Для тіста:
75гр вершкового масла
1 жовток
100 гр борошна
щіпка солі
Для начинки:
350 гр гарбуза
150 гр цукру
1 чайна ложка кориці
0,5 чайної ложки порошка мускатного горіха
1 чайна ложка ванільного цукру
Для грильяжу:
1,5 стакана гарбузового насіннячка
4 столові ложки меду
25 гр вершкового масла
Готуємо тісто: всі продукти для тіста змішати, сформувати шар, завернути в плівку та відкласти в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом приготуємо начинку.
Гарбуз натерети на терку, додати цукор,корицю, мускат, ванільний цукор і перемішати.
Розкачати тісто за розмірами форми для випічки - я брала форму діаметром 26 см, зформувати бортики і на тісто викласти начинку. Запекти в духовці 30 хвилин при 180С. Дати вистигнути.
В ковшику довести до кипіння мед, додати вершкове масло, варити 2 хвилини, потім всипати гарбузове насіннячко і варитит ще 2 хвилини. Приготовану гарячу медово-гарбузову суміш викласти на холодний пиріг. Нехай вистигне і можна подавати. Смачного.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Рецепт був взятий мною із сайту Good-cook
автор - Лаура-eshba.