Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Страви з риби » Паелья
 

Паелья

15 жовтня, 2011  |  Коментів (15)  |  Рубрика: Страви з риби
 

Паелья


Паелья – національна іспанська страва. Це якщо сказати в двох словах, а насправді це немов візитка Іспанії та іспанської кухні. Коли я почала шукати рецепт, по якому приготувати паелью, то спочатку немов зайшла в глухий кут – настільки рецепти різнилися між собою, але чим більше вишукувала рецептів (особливо від іспанських кухарів), тим більше розуміла, що паелья – це як наш український борщ – способів приготування просто неймовірно багато, як і варіацій, з чого його готують – нагадаймося, що сам буряк до борщу ми і варимо, і квасимо, і тушкуємо, і печемо(і в кінцевому результаті все одно отримуємо борщ lol )…

...більше фото і порад тут...


Продукти:
800 г курки – на щастя, у нас на базарі з’явилися шматочки курятини без кісток – не самого філе (воно пісне). Можна м'ясо курки або половини бройлера відділити від кісток, порізати шматочками, обсушити
700-800г індика або філе індика – порізати шматочками, обсушити
1 кг морепродуктів – купила готову пачку (на пробу) – висновок – це смачно, але креветки краще докупляти окремо. Заморожені морепродукти кинути в кип’яток, довести до кипіння, відцідити.
2-3 помідори – ошпарити, кинути в холодну воду, зняти шкірку, порізати дрібними шматочками – можна збити блендером. Також можна використати томатну пасту – 1-2ст.л.
1скл. яську (великої білої фасолі) – попередньо замочити
1скл. зеленого горошку – взяла заморожений – не розморожувати – він встигне приготуватися.
2 цибулини (або 1 цибулину і 1-2 пори) – дрібно порізати
2-3 зубці часнику – подрібнити
2-3 болгарські перці – краще взяти червоні, м’ясисті. Для кольорового різноманіття один перець можна взяти іншого кольору – жовтий або зелений. 1 перець порізати смужками, другий – довгими смужками (для сервірування).
2 скл. рису – добре промити, кинути на сито – щоб стекла вода.
Спеціїсіль, перець, 1ст.л. паприки, 1ч.л. шафрану, 1ч.л. розмарину.
Інші спеції – на ваш смак.

Приготування:


1. Розігріти пательню, на великому вогні на олії швидко обсмажити до рум’яної скоринки м'ясо невеликими порціями (курку та індичку) – щоб не встигало пускати сік – викласти в гусятницю або каструлю, накрити кришкою.
До м’яса додати замочений ясьок, залити водою, зварити до готовності квасолі. Коли закипить вода – додати сіль, перець горошком.
Бульйон відцідити, м'ясо і ясьок викласти в окрему миску. Шафран викласти в миску чи кружку, залити склянкою бульйону, настояти 5-10 хвилин, процідити.
2. Це немов прелюдія до приготування – тут ще можна відійти від плити і підготувати усі решта необхідні компоненти.
3. На пательні для паельї на олії обсмажити цибулю, часник – до золотистого кольору.
Коли обсмажиться (1-2 хвилини) відсунути на край, в центр пательні викласти дві окремі купки перців помішуючи, обсмажити з усіх сторін протягом двох хвилин.
5. Малі смужки перцю змішати з цибулею, великі довгі смужки викласти на тарілку і відставити.
6. На пательню викласти подріблені помідори, вимішати з цибулею, смажити 2 хвилини. Додати горошок, смажити ще 2 хвилини.
7. Додати рис.
Вимішати з овочами, смажити 2 хвилини, викласти м'ясо, ясьок, легко вимішати, залити 3-4 скл. бульйону (пам’ятайте, що 1 склянка бульйону – вже готова – з шафраном), і додати до паельї. При необхідності додати ще бульйону, додати сіль-перець, за смаком, розмарин, помішуючи готувати 15 хвилин.
8. В паелью додати морепродукти, вимішати, зверху викласти по колу креветки (вимішала з рисом, тому не викладала) і смужки смаженого червоного перцю. Готувати 5 хвилин.
9. Накрити кришкою або фольгою, відставити на 10-15 хвилин.
10. Сервірувати з лимоном, смакувати поливаючи соком лимону (кому смакує – він нейтралізує жир і специфічний смак морепродуктів). Коли я вперше їла паелью в Іспанії, то використала майже цілий лимон – настільки вона була жирна, але така смачна!!!


