Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Хачапурі по-аджарськи
 

Хачапурі по-аджарськи

22 квітня, 2012  |  Коментів (8)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Хачапурі по-аджарськи


Тісто:
600 г муки
400 мл молока
12 г сухих дріжджів (це досить багато, але, враховуючи, що це ресторанний рецепт – тісто дуже швидко росте і перекисає – для дому можна дати і менше дріжджів)
1 ст.л. олії
1 яйце
1 ч.л. цукру
1,5 ч.л. солі

З цих складників замісити тісто і поставити у тепле місце, щоб підросло. Тісто рідкувате, але дуже легко з ним працювати.

Начинка (на 1 хачапурі)

180г сулугуні – розім’яти або натерти на терці
1 яйце – вимішати з сиром
1 яйце – розкалатати для змащування хачапурі
1 яйце – заливається на хачапурі в процесі випічки
20г масла

Для приготування хачапурі взяти 200 г тіста, розтачати коло.

Хачапурі по-аджарськи



З протилежних сторін скрутити крайчики тіста в рулети – аж до середини.

Хачапурі по-аджарськи



Накласти кінці рулетиків один на одного, зліпити (при бажанні – трошки загорнути навиворіт). Ці всі маніпуляції можна проводити на пергаменті для випічки, на якому ви будете випікати хачапурі, або перед накладанням начинки перенести тісто з дошки на пергамент, підсипаний трошки мукою.

Хачапурі по-аджарськи



Трошки відтягнути краї від середини – щоб надати тісту форму продовгастої лодки.
Змастити тісто яйцем – краї і середину.
Викласти начинку з хачапурі і ложкою чи рукою рівномірно розподілити її – краї самі розходяться і набирають овальної форми.

Хачапурі по-аджарськи



Пекти в духовці 10 хвилин до зарум’янення при темп-і 200°.
Витягнути хачапурі, за допомогою ножа (або вилки – у моєму випадку) надрізати серединку і зробити місце для жовтка.
У підготовлену ложбинку вилити яйце – щоб жовток залишився цілим.

Хачапурі по-аджарськи



Пекти ще 5 хвилин – щоб білок побілів і схватився, а жовток залишився сирий.
Витягнути з духовки, перекласти на блюдо, на начинку викласти масло.

Забути про ножі і вилки – руками відламувати шматочки хачапурі, вмокати їх у яйце, запивати грузинським вином і насолоджуватися!!!


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Кіра (22 квітня 2012 22:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 297
у мене вже слюнки течуть...дякую, спробую приготувати)
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (23 квітня 2012 16:49)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Кіра
у мене вже слюнки течуть...дякую, спробую приготувати)


пробуй обов'язково - нічого складного нема, а задоволення і смаку - море!!!
 



#3 написав: Майя Шутенко (24 квітня 2012 09:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Іринко,дякую за детальний опис приготування,цікавий рецепт! love !Така смакота!!!
Спробую при нагоді:)))
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (24 квітня 2012 11:35)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Майя Шутенко
Така смакота!!!
Спробую при нагоді:)))


Майєчко, для мене уся грузинська кухня - смакота, особливо м'ясні страви і соуси!!!
Спробуй приготувати - одним таким хачапурі ситі двоє smile ...
 



#5 написав: alina (21 травня 2012 11:08)


Група: Гості
Коментарів: 0
Іринко, дякую за чудовий рецепт. Я вже спробувала . Пекла хачапурі коли збиралися на природу. Він швидкий у приготуванні та гарно смакує до шашлику. Мої гості були задоволені та ситі.
 



#6 написав: lena_wredina (18 червня 2012 08:16)


Група: Гості
Коментарів: 0
А скільки з цього тіста виходить хачапурі?
 



#7 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 14:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 848
Дякую за гарну страву грузинської кухні!!!
 



#8 написав: Ірка-Шкірка (1 січня 2014 16:32)


Група: Модератор
Коментарів: 194
alina,
рада, що рецепт сподобався!!!

lena_wredina, вже не пам'ятаю - наступного разу буду готувати - допишу smile !


Ксенічка, на здоров'я!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka (Сьогодні, 06:27)
Знак якості
  Пише Katys_Cakes (Учора, 11:10)
worfyjrqcc
  Пише rurlswire (Учора, 01:58)
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
Шацькі озера
  Пише tride ()
Поради
  Пише GalyaEV ()
Таблиця множення
  Пише наталія3105 ()
Жіноча мода
  Пише Натонька ()
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 47
Гостей: 27
Користувачі: TignAgix, GghjkertStine, axdvxiynetm, Rounnymund, appeasync, yqxyedcndw, gvzvzfmxbwq, mzsxzgqinlx, RafaelNoX, kvczwcyvxps
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100