Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Страви з риби » Паелья
 

Паелья

15 жовтня, 2011  |  Коментів (15)  |  Рубрика: Страви з риби
 

Паелья


Паелья – національна іспанська страва. Це якщо сказати в двох словах, а насправді це немов візитка Іспанії та іспанської кухні. Коли я почала шукати рецепт, по якому приготувати паелью, то спочатку немов зайшла в глухий кут – настільки рецепти різнилися між собою, але чим більше вишукувала рецептів (особливо від іспанських кухарів), тим більше розуміла, що паелья – це як наш український борщ – способів приготування просто неймовірно багато, як і варіацій, з чого його готують – нагадаймося, що сам буряк до борщу ми і варимо, і квасимо, і тушкуємо, і печемо(і в кінцевому результаті все одно отримуємо борщ lol )…

...більше фото і порад тут...


Продукти:
800 г курки – на щастя, у нас на базарі з’явилися шматочки курятини без кісток – не самого філе (воно пісне). Можна м'ясо курки або половини бройлера відділити від кісток, порізати шматочками, обсушити
700-800г індика або філе індика – порізати шматочками, обсушити
1 кг морепродуктів – купила готову пачку (на пробу) – висновок – це смачно, але креветки краще докупляти окремо. Заморожені морепродукти кинути в кип’яток, довести до кипіння, відцідити.
2-3 помідори – ошпарити, кинути в холодну воду, зняти шкірку, порізати дрібними шматочками – можна збити блендером. Також можна використати томатну пасту – 1-2ст.л.
1скл. яську (великої білої фасолі) – попередньо замочити
1скл. зеленого горошку – взяла заморожений – не розморожувати – він встигне приготуватися.
2 цибулини (або 1 цибулину і 1-2 пори) – дрібно порізати
2-3 зубці часнику – подрібнити
2-3 болгарські перці – краще взяти червоні, м’ясисті. Для кольорового різноманіття один перець можна взяти іншого кольору – жовтий або зелений. 1 перець порізати смужками, другий – довгими смужками (для сервірування).
2 скл. рису – добре промити, кинути на сито – щоб стекла вода.
Спеціїсіль, перець, 1ст.л. паприки, 1ч.л. шафрану, 1ч.л. розмарину.
Інші спеції – на ваш смак.

Приготування:


1. Розігріти пательню, на великому вогні на олії швидко обсмажити до рум’яної скоринки м'ясо невеликими порціями (курку та індичку) – щоб не встигало пускати сік – викласти в гусятницю або каструлю, накрити кришкою.
До м’яса додати замочений ясьок, залити водою, зварити до готовності квасолі. Коли закипить вода – додати сіль, перець горошком.
Бульйон відцідити, м'ясо і ясьок викласти в окрему миску. Шафран викласти в миску чи кружку, залити склянкою бульйону, настояти 5-10 хвилин, процідити.
2. Це немов прелюдія до приготування – тут ще можна відійти від плити і підготувати усі решта необхідні компоненти.
3. На пательні для паельї на олії обсмажити цибулю, часник – до золотистого кольору.
Коли обсмажиться (1-2 хвилини) відсунути на край, в центр пательні викласти дві окремі купки перців помішуючи, обсмажити з усіх сторін протягом двох хвилин.
5. Малі смужки перцю змішати з цибулею, великі довгі смужки викласти на тарілку і відставити.
6. На пательню викласти подріблені помідори, вимішати з цибулею, смажити 2 хвилини. Додати горошок, смажити ще 2 хвилини.
7. Додати рис.
Вимішати з овочами, смажити 2 хвилини, викласти м'ясо, ясьок, легко вимішати, залити 3-4 скл. бульйону (пам’ятайте, що 1 склянка бульйону – вже готова – з шафраном), і додати до паельї. При необхідності додати ще бульйону, додати сіль-перець, за смаком, розмарин, помішуючи готувати 15 хвилин.
8. В паелью додати морепродукти, вимішати, зверху викласти по колу креветки (вимішала з рисом, тому не викладала) і смужки смаженого червоного перцю. Готувати 5 хвилин.
9. Накрити кришкою або фольгою, відставити на 10-15 хвилин.
10. Сервірувати з лимоном, смакувати поливаючи соком лимону (кому смакує – він нейтралізує жир і специфічний смак морепродуктів). Коли я вперше їла паелью в Іспанії, то використала майже цілий лимон – настільки вона була жирна, але така смачна!!!


