Булочки " Челсі"
Булочки "Челсі" - гордість Британії.
Вони названі на честь району Лондона, де булочки вперше випекли в кінці XIX століття. В Оксфорді досі існує пекарня Fitzbillies, що спеціалізується на булочках ось вже понад 80 років.
Булочки поливають цукровим сиропом, так що, не вимазавшись, з'їсти булочку неможливо.
Традиційне англійське чаювання без них не обходиться.
У чарівно-повітряних булочках є великий недолік - дуже швидко з'їдаються, можна сказати, що просто зникають, абсолютно не помітно для тебе...
1. Опара:Молоко 100г
Вода 100г
Свіжі дріжджі 15г
Цукор 1ч.л.
Борошно пшеничне 50г
Молоко і воду підігріти до 37*С. Розчинити дріжджі, додати цукор, борошно, перемішати і залишити в теплому місці на 20 хвилин, до появи "шапочки".
2. Тісто:Опара
Яйце 1шт.
Розтоплене масло вершкове 50г
Борошно пшеничне 370 г
Цукор 50г
Сіль 1\2ч.л.
До опари додати розтоплене масло і збите яйце - перемішати. Далі: борошно, сіль, цукор і замісити тісто (або замішуємо все в ХП).
Тісто залишити в теплі на 1,5 години.
3. Начинка:Розтоплене масло вершкове 30г
Цукор 2ст.л.
Ізюм 100г
Кориця 2 ч.л.
( можна цукати, сухофрукти,шоколад)
Готове тісто надзвичайно ніжне, може липнути, підсипати борошна і розкачати в прямокутник.
Змастити маслом і посипати цукром і родзинками. Після цього можна скачати в рулет і нарізати роли - це простий спосіб.
Я
робила таким способом: розкачати тісто в прямокутник, поділити його візуально на 3 частини.
Дві частини змастити маслом+цукор+ кориця+родзинки, третя залишається суха. Тоді взяти цю суху частину і загорнути на середню, а потім на третю частину,щоб вийшов вузенький прямокутник. Розкачати його качалкою і після цього згорнути в рулет по довгій стороні і нарізати на шматочки (4 см)
У мене вийшло 15 штучок, вони дуже виростають під час розстойки і випічки
Дати булочкам постояти хвилин 30, змастити збитим яйцем і поставити в духовку при 200-220*С на 15-20 хв. Слідкувати , печуться швидко.
4. Сироп:
Цукор 100г
Вода 70г
Зварити сироп і полити гарячі булочки.
Рецепт знайшла тут: forums.drom.ru
Смачного!