Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з птиці » Курча тапака
 

Курча тапака

28 лютого, 2011  |  Коментів (14)  |  Рубрика: Страви з птиці
 

Курча тапака


Хіт-блюдо радянських ресторанів (хто старші віком - пам'ятають). Називалося "цыпленок табака". У мене назва оригінальна.
Саме тапака, а не табака (в дитинстві думала, до чого тут тютюн lol ), а, виявляється, грузинською "тапака" це пательня. А раніше смажили взагалі на кам'яних пательнях (щось типу сучасних з з рівномірним підігрівом усієї поверхні smile )...


Курчатко вагою 1кг (я шукала найменше - вийшло 1,350 кг) помити, почистити, розрізати грудку і добре відбити з двох сторін. Я відбивала через кульок гладкою стороною молотка - щоб не пошкодити шкіру. Замаринувати сіллю, перцем, часником (добре натерти з обох сторін).

Можна смажити, хоча я відставила його на пару годин - замаринуватись.
Викласти на велику (ну дуже велику - щоб весь лежав розпластаний) пательню, зверху покласти щось важке (у моєму випадку - велика каструля з водою) і смажити по 20хв. з кожної сторони.
Вийшло смачно.

Для соусу рідину, що залишилася після смаження вилити в соусник, видавити часник, можна додати кетчуп.

Фото самого процесу приготування можна подивитися тут.

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Рецепт - від Анастасії зі сайту say7.


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: LiLu (28 лютого 2011 21:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Курка - смакота! winked !!Бачила в Арсені ,то зверху у неї купа сиру ще є!!


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (28 лютого 2011 21:55)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: LiLu
Бачила в Арсені ,то зверху у неї купа сиру ще є!!

Сиру зверху на неї не особливо насиплеш - на ній каструля 6-літрова стоїть під час готування...
 



#3 написав: uliana_y (1 березня 2011 08:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Смакотіще!!!))Моя мама таку готувала!!!!) winked Я це люблю!))


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: нетік (1 березня 2011 09:49)


Група: Модератор
Коментарів: 75
Смакота неперевершена, раз в гостях пробувала, так тепер той смак за мною ходить...а руки до приготування недоходять...


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#5 написав: sunnygirl (1 березня 2011 09:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 106
курочка дуже апетитна мабуть дуже смачно.
 



#6 написав: irunacom (1 березня 2011 11:37)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 18
смакота... вона схожа на метелика з вигляду.....))))) winked
 



#7 написав: Пушинка (1 березня 2011 22:52)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
під впливом тої качки поставила пекти кчку what
Завтра буде свято живота what
 



#8 написав: Ірка-Шкірка (2 березня 2011 00:24)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Справді незвичний смак звичайної курки!

Цитата: Пушинка
під впливом тої качки поставила пекти качку


Приємно бачити такий позитивний вплив рецепту smile !!!
 



#9 написав: Ластівка (2 березня 2011 07:36)


Група: Модератор
Коментарів: 40
чомусь завжди думала, що табака :) Це фото дитинство нагадало (мама таке готувала)


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#10 написав: оля73 (2 березня 2011 12:31)


Група: Гості
Коментарів: 0
СУПЕР!!!А баняк з водою, замість тягару, то класна ідея)))Дякую!!!
 



#11 написав: Natalyadiva (3 березня 2011 17:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 154
АААпетитнааа курочка! winked
 



#12 написав: Iryna (12 березня 2012 17:42)


Група: Гості
Коментарів: 0
І в мене спогади з дитинства, коли батько так готував курча. Мушу повторити. Дякую за ностальгічний смак дитинства winked
 



#13 написав: Darka (16 січня 2013 04:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Дійсно смачно,готую часто для гостей.Після жарки кладу на протвінь,закриваю фольгою і в духовку.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#14 написав: Ксенічка (24 лютого 2013 00:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Смачненька курочка!! Така скоринка гарна!! love
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна (Сьогодні, 16:18)
Торт медовий «Улюблений»
  Пише Катя Некрасова (Сьогодні, 14:00)
Салат "Веснянка"
  Пише yulia (Сьогодні, 14:00)
Канапки польські.
  Пише svet.vet (Сьогодні, 13:45)
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 11:09)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka (Учора, 02:32)
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 125
Гостей: 78
Користувачі: Zapotekciz, Hassanka
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100