Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з риби » Паелья
 

Паелья

15 жовтня, 2011  |  Коментів (15)  |  Рубрика: Страви з риби
 

Паелья


Паелья – національна іспанська страва. Це якщо сказати в двох словах, а насправді це немов візитка Іспанії та іспанської кухні. Коли я почала шукати рецепт, по якому приготувати паелью, то спочатку немов зайшла в глухий кут – настільки рецепти різнилися між собою, але чим більше вишукувала рецептів (особливо від іспанських кухарів), тим більше розуміла, що паелья – це як наш український борщ – способів приготування просто неймовірно багато, як і варіацій, з чого його готують – нагадаймося, що сам буряк до борщу ми і варимо, і квасимо, і тушкуємо, і печемо(і в кінцевому результаті все одно отримуємо борщ lol )…

...більше фото і порад тут...


Продукти:
800 г курки – на щастя, у нас на базарі з’явилися шматочки курятини без кісток – не самого філе (воно пісне). Можна м'ясо курки або половини бройлера відділити від кісток, порізати шматочками, обсушити
700-800г індика або філе індика – порізати шматочками, обсушити
1 кг морепродуктів – купила готову пачку (на пробу) – висновок – це смачно, але креветки краще докупляти окремо. Заморожені морепродукти кинути в кип’яток, довести до кипіння, відцідити.
2-3 помідори – ошпарити, кинути в холодну воду, зняти шкірку, порізати дрібними шматочками – можна збити блендером. Також можна використати томатну пасту – 1-2ст.л.
1скл. яську (великої білої фасолі) – попередньо замочити
1скл. зеленого горошку – взяла заморожений – не розморожувати – він встигне приготуватися.
2 цибулини (або 1 цибулину і 1-2 пори) – дрібно порізати
2-3 зубці часнику – подрібнити
2-3 болгарські перці – краще взяти червоні, м’ясисті. Для кольорового різноманіття один перець можна взяти іншого кольору – жовтий або зелений. 1 перець порізати смужками, другий – довгими смужками (для сервірування).
2 скл. рису – добре промити, кинути на сито – щоб стекла вода.
Спеціїсіль, перець, 1ст.л. паприки, 1ч.л. шафрану, 1ч.л. розмарину.
Інші спеції – на ваш смак.

Приготування:


1. Розігріти пательню, на великому вогні на олії швидко обсмажити до рум’яної скоринки м'ясо невеликими порціями (курку та індичку) – щоб не встигало пускати сік – викласти в гусятницю або каструлю, накрити кришкою.
До м’яса додати замочений ясьок, залити водою, зварити до готовності квасолі. Коли закипить вода – додати сіль, перець горошком.
Бульйон відцідити, м'ясо і ясьок викласти в окрему миску. Шафран викласти в миску чи кружку, залити склянкою бульйону, настояти 5-10 хвилин, процідити.
2. Це немов прелюдія до приготування – тут ще можна відійти від плити і підготувати усі решта необхідні компоненти.
3. На пательні для паельї на олії обсмажити цибулю, часник – до золотистого кольору.
Коли обсмажиться (1-2 хвилини) відсунути на край, в центр пательні викласти дві окремі купки перців помішуючи, обсмажити з усіх сторін протягом двох хвилин.
5. Малі смужки перцю змішати з цибулею, великі довгі смужки викласти на тарілку і відставити.
6. На пательню викласти подріблені помідори, вимішати з цибулею, смажити 2 хвилини. Додати горошок, смажити ще 2 хвилини.
7. Додати рис.
Вимішати з овочами, смажити 2 хвилини, викласти м'ясо, ясьок, легко вимішати, залити 3-4 скл. бульйону (пам’ятайте, що 1 склянка бульйону – вже готова – з шафраном), і додати до паельї. При необхідності додати ще бульйону, додати сіль-перець, за смаком, розмарин, помішуючи готувати 15 хвилин.
8. В паелью додати морепродукти, вимішати, зверху викласти по колу креветки (вимішала з рисом, тому не викладала) і смужки смаженого червоного перцю. Готувати 5 хвилин.
9. Накрити кришкою або фольгою, відставити на 10-15 хвилин.
10. Сервірувати з лимоном, смакувати поливаючи соком лимону (кому смакує – він нейтралізує жир і специфічний смак морепродуктів). Коли я вперше їла паелью в Іспанії, то використала майже цілий лимон – настільки вона була жирна, але така смачна!!!


