Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарний речиталь
Фрезія
9 лютого 2012 21:52
Повідомлення #101


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Батбути - мініатюрні марокканські паляниці


Рецепт для того випадку, коли потрібен швидкий, смачний і оригінальний хліб. Дуже подобається дітям - перевірено! Єдина проблема - з'їдається так само швидко, як готується.

Батбути - це маленькі марокканські паляниці, схожі зовні на піту, але відрізняються способом випічки і розміром. Випікаються на розпеченій сковороді з товстим дном.

В цьому рецепті йогурт замість води, свіжі дріжджі замість сухих, і випічка в духовці - замість сковороди.

Оригінальний рецепт на сайті kulinar.ru, із змінами від Омели з Хлібопічки.ру




Кефір 200г (йогурт)
Свіжі дріжджі 10г
Борошно пшеничне 300г
Сіль 1\4ч.л.
Цукор 1ч.л.

Для змащування:
Яйце 1шт.

Для посипання:
Кунжут (в мене не було)

Кефір підігріти. Дріжджі розтерти з цукром і змішати з кефіром. Додати борошно із сіллю. Замісити тісто.

Тісто розділити на 2 кулі. Кожну розкачати в пласт товщиною 4мм.
Склянкою (діаметром 5-6см) вирізати кружальця. У мене вийшло 23 штуки.Можна випекти 1 великою паляницею.

Викласти кружечки на деко, застелене папером. Накрити рушником і залишити на 20-30 хвилин для підйому.

Перед випічкою змастити збитим яйцем, посипати кунжутом.

Випікати в розігрітій до 220С духовці - 15-20 хвилин до золотистого кольору.

Смачного!

Повідомлення відредагував Фрезія - 21 лютого 2012 15:28
Перейти на початок сторінки
Фрезія
11 лютого 2012 14:23
Повідомлення #102


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632

Печиво гарбузово -вівсяне


У нас в сім"і не дуже полюбляють корисний гарбуз. Деколи приходиться йти на хитрощі! Це дуже м'яке і ароматне печиво!



Гарбуз 300г
Вівсяні пластівці 150 г
Борошно пшеничне 160 г
Цукор 100г
Масло вершкове м"яке 60г
Сметана 1ст.л.
Яйце 1шт.
Сода 1/2ч.л.
Кориця 1/2ч.л.
Коріандр мелений 1/2ч.л.
Цукрова пудра для посипання

Гарбуз нарізати шматочками, приготувати у пароварці, або запекти в духовці до м'якості і розім'яти в пюре.

Змішати борошно, пластівці, соду, спеції.

Збити масло, сметану, цукор, яйце, гарбуз. Додати в борошняну суміш. Перемішати.

Тісто викладати ложкою на застелене папером деко.

Випікати в розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин.

При подачі посипати цукровою пудрою.

З сайту " Мій рецептик"

Смачного!
Перейти на початок сторінки
Ярка
11 лютого 2012 14:43
Повідомлення #103


Молода господинька
  • 34

Репутація: 279
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 286
Реєстрація: 15.03.2011

ICQ:--

Бали: 1037
Дуже цікавий рецепт.Таке апетитне печиво.Обов'язково спробую.Дякую за рецепт
Перейти на початок сторінки
Фрезія
11 лютого 2012 14:48
Повідомлення #104


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Спробуйте! Надіюсь, що Вам сподобається! Мої нелюбителі гарбуза сказали ще спекти :smile:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
13 лютого 2012 23:10
Повідомлення #105


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Булочки " Челсі"


Булочки "Челсі" - гордість Британії.
Вони названі на честь району Лондона, де булочки вперше випекли в кінці XIX століття. В Оксфорді досі існує пекарня Fitzbillies, що спеціалізується на булочках ось вже понад 80 років.
Булочки поливають цукровим сиропом, так що, не вимазавшись, з'їсти булочку неможливо.
Традиційне англійське чаювання без них не обходиться.

У чарівно-повітряних булочках є великий недолік - дуже швидко з'їдаються, можна сказати, що просто зникають, абсолютно не помітно для тебе...




1. Опара:
Молоко 100г
Вода 100г
Свіжі дріжджі 15г
Цукор 1ч.л.
Борошно пшеничне 50г

Молоко і воду підігріти до 37*С. Розчинити дріжджі, додати цукор, борошно, перемішати і залишити в теплому місці на 20 хвилин, до появи "шапочки".

2. Тісто:
Опара
Яйце 1шт.
Розтоплене масло вершкове 50г
Борошно пшеничне 370 г
Цукор 50г
Сіль 1\2ч.л.

До опари додати розтоплене масло і збите яйце - перемішати. Далі: борошно, сіль, цукор і замісити тісто (або замішуємо все в ХП).
Тісто залишити в теплі на 1,5 години.

3. Начинка:
Розтоплене масло вершкове 30г
Цукор 2ст.л.
Ізюм 100г
Кориця 2 ч.л.
( можна цукати, сухофрукти,шоколад)

Готове тісто надзвичайно ніжне, може липнути, підсипати борошна і розкачати в прямокутник.
Змастити маслом і посипати цукром і родзинками. Після цього можна скачати в рулет і нарізати роли - це простий спосіб.

