тушити до готовності картоплі. В кінці додати сметану і добре перемішати. Викласти на тарілки і посипати петрушкою. Смачного!
Нам потрібно: болгарський перець - 3шт , твердий сир - 300-400г, варені яйця - 3шт, 2-3 зубчики часнику, майонез.
Сит натерти на дрібній терці, додати видавлений часник і заправити майонезом, перемішати.
Перець вимити, почистити від насіння і плодоніжки. Сирною масою нафарширувати перець, залишивши в середині місце для яйця. В середину помістити яйце і весь інший простір щільно заповнити масою. Перець поставити в холодильник на 2-3 години. Потім острим ножем нарізати кружочками.
Рецепт з журналу "Любимые блюда" № 3/2011р.
Повідомлення відредагував oksana d - 28 липня 2012 19:21
До 5-ти жовтків додати маргарин, потертий на терці, сметану, 1/2 склянки цукру, борошно, змішане з порошком до печива. Замісити тісто (воно повинно бути як на вареники) та розділити його на 2 частини: меншу поставити в морозилку, а більшу розтачати у форму. Зверху викласти яблука, порізані скибочками. Білки збити в густу піну, додати 0,5 склянки цукру , вишневий кисіль і ще збивати. Білковою масою залити яблука, зверху потерти заморожене тісто та випікати при 175 С - 30-40 хвилин.
Смачного!
P.S. Чоловік з дачі привіз багато яблук , треба з ними щось робити, от і знайшла рецепт цього пляцка в журналі "Вкусно и просто" № 7/2012р. Результатом дуже задоволена. Надіюсь, що Вам теж сподобається цей пляцок.
Повідомлення відредагував oksana d - 28 липня 2012 23:46
Нам потрібно: 1 яйце, 50 г вершкового масла, 2 ст.л. сметани, 1 ч.л. порошку до печива, 200 г борошна, сіль.
Яйце , вершкове масло і сметану змішати в мисці. Додати борошно і порошок. Трошки посолити і замісити тісто. Розкачати і викласти у форму застелену папером для випічки. Зверху основу змазати майонезом і розприділити начинку.( в мене болгарський перець, печериці, помідори і ковбаска). Посипати тертим сиром. Випікати у розігрітій духовці при 200 С - 20 хвилин. Смачного!
Рецепт із сайту "KEDEM.RU" із моїми змінами.
Повідомлення відредагував oksana d - 29 липня 2012 13:32
Нам потрібно: 1 кг фаршу, 1 склянка рису, 5-7 цибулин, 1 яйце, сіль, мелений чорний перець, спеції, олія.
Цибулю нарізати дрібними кубиками. Підсмажити на олії до мякості. Рис промити, зварити до готовності. Зєднати фарш, рис, цибулю, яйце, сіль, перець і спеції. Добре перемішати. Із фаршу сформувати котлетки і обсмажити їх на олії. Смачного!
Рецепт із журналу "Люблю готовить" № 7/2012р. із моїми деякими змінами. Котлетки виходять дуже смачні.
Нам потрібно: 2 середні кабачки, 3 плавлених сирочки, 200 г ковбаси, пучок петрушки, 1 болгарський перець, 3 яйця, олія, сіль,перець.
Кабачки потерти на терці. Перець порізати кубиками. Петрушку дрібно порізати. Змішати з кабачками. Дрібно нарізати сирки, ковбасу і теж додати до кабачків. В катрюлю налити трошки олії, висипати туди кабачкову суміш і тушити на маленькому вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи( сирки повинні розплавитися). Збити яйця , додати до кабачків, посолити і все добре розмішати. Форму для випічки вистелити пергаментом і змазати олією, вилити туди кабачкову масу. Випікати при 180 С - 40 хвилин. Після духовки дати запіканці трошки охолонути, бо гаряча погано ріжеться. Смачного!
Рецепт із сайту "Шеф Повар" із моїми деякими змінами.
Повідомлення відредагував oksana d - 29 липня 2012 19:03
Нам потрібно: 4 яйця, печериці - 300-400г, масло вершкове - 1 ст.л., 100 г твердого сиру, сіль, перець.
Печериці промити і нарізати пластинами. Розтопити на сковорідці масло і обсмажити гриби, помішуючи ( приблизно 15 хв). Посолити і поперчити. Розбити яйця в посудину, посолити, поперчити і добре вимішати. Сир натерти на середній терці. Гриби викласти у форму для запікання. Залити яйцями. Зверху притрусити сиром і запікати у духовці при 180 С - 20 хвилин. При подачі можна притрусити зеленню петрушки. Смачного!
Яблука помити, почистити і нарізати дольками. На дно посудини викласти тонкий шар яблук, притрусити цукром. Повторяти так поки не закінчаться продукти. Приготовлені яблука залишити на 12 годин в теплому місці. Потім масу довести до кипіння і варити на маленькому вогні 5 хвилин. Після чого залишити на 8 годин в прохолодному місці. Повторити це ще 2 рази. Гаряче варення розлити в банки і закатати.
В фарш додати майонез, посолити, поперчити. Яйця натерти або дрібно нарізати. На лаваш розприділити фарш, зверху посипати яйця. Звернути лаваш в рулет, викласти на бритванку, застелену папером. Зверху змазати сметаною. Запікати при 180С - 1 годину. Смачного!