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

За основу взяла рецепт зі сайту alicante-spain.com


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Olenochka (15 жовтня 2011 15:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
Обовязково попробую!!!Фотографія дуже смачно виглядає wink Дяка за рецептик)))
 



#2 написав: Ластівка (15 жовтня 2011 17:18)


Група: Модератор
Коментарів: 40
рецептик не з дешевих


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#3 написав: Ірка-Шкірка (15 жовтня 2011 17:30)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Olenochka
Обовязково попробую!!!Фотографія дуже смачно виглядає wink Дяка за рецептик)))


Оленочко, я вичитала, що існує американський варіант паельї - джамбалайя - вона швидкісна, готується з одного виду м'яса та великих креветок. На закуску до неї смажать кільця ананасів в муці, клярі та кокосовій стружці.


Цитата: Ластівка
рецептик не з дешевих

Ластівонько, він однозначно дешевший для приготування дома, аніж одна порція десь в ресторані smile .
 



#4 написав: Solka (15 жовтня 2011 17:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 62
Страва багата на смак, інгредієнти які входять до страви поєднані безпрограшно, а вигляд страви вражає кольорами і насиченістю! Смакота love Іринка, дякую за рецепт 86a0


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#5 написав: Кіра (16 жовтня 2011 20:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
дуже гарна фоторафія!! і смачно мабуть!
 



#6 написав: Ірка-Шкірка (17 жовтня 2011 11:24)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Solka, приготуй при нагоді - мой діти спочатку підозріло дивилися на морських гадів (хоча рибу і креветки люблять), але потім їли з апетитом.

Кіра, смачно - 100%!
 



#7 написав: Ластівка (18 жовтня 2011 10:06)


Група: Модератор
Коментарів: 40
я певно теж як твої діти - підозріло дивлюсь на інградієнти :)


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#8 написав: Ірка-Шкірка (18 жовтня 2011 10:49)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Ластівка
я певно теж як твої діти - підозріло дивлюсь на інградієнти :)


lol lol lol
інгредієнти класні і в поєднанні зі всім - суперсмакота!
 



#9 написав: Христя (28 жовтня 2011 15:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 16
Кожного разу як дивлюсь на твою паелью - слинка тече! love А кольори просто бомбові! АА про смак - я взагалі мовчу winked Обов"язково приготую,тим паче інгредієнти мене не лякають... smile


--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
 



#10 написав: Ірка-Шкірка (30 жовтня 2011 18:42)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Христя
Обов"язково приготую,тим паче інгредієнти мене не лякають... smile


Ну чим вони можуть налякати? Вони доповнюють один одного смаками.
Спробуй приготувати - не пошкодуєш!

У мене самої від фото слинка тече - хочеться ще спробувати - зі свининою жирною і великими креветками!
 



#11 написав: Пушинка (30 жовтня 2011 20:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
ого,нічого собі, от це новинка!!!!! От смакота.
Ірусь, трабе було кожному по ложечці переслати бандеролькою love
 



#12 написав: Ірка-Шкірка (5 листопада 2011 20:40)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Пушинка
Ірусь, трабе було кожному по ложечці переслати бандеролькою love


А до кожної ложечки холодильник-контейнер...
Ні, то вже ліпше з великою пательнею і з вами усіма в ліс виїхати...
Ну і продукти взяти.
А ще як кожна візьме по салатику-закусці, то буде свято на всі 100!
 



#13 написав: KotMarta (16 грудня 2011 19:16)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
Цікава страва, напевно смак неперевершений. Потрібно попробувати зробити на найближче День Народження, дякую
 



#14 написав: malinka (17 квітня 2012 12:11)


Група: Гості
Коментарів: 0
Супер страва! сама не готувала, але куштувала. що правда трохи відрізнялася за інгридієнтами. цей рецепт, має вийти ще смачніше, на мою думку! буду готувати!!! winked дякую, дякую, дякую!!! wink
 



#15 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 18:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Цікавенько так ...та смачненько... От іспанцям повезло як у нас картоплі багато у них морепродуктів lol
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 31
Гостей: 13
Користувачі: Butdig
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100