Я робила таким способом: розкачати тісто в прямокутник, поділити його візуально на 3 частини.
Дві частини змастити маслом+цукор+ кориця+родзинки, третя залишається суха. Тоді взяти цю суху частину і загорнути на середню, а потім на третю частину,щоб вийшов вузенький прямокутник. Розкачати його качалкою і після цього згорнути в рулет по довгій стороні і нарізати на шматочки (4 см)
У мене вийшло 15 штучок, вони дуже виростають під час розстойки і випічки

Дати булочкам постояти хвилин 30, змастити збитим яйцем і поставити в духовку при 200-220*С на 15-20 хв. Слідкувати , печуться швидко.

4. Сироп:
Цукор 100г
Вода 70г

Зварити сироп і полити гарячі булочки.

Рецепт знайшла тут: forums.drom.ru

Смачного!

Повідомлення відредагував Фрезія - 14 лютого 2012 16:03
Перейти на початок сторінки
Фрезія
14 лютого 2012 14:57
Повідомлення #106


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Запіканка овочева


Мені подобається ця запіканка, а чоловік сказав "Та нормальна", бо там нема м"яса smile



Горошок зелений консервований 200г
Картопля 600 г
Капуста свіжа 230 г
Морква 200 г
Цибуля 120 г
Яйця 60 г
Манна крупа 60 г
Сухарі 60 г
Сметана 30 г
Сир твердий 30г (можна більше)

Злегка підсмажити окремо моркву, цибулю, капусту. Перемішати і додати манну крупу.
Картоплю відварити, зробити пюре, додати овочеву масу,горошок, трохи охолодити, потім яйця. Приправити.
Викласти на змащене жиром і посипане сухарями деко, розрівняти, змастити сметаною, посипати сухарями, змішаними з твердим сиром.
Запікати.
Смачно з сметаною, маслом чи молочним (сметанним) соусом.

Смачного!

Звіти та коментарі пишемо ось тут
Перейти на початок сторінки
Фрезія
14 лютого 2012 15:24
Повідомлення #107


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Готувала дуже смачну свинину в мультиварці, фото поки нема.

Свинина в сметанно-яблучній заливці


Свинина 1кг
Заливка:
Велике яблуко 1шт. (краще більше яблук)
Сметана 3ст.л.
Гірчиця 2ч.л.
Сіль, перець за смаком

Приготувати заливку. Яблука натерти , змішати зі сметаною, гірчицею, спеціями.

Свинину порізати на шматочки. Перемішати з заливкою.

Викласти в мультиварку. Режим "Тушіння", залежно від сорту м'яса від 1 до 2год.
Або на плиті до готовності.

Повідомлення відредагував Фрезія - 14 лютого 2012 15:26
Перейти на початок сторінки
Іванка
14 лютого 2012 18:32
Повідомлення #108


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Цитата: Фрезія
Батбути - мініатюрні марокканські паляниці


Цитата: Фрезія
Печиво гарбузово -вівсяне


Цитата: Фрезія
Булочки " Челсі"


Цитата: Фрезія
Запіканка овочева

Цитата: Фрезія
Свинина в сметанно-яблучній заливці

О це так господиня !!!! І напекла і запекла і наварила :m0512: Дуже дякую за цікаві рецепти і фото які збуджують апетит :a0a:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
14 лютого 2012 18:51
Повідомлення #109


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Іванка, дякую.
Буду рада, якщо якийсь з рецептів принесе Вам чудовий настрій!

Перейти на початок сторінки
Фрезія
19 лютого 2012 16:17
Повідомлення #110


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Тістечка "Картопля"






Для приготування бісквіта:

3 яйця
90г цукру
75г борошна
15г крохмалю

Для крему:
125г вершкового масла
65 г цукрової пудри
50 г молока згущеного з цукром

Приготувати тісто для бісквіту:
Спочатку збити жовтки з цукром (дві третини) в тягучий світлий крем.
Білки збити до міцних піків і додати цукор, що залишився, збиваємо до щільності гарненько.
Змішати білки з жовтками.
Додати просіяне борошно. Перемішувати рухами знизу догори від краю до центру.
Тісто вилити на деко з пекарским папером і випікати 12-15 хвилин при 200С.
Я пекла бісквіт в мультиварці ,режим "Випічка"-40 хвилин.
Готовий бісквіт охолодити, поламати шматочками.
Прокрутити в блендері до отримання дрібних крихт. Пересипати у велику миску.

Приготувати крем:
М"яке вершкове масло збити з цукровою пудрою до отримання пишної легкої світлої маси. Цукор в маслі при збиванні повністю не розчиняється, тому не замінюйте пудру цукром.
Додати потроху, не припиняючи збивання, 50 г згущеного молока. Відкласти чайну ложку крему в корнетик з рівною насадкою.
Викласти крем на крихти, додати десертну ложку коньяку.
Все добре вимісити до отримання маси, з якої можна ліпити. Зліпити з неї 10 тістечок у вигляді картоплин.
Обкачати їх в суміші порошку какао і цукрової пудри (по одній чайній ложці з гіркою). Дати полежати і обкачати ще раз.
Зробити заглиблення у тістечок (наприклад, олівцем) і видавити туди крем у вигляді паростків. Охолодити у холодильнику годинку.

Велике спасибі Ірині Чадейка за наданий рецепт!

Повідомлення відредагував Фрезія - 20 лютого 2012 14:06
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 18:13

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 84
Гостей: 75
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100