Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Дімляма українська
 

Дімляма українська

25 липня, 2011  |  Коментів (20)  |  Рубрика: Страви з м`яса
 

Дімляма українська



* 500 г м'яса
* 2-3 цибулини
* 2 морквини
* 500 г помідорів
* 2 солодких перця
* 1 крупний баклажан
* 500 г картоплі
* 1 невелика капустина
* 2 зубчика часника


Дімляма - ця страва дуже поширена в Середній Азії . Сама назва говорить за себе . Дімляма - значить страва , яка готується без обсмажування, а шляхом томіння . Ця страва , крім усього, вважається і дієтичною саме через те , що нічого не смажиться . Багато варіантів цієї страви з'явилися , кожен готує як йому подобається . Початковий варіант Дімлями - це все викладається шарами . Кожен шар трохи посолити .

У великий казан або в каструлю з товстим дном укласти жирну баранину( в мене взагалі-то свинина ) , хто стежить за споживанням жиру, можна і пісне м'ясо, тільки треба при цьому полити трохи на дно каструлі рослинної олії, зовсім трохи. М'ясо посолити, поперчити ,

Дімляма українська


потім викласти шар цибулі , нарізаного кільцями ,

Дімляма українська


моркву ,

Дімляма українська


помідори ,

Дімляма українська


болгарський перець ,

Дімляма українська


баклажани порізані ,

Дімляма українська


кому подобається кабачок або гарбуз великими шматками ,

Дімляма українська


молода квасоля в стручках (її немає) , картоплю половинками або четвертинками в залежності від розміру ,

Дімляма українська


наприкінці все укрити капустяними листами або шматками капусти ,

Дімляма українська


закрити кришкою каструлю . Вогонь треба зробити нижче середнього і тушкувати все до готовності приблизно 2 год . Перемішувати страву не можна . Цю страву можна готувати в скороварці .
В кінці готування вкинути дрібно порізану зелень і часник , накрити кришкою і виключити вогонь . Дати настоятись . Перед подаванням перемішати .

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Побачила цю страву в LanaU на Кукing.net


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Olenka (25 липня 2011 23:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 21
Частенько так готую,а що так називається не знала.Дякую,що просвітила. Дійсно смачно!!!! А чи може м"ясце з овачами не смакувати???
 



#2 написав: Сонечко (26 липня 2011 16:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
а води хоч пів склянки додавати не треба? - аби не пригоріло...


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#3 написав: idianka (26 липня 2011 21:41)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
Страва дуже смачна , з м'ясцем те , що лікар прописав )) Води не треба , з овочів і м'яса під дією пари виділяється достатньо рідини , пригоріти не має , бо вариться на легкому вогні ))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#4 написав: Natalyadiva (26 липня 2011 22:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 154
Яка смакота!!!!!!!! winked wink
 



#5 написав: idianka (26 липня 2011 22:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
Natalyadiva,
смачно-смачно ! І не марудно : найбільше часу забирає закладка продуктів , а потім поклав на вогонь і ... "забув" на годинки дві )))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#6 написав: Solka (26 липня 2011 22:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 63
Це справді, страва, яку лікар прописав - користі багато та ще й смачно winked Дякую за рецепт, дуже захотілось приготувати!


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#7 написав: idianka (27 липня 2011 12:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
Solka,
готуй на здоров'я ! Думаю не пожалкуєш - це чудова літня страва ))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#8 написав: Volo-shka (28 липня 2011 12:42)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 40
Дяаночко, дякую за рецепт. Дійсно смачно)) і готувати відносно швидко))))
 



#9 написав: lana (1 серпня 2011 17:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 47
Я завжди обсмажувала всі шари, а потім додавала воду й томат, то ця ідея мені сподобалася більше!!!!!!!!!!!!Дякую!
 



#10 написав: idianka (3 серпня 2011 08:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
Volo-shka,
lana,
дякую ! Готуйте , смакуйте - це справді смачно і зручно ! А , головне , здорова їжа t0267


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#11 написав: laima (6 серпня 2011 15:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
idianka,
дякую за рецепт. Готовила , дуже-дуже смачно. Правда, я не мала свинини , то готовила з курячим філе і на дно казанка порізала тоненькі плястерки сала. Так що в мене вийшло ну дуже вже дієтично)))))))
 



#12 написав: idianka (6 серпня 2011 18:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
laima,
на здоров'ячко smile а м'яско можна брати яке завгодно - кому що до душі love


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#13 написав: sikora-natali (30 серпня 2011 21:38)


Група: Гості
Коментарів: 0
завтра буду готувати m05108 )
 



#14 написав: sikora-natali (31 серпня 2011 14:16)


Група: Гості
Коментарів: 0
м'ясо чуть пригор*ло,але так загалом рецепт непоганий) smile
 



#15 написав: idianka (31 серпня 2011 21:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
sikora-natali,
певне , вогонь був завеликий m05108 в мене раз так теж було smile


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#16 написав: marinka (8 вересня 2011 12:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Якраз для мого чоловіка, треба зробити, смакота... winked
 



#17 написав: gutka (27 листопада 2011 10:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
треба спробувати, тільки овочів сьогодні буде трошки менше, без кабачків та баклажанів
 



#18 написав: ivankuc (26 грудня 2011 21:44)


Група: Гості
Коментарів: 0
Це взагалі-то схоже на басму, а не на дімляму!
 



#19 написав: Ксенічка (20 лютого 2013 01:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 848
Цитата: idianka
смачно-смачно ! І не марудно : найбільше часу забирає закладка продуктів , а потім поклав на вогонь і ... "забув" на годинки дві )))

Дякую belay за смачну страву!!!Так добре заклав і забув, а як згадається то ароматом кухню оповиє смакота!!
 



#20 написав: ОЛЕСЯ (27 березня 2013 22:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 465
Дуже смачно виходить. Підходить для приготування у мультиварці


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Жіноча мода
  Пише Натонька (Сьогодні, 09:17)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 23:49)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Darka ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Балакуня ()
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 92
Гостей: 62
Користувачі: vezxahvubc, LVerbitska, bvnxyimcuqf, jyvyvjtxfnl, ernoveNeect, ullczddibm, nzlzyicwmhl, CemoGeonseCoam
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100