Тісто:600 г муки
400 мл молока
12 г сухих дріжджів (це досить багато, але, враховуючи, що це ресторанний рецепт – тісто дуже швидко росте і перекисає – для дому можна дати і менше дріжджів)
1 ст.л. олії
1 яйце
1 ч.л. цукру
1,5 ч.л. солі
З цих складників замісити тісто і поставити у тепле місце, щоб підросло. Тісто рідкувате, але дуже легко з ним працювати.
Начинка (на 1 хачапурі)180г сулугуні – розім’яти або натерти на терці
1 яйце – вимішати з сиром
1 яйце – розкалатати для змащування хачапурі
1 яйце – заливається на хачапурі в процесі випічки
20г масла
Для приготування хачапурі взяти 200 г тіста, розтачати коло.
З протилежних сторін скрутити крайчики тіста в рулети – аж до середини.
Накласти кінці рулетиків один на одного, зліпити (при бажанні – трошки загорнути навиворіт). Ці всі маніпуляції можна проводити на пергаменті для випічки, на якому ви будете випікати хачапурі, або перед накладанням начинки перенести тісто з дошки на пергамент, підсипаний трошки мукою.
Трошки відтягнути краї від середини – щоб надати тісту форму продовгастої лодки.
Змастити тісто яйцем – краї і середину.
Викласти начинку з хачапурі і ложкою чи рукою рівномірно розподілити її – краї самі розходяться і набирають овальної форми.
Пекти в духовці 10 хвилин до зарум’янення при темп-і 200°.
Витягнути хачапурі, за допомогою ножа (або вилки – у моєму випадку) надрізати серединку і зробити місце для жовтка.
У підготовлену ложбинку вилити яйце – щоб жовток залишився цілим.
Пекти ще 5 хвилин – щоб білок побілів і схватився, а жовток залишився сирий.
Витягнути з духовки, перекласти на блюдо, на начинку викласти масло.
Забути про ножі і вилки – руками відламувати шматочки хачапурі, вмокати їх у яйце, запивати грузинським вином і насолоджуватися!!!