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

За основу взяла рецепт зі сайту alicante-spain.com



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Olenochka (15 жовтня 2011 15:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
Обовязково попробую!!!Фотографія дуже смачно виглядає wink Дяка за рецептик)))
 



#2 написав: Ластівка (15 жовтня 2011 17:18)


Група: Модератор
Коментарів: 40
рецептик не з дешевих


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#3 написав: Ірка-Шкірка (15 жовтня 2011 17:30)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Olenochka
Обовязково попробую!!!Фотографія дуже смачно виглядає wink Дяка за рецептик)))


Оленочко, я вичитала, що існує американський варіант паельї - джамбалайя - вона швидкісна, готується з одного виду м'яса та великих креветок. На закуску до неї смажать кільця ананасів в муці, клярі та кокосовій стружці.


Цитата: Ластівка
рецептик не з дешевих

Ластівонько, він однозначно дешевший для приготування дома, аніж одна порція десь в ресторані smile .
 



#4 написав: Solka (15 жовтня 2011 17:48)


Група: Модератор
Коментарів: 54
Страва багата на смак, інгредієнти які входять до страви поєднані безпрограшно, а вигляд страви вражає кольорами і насиченістю! Смакота love Іринка, дякую за рецепт 86a0


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій БЛОГ улюбленої випічки - homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#5 написав: Кіра (16 жовтня 2011 20:47)


Група: Кондитер
Коментарів: 169
дуже гарна фоторафія!! і смачно мабуть!
 



#6 написав: Ірка-Шкірка (17 жовтня 2011 11:24)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Solka, приготуй при нагоді - мой діти спочатку підозріло дивилися на морських гадів (хоча рибу і креветки люблять), але потім їли з апетитом.

Кіра, смачно - 100%!
 



#7 написав: Ластівка (18 жовтня 2011 10:06)


Група: Модератор
Коментарів: 40
я певно теж як твої діти - підозріло дивлюсь на інградієнти :)


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#8 написав: Ірка-Шкірка (18 жовтня 2011 10:49)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Ластівка
я певно теж як твої діти - підозріло дивлюсь на інградієнти :)


lol lol lol
інгредієнти класні і в поєднанні зі всім - суперсмакота!
 



#9 написав: Христя (28 жовтня 2011 15:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 15
Кожного разу як дивлюсь на твою паелью - слинка тече! love А кольори просто бомбові! АА про смак - я взагалі мовчу winked Обов"язково приготую,тим паче інгредієнти мене не лякають... smile


--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
 



#10 написав: Ірка-Шкірка (30 жовтня 2011 18:42)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Христя
Обов"язково приготую,тим паче інгредієнти мене не лякають... smile


Ну чим вони можуть налякати? Вони доповнюють один одного смаками.
Спробуй приготувати - не пошкодуєш!

У мене самої від фото слинка тече - хочеться ще спробувати - зі свининою жирною і великими креветками!
 



#11 написав: Пушинка (30 жовтня 2011 20:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
ого,нічого собі, от це новинка!!!!! От смакота.
Ірусь, трабе було кожному по ложечці переслати бандеролькою love
 



#12 написав: Ірка-Шкірка (5 листопада 2011 20:40)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Пушинка
Ірусь, трабе було кожному по ложечці переслати бандеролькою love


А до кожної ложечки холодильник-контейнер...
Ні, то вже ліпше з великою пательнею і з вами усіма в ліс виїхати...
Ну і продукти взяти.
А ще як кожна візьме по салатику-закусці, то буде свято на всі 100!
 



