Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Хачапурі по-аджарськи
 

Хачапурі по-аджарськи

22 квітня, 2012  |  Коментів (8)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Хачапурі по-аджарськи


Тісто:
600 г муки
400 мл молока
12 г сухих дріжджів (це досить багато, але, враховуючи, що це ресторанний рецепт – тісто дуже швидко росте і перекисає – для дому можна дати і менше дріжджів)
1 ст.л. олії
1 яйце
1 ч.л. цукру
1,5 ч.л. солі

З цих складників замісити тісто і поставити у тепле місце, щоб підросло. Тісто рідкувате, але дуже легко з ним працювати.

Начинка (на 1 хачапурі)

180г сулугуні – розім’яти або натерти на терці
1 яйце – вимішати з сиром
1 яйце – розкалатати для змащування хачапурі
1 яйце – заливається на хачапурі в процесі випічки
20г масла

Для приготування хачапурі взяти 200 г тіста, розтачати коло.

Хачапурі по-аджарськи



З протилежних сторін скрутити крайчики тіста в рулети – аж до середини.

Хачапурі по-аджарськи



Накласти кінці рулетиків один на одного, зліпити (при бажанні – трошки загорнути навиворіт). Ці всі маніпуляції можна проводити на пергаменті для випічки, на якому ви будете випікати хачапурі, або перед накладанням начинки перенести тісто з дошки на пергамент, підсипаний трошки мукою.

Хачапурі по-аджарськи



Трошки відтягнути краї від середини – щоб надати тісту форму продовгастої лодки.
Змастити тісто яйцем – краї і середину.
Викласти начинку з хачапурі і ложкою чи рукою рівномірно розподілити її – краї самі розходяться і набирають овальної форми.

Хачапурі по-аджарськи



Пекти в духовці 10 хвилин до зарум’янення при темп-і 200°.
Витягнути хачапурі, за допомогою ножа (або вилки – у моєму випадку) надрізати серединку і зробити місце для жовтка.
У підготовлену ложбинку вилити яйце – щоб жовток залишився цілим.

Хачапурі по-аджарськи



Пекти ще 5 хвилин – щоб білок побілів і схватився, а жовток залишився сирий.
Витягнути з духовки, перекласти на блюдо, на начинку викласти масло.

Забути про ножі і вилки – руками відламувати шматочки хачапурі, вмокати їх у яйце, запивати грузинським вином і насолоджуватися!!!


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Кіра (22 квітня 2012 22:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
у мене вже слюнки течуть...дякую, спробую приготувати)
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (23 квітня 2012 16:49)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Кіра
у мене вже слюнки течуть...дякую, спробую приготувати)


пробуй обов'язково - нічого складного нема, а задоволення і смаку - море!!!
 



#3 написав: Майя Шутенко (24 квітня 2012 09:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Іринко,дякую за детальний опис приготування,цікавий рецепт! love !Така смакота!!!
Спробую при нагоді:)))
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (24 квітня 2012 11:35)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Майя Шутенко
Така смакота!!!
Спробую при нагоді:)))


Майєчко, для мене уся грузинська кухня - смакота, особливо м'ясні страви і соуси!!!
Спробуй приготувати - одним таким хачапурі ситі двоє smile ...
 



#5 написав: alina (21 травня 2012 11:08)


Група: Гості
Коментарів: 0
Іринко, дякую за чудовий рецепт. Я вже спробувала . Пекла хачапурі коли збиралися на природу. Він швидкий у приготуванні та гарно смакує до шашлику. Мої гості були задоволені та ситі.
 



#6 написав: lena_wredina (18 червня 2012 08:16)


Група: Гості
Коментарів: 0
А скільки з цього тіста виходить хачапурі?
 



#7 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 14:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Дякую за гарну страву грузинської кухні!!!
 



#8 написав: Ірка-Шкірка (1 січня 2014 16:32)


Група: Модератор
Коментарів: 194
alina,
рада, що рецепт сподобався!!!

lena_wredina, вже не пам'ятаю - наступного разу буду готувати - допишу smile !


Ксенічка, на здоров'я!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100