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

За основу взяла рецепт зі сайту alicante-spain.com



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Olenochka (15 жовтня 2011 15:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
Обовязково попробую!!!Фотографія дуже смачно виглядає wink Дяка за рецептик)))
 



#2 написав: Ластівка (15 жовтня 2011 17:18)


Група: Модератор
Коментарів: 40
рецептик не з дешевих


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#3 написав: Ірка-Шкірка (15 жовтня 2011 17:30)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Olenochka
Обовязково попробую!!!Фотографія дуже смачно виглядає wink Дяка за рецептик)))


Оленочко, я вичитала, що існує американський варіант паельї - джамбалайя - вона швидкісна, готується з одного виду м'яса та великих креветок. На закуску до неї смажать кільця ананасів в муці, клярі та кокосовій стружці.


Цитата: Ластівка
рецептик не з дешевих

Ластівонько, він однозначно дешевший для приготування дома, аніж одна порція десь в ресторані smile .
 



#4 написав: Solka (15 жовтня 2011 17:48)


Група: Модератор
Коментарів: 54
Страва багата на смак, інгредієнти які входять до страви поєднані безпрограшно, а вигляд страви вражає кольорами і насиченістю! Смакота love Іринка, дякую за рецепт 86a0


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій БЛОГ улюбленої випічки - homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#5 написав: Кіра (16 жовтня 2011 20:47)


Група: Кондитер
Коментарів: 169
дуже гарна фоторафія!! і смачно мабуть!
 



#6 написав: Ірка-Шкірка (17 жовтня 2011 11:24)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Solka, приготуй при нагоді - мой діти спочатку підозріло дивилися на морських гадів (хоча рибу і креветки люблять), але потім їли з апетитом.

Кіра, смачно - 100%!
 



#7 написав: Ластівка (18 жовтня 2011 10:06)


Група: Модератор
Коментарів: 40
я певно теж як твої діти - підозріло дивлюсь на інградієнти :)


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#8 написав: Ірка-Шкірка (18 жовтня 2011 10:49)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Ластівка
я певно теж як твої діти - підозріло дивлюсь на інградієнти :)


lol lol lol
інгредієнти класні і в поєднанні зі всім - суперсмакота!
 



#9 написав: Христя (28 жовтня 2011 15:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 15
Кожного разу як дивлюсь на твою паелью - слинка тече! love А кольори просто бомбові! АА про смак - я взагалі мовчу winked Обов"язково приготую,тим паче інгредієнти мене не лякають... smile


--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
 



#10 написав: Ірка-Шкірка (30 жовтня 2011 18:42)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Христя
Обов"язково приготую,тим паче інгредієнти мене не лякають... smile


Ну чим вони можуть налякати? Вони доповнюють один одного смаками.
Спробуй приготувати - не пошкодуєш!

У мене самої від фото слинка тече - хочеться ще спробувати - зі свининою жирною і великими креветками!
 



#11 написав: Пушинка (30 жовтня 2011 20:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
ого,нічого собі, от це новинка!!!!! От смакота.
Ірусь, трабе було кожному по ложечці переслати бандеролькою love
 



#12 написав: Ірка-Шкірка (5 листопада 2011 20:40)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Пушинка
Ірусь, трабе було кожному по ложечці переслати бандеролькою love


А до кожної ложечки холодильник-контейнер...
Ні, то вже ліпше з великою пательнею і з вами усіма в ліс виїхати...
Ну і продукти взяти.
А ще як кожна візьме по салатику-закусці, то буде свято на всі 100!
 