#13 написав: KotMarta (16 грудня 2011 19:16)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
Цікава страва, напевно смак неперевершений. Потрібно попробувати зробити на найближче День Народження, дякую


--------------------
http://najkrashch-torti-dlja-vas.webnode.com.ua/
 



#14 написав: malinka (17 квітня 2012 12:11)


Група: Гості
Коментарів: 0
Супер страва! сама не готувала, але куштувала. що правда трохи відрізнялася за інгридієнтами. цей рецепт, має вийти ще смачніше, на мою думку! буду готувати!!! winked дякую, дякую, дякую!!! wink
 



#15 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 18:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 756
Цікавенько так ...та смачненько... От іспанцям повезло як у нас картоплі багато у них морепродуктів lol
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Galina_Nedomirko_
Galina_Nedomirko_
Сьогодні в17:50:41

Цитата: Lisa

Lisa

Вітаємо!!! 3fb
Відповісти
Lisa
Lisa
Сьогодні в13:12:15

Доброго всім сонячного дня! Сьогодні зареєструвалась на Вашому сайті, хоч і заглядала сюди до того частенько. Чудовий сайт, хороші рецепти і професійні чудові господині! Сподіваюсь здобути хороший кулінарний досвід і отримати поради досвідчених господинь. Всім наперед дякую!
Відповісти
Roksolana
Roksolana
Вчора в03:10:18

Вітаю всіх з Днем Незалежності! Хай Бог милує і благословить нашу Україну!
Відповісти
Яруська
Яруська
24 серпня 2014

Щиро вітаю всіх з Днем Незалежності! Щастя, добра і процвітання Україні!!! І миру всім нам!!! a0a
Відповісти
Pito4ka
Pito4ka
24 серпня 2014

Доброго дня усім!!! Зі святом!!!
Відповісти
Магда
Магда
24 серпня 2014

Вітаю всіх з Днем Незалежності нашої країни! Бажаю всім мирного блакитного неба, ясного соця та щедрої ниви! Слава Україні!
Відповісти
ginger
ginger
24 серпня 2014

Хто вміє готувати душенину до вареників? В інтернеті все якась з овочами чи картоплею... А то була просто з пересмаженим борошном- в моєму дитинстві у селі. Там вже запитати ні в кого...
Відповісти
Натонька
Натонька
22 серпня 2014

я щойно спробувала і воно мені додалось, так на хрестик натискала
Відповісти
Марія Митник
Марія Митник
21 серпня 2014

Дівчатка!Як зробити закладку з Головної. Натискаю на +. а воно не зберігається, хоч колись завжди закидалось...
Відповісти
mona liza
mona liza
21 серпня 2014

дівчата порадьте рецепт консервованої квасолі в томатному соусі(без помідорів ,баклажанів)
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 7
Гостей: 1
Користувачі: - відсутні
Роботи: Google Bot, Google AdSense, Yandex Bot, robot Bot, crawl Bot, Yahoo Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: sven2851, любов.вербіцка, Lisa, Наталочка, liletska, оля, semerjak, tetyana.jatziv, Яілатан, komaha_bom, Галичанка Надя, оксана80, julianna, Натонька, galalviv, svitlya4ok, Христина, Аргония, galina65, lary13

Нове на форумі
 
Вітання для Сашка ( сина natka04) - 26 серпня
  Пише Канарейка (Учора, 23:51)
Вітання для Kvitochka
  Пише lilifigura (Учора, 18:41)
Вітаємо Soni з Днем народження
  Пише lilifigura (Учора, 18:40)
Що в нас нині на столі - 7
  Пише Натонька (Учора, 11:40)
Торти машини (транспорт)-2
  Пише idianka ()
Картопляні зрази
  Пише ginger ()
Чим хата багата
  Пише chajka ()
Всеукраїнський Євромайдан
  Пише Марія Митник ()
Капкейки
  Пише chajka ()
Вітання для Анічки , доні Оксани (Oksana_sx) - 24 серпня
  Пише chajka ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100