Білий хліб
Серед пшеничних сортів , напевно, самий головний хліб у нашій сім"ї. Дуже простий і дуже пшеничний на смак. М"якуш пружний, скоринка тонка і хрустка.
Рецептура ГОСТ1 кг борошна хлібопекарського першого сорту
15г хлібопекарських дріжджів пресованих
13г солі харчової
вода
РецептМетод великої густої опари.350г борошна пшеничного хлібопекарського 1 сорту
8 г дріжджів пресованих
200г теплої води (30-35С) або скільки борошно візьме до отримання досить крутого тіста
Вимісити опару до гладкості. Дати опарі вибродити протягом 3,5-4 годин.
Тісто150г борошна пшеничного хлібопекарського 1 с.
6.5г солі
Теплої води до отримання хлібного тіста правильної консистенції.
Розчинити сіль у воді, влити в опару і перемішати. Всипати борошно і замісити тісто. Вимісити до гладкого шовковистого стану. Дати тісту вибродити протягом 40-60 хв.
Тісто розділити на шматки вагою 575-920г, подкатати в кулі і дати попередню розстойку протягом 5-8 хв.
Сформувати хліб. Покласти в форму або на стіл на 30-50хв. Перед посадкою в духовку подовий хліб надрізати (4-6 надрізів) або наколоти.
Випікати з парозволоженням при 215-250С.
Формовий хліб за вагою 0.7- 0.75кг печуть 45-50хв, подовий такої ж ваги печуть протягом 38-43 хв.