#13 написав: KotMarta (16 грудня 2011 19:16)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
Цікава страва, напевно смак неперевершений. Потрібно попробувати зробити на найближче День Народження, дякую


--------------------
http://najkrashch-torti-dlja-vas.webnode.com.ua/
 



#14 написав: malinka (17 квітня 2012 12:11)


Група: Гості
Коментарів: 0
Супер страва! сама не готувала, але куштувала. що правда трохи відрізнялася за інгридієнтами. цей рецепт, має вийти ще смачніше, на мою думку! буду готувати!!! winked дякую, дякую, дякую!!! wink
 



#15 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 18:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 756
Цікавенько так ...та смачненько... От іспанцям повезло як у нас картоплі багато у них морепродуктів lol
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Galina_Nedomirko_
Galina_Nedomirko_
Сьогодні в17:50:41

Цитата: Lisa

Lisa

Вітаємо!!! 3fb
Відповісти
Lisa
Lisa
Сьогодні в13:12:15

Доброго всім сонячного дня! Сьогодні зареєструвалась на Вашому сайті, хоч і заглядала сюди до того частенько. Чудовий сайт, хороші рецепти і професійні чудові господині! Сподіваюсь здобути хороший кулінарний досвід і отримати поради досвідчених господинь. Всім наперед дякую!
Відповісти
Roksolana
Roksolana
Вчора в03:10:18

Вітаю всіх з Днем Незалежності! Хай Бог милує і благословить нашу Україну!
Відповісти
Яруська
Яруська
24 серпня 2014

Щиро вітаю всіх з Днем Незалежності! Щастя, добра і процвітання Україні!!! І миру всім нам!!! a0a
Відповісти
Pito4ka
Pito4ka
24 серпня 2014

Доброго дня усім!!! Зі святом!!!
Відповісти
Магда
Магда
24 серпня 2014

Вітаю всіх з Днем Незалежності нашої країни! Бажаю всім мирного блакитного неба, ясного соця та щедрої ниви! Слава Україні!
Відповісти
ginger
ginger
24 серпня 2014

Хто вміє готувати душенину до вареників? В інтернеті все якась з овочами чи картоплею... А то була просто з пересмаженим борошном- в моєму дитинстві у селі. Там вже запитати ні в кого...
Відповісти
Натонька
Натонька
22 серпня 2014

я щойно спробувала і воно мені додалось, так на хрестик натискала
Відповісти
Марія Митник
Марія Митник
21 серпня 2014

Дівчатка!Як зробити закладку з Головної. Натискаю на +. а воно не зберігається, хоч колись завжди закидалось...
Відповісти
mona liza
mona liza
21 серпня 2014

дівчата порадьте рецепт консервованої квасолі в томатному соусі(без помідорів ,баклажанів)
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 34
Гостей: 20
Користувачі: Lyubov_68
Роботи: spider Bot, Google Bot, Yandex Bot, Google Bot, crawl Bot, Yandex Bot, Yandex Bot, spider Bot, Google Bot, Yahoo Bot, Google Bot, Google AdSense, spider Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: Lyubov_68, Roksolana, Natalyadiva, медузка, Astendaduts, galina27, ro_sa, ОЛЕСЯ, Natalia_K, Ірця, Марія Митник, julianna, Танічка, Машуня, Маруня, Ельвіра, манюня, fedya, Vajnrauh, pepysik

Нове на форумі
 
Вітання для ОЛЕСІ
  Пише lilifigura (Учора, 20:36)
Вітання для Романа (сина Galina_Nedomirko) - 1 вересня
  Пише lilifigura (Учора, 20:33)
Дитячі тортики -6
  Пише idianka (Учора, 12:58)
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 11:01)
Весільні торти-2.
  Пише Galina_Nedomirko_ ()
Святкові пляцки
  Пише chajka ()
Кремове задоволення)))
  Пише LenaKostina ()
Вітаєм з днем народженням Оленку (доньку мари4ки)
  Пише idianka ()
Корисні поради - що і чим можна замінити
  Пише Светочка ()
Вітаємо Роксоланочку з днем народження!!!
  Пише Roksolana ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100