Чебуреки
Ще один рецепт до нашого каталогу
Улюблений, з тих пір, як його спробувала
Борошно пшеничне ( склянка- 250 мл) 4 скл.
Вода (320 мл)
Сіль 0.5 ч.л.
Олія (жир) 2 ст.л.
Яйце 1 шт.
Горілка 1 ст.л.
Фарш:
М'ясо 700 г
Цибуля 350 г
Кефір 0.5 -1 скл.
Сіль, перець, спеції за смаком
1. Закип'ятити воду з сіллю і олією .
2.Заварити в ній 1/2 склянки борошна, намагаючись розмішати грудки, і дати охолонути .
3. Додати яйце і горілку, перемішати .
Поступово додати борошно, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне - додати ще трохи борошна. Я замішувала в ХП. Дати відпочинку не менше 1 години . В процесі 1 раз перем'яти.
1. М'ясо перемолоти.
2. Цибулю дрібно нарізати, додати сіль, перець ,спеції. Покласти у фарш.
3. Додати 1 скл. кефіру. У мене був симбілакт. Все добре перемішати.
Поділити тісто на кульки. Стіл краще трохи змащувати олією, якщо потрібно.
Розкачувати тонко- 1 мм. Розрівняти фарш по одній половині , накрити другою половиною і притиснути краї,видавлюючи повітря . Прокатати по краю спеціальною машинкою або краєм блюдця, на шві не повинно бути щілин.
У каструлю налити на 2-3 см олії, почекати поки олія добре нагріється, смажити з 2 сторін на середньому вогні, не накриваючи кришкою, до золотисто-коричневого кольору. Можна також просто смажити на сковороді з меншою кількістю олії.
Смачного!