Торт Наполеон
Існує багато варіантів приготування цього смачного торту, сьогодні я хочу поділитись з вами рецептом нашої родини
Приготування коржів:
для початку потрібно замісити два тіста (еластичних, як на вареники)
1 тісто - 2,5 скл борошна і 200 маргарину кімнатної температури.
Маргарин посікти з борошном та замісити тісто
2 тісто - 2,5 скл. борошна, 2 яйця, 1 ч.л соди (погасити), дрібка солі та 1/2 скл.молока
обидва тіста розкачуємо, кладемо одне на друге та складаємо конвертом і знову легенько розкачуємо і повторити так ще 2 рази
тісто розділити на 8 рівних частин і розкачувати тонко, я надавала округлу форму за допомогою тарілки
Випікати недовго у гарячій духовці до золотавого кольору, на сухій бляшці, яку трішки притрусити борошном тільки для першого коржа
Коржі виходять крихкими й дуже легко ламаються.
Кожний корж промащуємо заварним кремом, який готуємо так:
1 л молока
1 скл. цукру
1 яйце
3 ст.ложки борошна
200 г масла
яйце та цукор, ванілін гарненько розтираємо, додаємо скл. молока,3 ст. ложки з вершком борошна. Розчин вливаємо тоненькою струминкою, постійно помішуючи до гарячого кип'яченого молока (4 скл.) і варимо, не перестаючи помішувати, на середньому вогні до загустіння. Даємо охолонути та додаємо 200 г масла
Зверху "Наполеон" теж змащуємо заварним кремом і посипаємо крихтами
Торт ставимо просочуватися на ніч у холодильник.