Мясо нарізати і покласти в чавунну посудину, добавити приправи. Цибулю і перець порізати приблизно одинаково. Моркву, кабачок, баклажан порізати кубиками. Окремо обсмажити мясо і овочі. Мясо викласти знов в посудину , додати гірчицю. Овочі обсмажити, починаючи з цибулі, потім додати часник, моркву, перець, баклажан і кабачок. Перекласти овочі до мяса, залити водою , щоб вона покривала мясо з овочами на 1-2 см. Поставити на середній вогонь, посолити, поперчити, додати лавровий листок. Коли закипить, перемішати і тушити 30-40 хвилин. Смачного!
Рецепт з журналу "Полина"
Повідомлення відредагував oksana d - 31 липня 2012 21:34
Сливи нарізати, добавити крохмал і цукор. Змішати сир, 1 яйце, борошно. З"єднати обидві маси. Збити 2 яйця і сметану. Лист лаваша добре змазати яєчно-сметанною масою. Викласти зверху половину начинки, підвернути краї, щоб начинка не витікала, згорнути рулет, додатково змазуючи сухі місця. Викласти рулет на бритванку застелену папером для випічки. Випікати у розігрітій духовці 20-30 хвилин при 180-200 С. Гарячі рулети змазати маслом, накрити рушником на 20-30 хвилин, потім через сито посипати цукровою пудрою. Смачного!
До:
Після духовки:
Виходить дуже і дуже смачно. Я робила його в неділю - чекала гостей, то з них ніхто не повірив, що це лаваш. Спробуйте обовязково! Рецепт знайшла на сайті "Шеф Повар".
Повідомлення відредагував oksana d - 1 серпня 2012 19:48
Нам потрібно: яблука. Сироп: 1 склянка цукру, 1 л води.
Яблука почистити від шкірки, порізати пластинами. Розчинити цукор у воді, довести до кипіння і варити в цьому сиропі яблука приблизно 5 хвилин. За допомогою шумівки викласти яблука в банки , але залишити 2-2,5 см до верху порожніми. Залити сиропом у якому варилися яблука, простерилізувати банки : 0,5 л - 10 хвилин, 1 л - 15-20 хвилин. Закрити металевими кришками, закатати, перевернути догори дном і залишити до повного вистигання. Якщо яблука таких сортів, що швидко розварюються, то до сиропу додати 1-1,5 ч.л. лимонної кислоти.
Рецепт з журналу "Рецепти господині".
Повідомлення відредагував oksana d - 3 серпня 2012 19:31
Для тіста: 100 г масла або маргарини, 100 г цукру, 1 яйце, мед - 1,5 ст.л., розпушувач - 1,5 ч.л., сметана - 3 ст.л., борошно -350 г.
Начинка: 500 г сиру, 100 г масла вершкового, 150 г цукру, 2ст.л. крохмалю, 1 яйце,50 г молока.
Тісто замісити не дуже круте і поставити його в холодне місце (10-15 хвилин). Потім поділити на три частини і випікати коржі при 180 С до золотистого кольору. Розраховано на форму 20*25.
Для начинки: сир перемелений вимішуємо з маслом та цукром і ставимо варити на малий вогонь протягом 10 хвилин, весь час помішуючи. Яйце збиваємо і додаємо до маси яку варимо. Коли з"являться пухирці, вливаємо крохмаль, розведений у молоці, і продовжуємо варити 3-4 хвилини, помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Маса має потроху загуснути. Потім коржі перемазати гарячою начинкою і залишити в прохолодному місці на 4-5 годин. Зверху я посипала кокосовою стружкою.
Повідомлення відредагував oksana d - 3 серпня 2012 22:41
Неохідні продукти: 600 г фаршу, 2 цибулини, 2-3 зубчики часнику, шматочок батона, трохи вершків або молока, 1 ст.л. борошна, 0,5 л бульйона або води, 5 помідорів, олія, сіль, перець, панірувальні сухарі.
У фарш додати розмочений у вершках або молоці батон, порізану цибулю, часник, сіль, перець, добре перемішати. Сформувати котлети, обваляти в сухарях і обсмажити до румяної скоринки. Перекласти котлети на тарілку. У сковорідку додати порізану цибулю, смажити її до м"якості, згодом додати борошно і смажити, помішуючи, ще 1 хвилину, потім покласти подрібнені помідори (я потерла на терці), трохи протушкувати, влити бульйон або воду, постійно помішуючи, шоб не було грудочок. В приготовлену підливу перекласти котлети, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати під кришкою 10-15 хвилин.
Смачного! Рецепт з журналу "Смачно та просто" Спецвипуск № 6 (Українська кухня").
Повідомлення відредагував oksana d - 4 серпня 2012 12:48
2 кг огірків, 1,5-2 кг помідорів, 7 болгарських перців, 200 г часнику ( можна менше), 2 ст.л. солі, 250 г цукру, 150 мл олії, 80 мл оцту 9%.
Помідори, часник, перець змолоти через мясорубку. Додати цукор, сіль, олію і оцет. Варити 10-15 хвилин з моменту закипання. Огірки нарізати. Додати до помідорової маси і варити 5 хвилин з моменту закипання. Розкласти у банки, закрити, вкутати і залишити до повного остигання.
Салат виходить дуже смачний. Роблю його вже декілька років. Смачного! Виходить 2,5 л.
Повідомлення відредагував oksana d - 6 серпня 2012 14:38