Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Дімляма українська
 

Дімляма українська

25 липня, 2011  |  Коментів (20)  |  Рубрика: Страви з м`яса
 

Дімляма українська



* 500 г м'яса
* 2-3 цибулини
* 2 морквини
* 500 г помідорів
* 2 солодких перця
* 1 крупний баклажан
* 500 г картоплі
* 1 невелика капустина
* 2 зубчика часника


Дімляма - ця страва дуже поширена в Середній Азії . Сама назва говорить за себе . Дімляма - значить страва , яка готується без обсмажування, а шляхом томіння . Ця страва , крім усього, вважається і дієтичною саме через те , що нічого не смажиться . Багато варіантів цієї страви з'явилися , кожен готує як йому подобається . Початковий варіант Дімлями - це все викладається шарами . Кожен шар трохи посолити .

У великий казан або в каструлю з товстим дном укласти жирну баранину( в мене взагалі-то свинина ) , хто стежить за споживанням жиру, можна і пісне м'ясо, тільки треба при цьому полити трохи на дно каструлі рослинної олії, зовсім трохи. М'ясо посолити, поперчити ,

Дімляма українська


потім викласти шар цибулі , нарізаного кільцями ,

Дімляма українська


моркву ,

Дімляма українська


помідори ,

Дімляма українська


болгарський перець ,

Дімляма українська


баклажани порізані ,

Дімляма українська


кому подобається кабачок або гарбуз великими шматками ,

Дімляма українська


молода квасоля в стручках (її немає) , картоплю половинками або четвертинками в залежності від розміру ,

Дімляма українська


наприкінці все укрити капустяними листами або шматками капусти ,

Дімляма українська


закрити кришкою каструлю . Вогонь треба зробити нижче середнього і тушкувати все до готовності приблизно 2 год . Перемішувати страву не можна . Цю страву можна готувати в скороварці .
В кінці готування вкинути дрібно порізану зелень і часник , накрити кришкою і виключити вогонь . Дати настоятись . Перед подаванням перемішати .

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Побачила цю страву в LanaU на Кукing.net


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Olenka (25 липня 2011 23:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 21
Частенько так готую,а що так називається не знала.Дякую,що просвітила. Дійсно смачно!!!! А чи може м"ясце з овачами не смакувати???
 



#2 написав: Сонечко (26 липня 2011 16:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
а води хоч пів склянки додавати не треба? - аби не пригоріло...


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#3 написав: idianka (26 липня 2011 21:41)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Страва дуже смачна , з м'ясцем те , що лікар прописав )) Води не треба , з овочів і м'яса під дією пари виділяється достатньо рідини , пригоріти не має , бо вариться на легкому вогні ))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#4 написав: Natalyadiva (26 липня 2011 22:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 154
Яка смакота!!!!!!!! winked wink
 



#5 написав: idianka (26 липня 2011 22:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Natalyadiva,
смачно-смачно ! І не марудно : найбільше часу забирає закладка продуктів , а потім поклав на вогонь і ... "забув" на годинки дві )))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#6 написав: Solka (26 липня 2011 22:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 63
Це справді, страва, яку лікар прописав - користі багато та ще й смачно winked Дякую за рецепт, дуже захотілось приготувати!


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#7 написав: idianka (27 липня 2011 12:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Solka,
готуй на здоров'я ! Думаю не пожалкуєш - це чудова літня страва ))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#8 написав: Volo-shka (28 липня 2011 12:42)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 40
Дяаночко, дякую за рецепт. Дійсно смачно)) і готувати відносно швидко))))
 



#9 написав: lana (1 серпня 2011 17:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 47
Я завжди обсмажувала всі шари, а потім додавала воду й томат, то ця ідея мені сподобалася більше!!!!!!!!!!!!Дякую!
 



#10 написав: idianka (3 серпня 2011 08:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Volo-shka,
lana,
дякую ! Готуйте , смакуйте - це справді смачно і зручно ! А , головне , здорова їжа t0267


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#11 написав: laima (6 серпня 2011 15:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
idianka,
дякую за рецепт. Готовила , дуже-дуже смачно. Правда, я не мала свинини , то готовила з курячим філе і на дно казанка порізала тоненькі плястерки сала. Так що в мене вийшло ну дуже вже дієтично)))))))
 



#12 написав: idianka (6 серпня 2011 18:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
laima,
на здоров'ячко smile а м'яско можна брати яке завгодно - кому що до душі love


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#13 написав: sikora-natali (30 серпня 2011 21:38)


Група: Гості
Коментарів: 0
завтра буду готувати m05108 )
 



#14 написав: sikora-natali (31 серпня 2011 14:16)


Група: Гості
Коментарів: 0
м'ясо чуть пригор*ло,але так загалом рецепт непоганий) smile
 



#15 написав: idianka (31 серпня 2011 21:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
sikora-natali,
певне , вогонь був завеликий m05108 в мене раз так теж було smile


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#16 написав: marinka (8 вересня 2011 12:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Якраз для мого чоловіка, треба зробити, смакота... winked
 



#17 написав: gutka (27 листопада 2011 10:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
треба спробувати, тільки овочів сьогодні буде трошки менше, без кабачків та баклажанів
 



#18 написав: ivankuc (26 грудня 2011 21:44)


Група: Гості
Коментарів: 0
Це взагалі-то схоже на басму, а не на дімляму!
 



#19 написав: Ксенічка (20 лютого 2013 01:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Цитата: idianka
смачно-смачно ! І не марудно : найбільше часу забирає закладка продуктів , а потім поклав на вогонь і ... "забув" на годинки дві )))

Дякую belay за смачну страву!!!Так добре заклав і забув, а як згадається то ароматом кухню оповиє смакота!!
 



#20 написав: ОЛЕСЯ (27 березня 2013 22:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Дуже смачно виходить. Підходить для приготування у мультиварці


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Учора, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 67
Гостей: 47
Користувачі: Cherevichok
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100