Ситний хліб
Рецепт від Люди з ЖЖ. Ось як вона описує свої враження:
"Якщо чесно, то смачнішого і елегантнішого хліба я не їла. А може я просто голодна була? ...Не-а. Він насправді суперский цей хліб. Пружний, пишний, смачний м'якуш і тоненька, найхрусткіша, оглушливо дзвінка скоринка. А ПАХНЕ ЯК! Боже мій".
Я теж в захваті від цього хліба!
На світлі, а скибка дуже товста
Рецептура ситного хліба за ГОСТом
1 кг борошна в.с.
30г дріжджів пресованих
15г солі
60г цукру
25г столового маргарину
вода
Рецепт
На один хліб вагою 650гОпара120г борошна в.с.
80г борошна з твердої пшениці
12г пресованих дріжджів
200г теплої води (40С)
Я взяла 200 г борошна вищого сорту ( з твердої пшениці не було)
Розпустити дріжджі у воді, всипати борошно і замісити опару. Поставити в прохолодне місце (10С) на 8-16 годин.
Дозріла опара збільшується в обсязі раз у шість і починає опадати.
Структура готової опари сітчаста, запах різко спиртовий
Тісто200г борошна в.с.
6г солі
24г цукру
10г соняшникової олії (маргарин)
100г води (40С) (більше чи менше - дивитись по тісту)
Сіль і цукор розчинити у воді і влити в опару. Перемішати. Всипати в опару борошно і замісити тісто.
Залишити на 15-30хв. перш ніж почати вимішувати. Місити поки не вийде гладке шовковисте тісто, додати по краплях масло і закінчити заміс.
В мене тісто липло до рук, було дуже тягучим.
Накрити і дати тісту вибродити годину. Обім’яти (місити 2 хв) , накрити і дати ще раз піднятися протягом години- півтори.
Сформувати хліб і викласти в змащену форму. Для хліба за цим рецептом потрібна форма об'ємом 1.5 л
Розстойка зайняла 1 год. 15хв.
Бульбашки по поверхні треба проколоти перед посадкою в духовку.
Випікати 30хв при 230*С. Перші 10 хв. з парою.
Вийняти з форми і покласти на решітку. Дати хлібу охолонути на решітці перш ніж нарізати.
Смачного!!!