Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Біляші
 

Біляші

18 травня, 2010  |  Коментів (8)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Біляші


1 яйце
дріжджі - пакетик сухих, десь 7-10 г
молоко - не повний стакан
олія соняшникова - 6-7 ст. л.
цукор 1-2 ст. л.
На біляші беру 1 ст. л.
сіль за смаком. Борошно - приблизно пів кіло. У молоці розводимо дріжджі з цукром. Даємо піднятися шапочці. Як тільки піднялася пристойна шапочка, додаємо туди яйце і розмішуємо.

Борошно просіюємо в миску (краще відразу взяти трохи менше, потім додати), додаємо туди сіль, масло і дріжджі з яйцем. Перемішуємо дерев'яною ложкою, зверху трохи притрушуємо борошном і ставимо підніматися. Як підніметься, ще раз вимішуємо (сильно місити не треба, так злегка помісити), якщо зарідке - додати борошна. Але головне - борошно не пересипати, щоб тісто було м'яке, тоді воно виходить дуже легким і повітряним. Ще раз повторю - тісто має бути м'яким, не переборщіть з борошном. Краще потім ми насипемо борошна на стіл, коли будемо розкачувати.

Отже, перемішали тісто і відразу смажимо. Не треба щоб воно підіймалось в готових біляшах - відразу кладемо на сковорідку і щоб воно від фарша не розмокло, принцип такий - розкатали, поклали фарш і відразу смажити, потім наступний біляшик і т.д. Защипуються дуже добре, коли смажаться, не рвуться, нічого звідти не виливається і тому масло не бризкається (кухню мити не треба після). І виходить ніжне і хрустке.

При смаженні тісто збільшується в об'ємі. Біляшики виходять дуже гарного кольору. Надзвичайно ніжні і смачні. Щодо пиріжків. Я вже сказала, що тісто не рветься і не розклеюється по шву при смаженні. Це дозволяє використовувати в ньому будь-яку начинку, навіть рідку, наприклад варення. Якщо у мене залишається трохи тіста, то завжди печу кілька пиріжків з варенням, відразу двох зайців вбиваю - і варення утилізується і пиріжки дуже смачні. Можна пекти пиріжки з ягодами. Зараз підуть свіжі ягоди - ось саме те, будь-які ягоди, які є під рукою ріжемо на половинки або четвертинки, засипаємо цукром і смажимо. Діткам дуже подобаються такі пиріжки.

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

За рецепт дякую Tasha-monami з кукінга. Всі слова автора. Переклад мій. Перший раз робила біляшики. Смачні!


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Маруся (19 травня 2010 00:51)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Дуже гарні біляшики. winked Виглядають такі маленькі, акуратненькі. Давненько я не робила.
 



#2 написав: marinka (19 травня 2010 01:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Дуже апетитні amam !!!! Я ніколи їх не готувала, тому рецептик на замітку no Дякую!!!
 



#3 написав: idianka (19 травня 2010 08:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Такі гарненькі! Так і хочеться вкусити! tongue


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#4 написав: вишенька (19 травня 2010 11:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 18
Яка краса! Аж так і хочеться попробувати!
 



#5 написав: Natalyadiva (19 травня 2010 21:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
Дуже смачно!Молодець!
 



#6 написав: bogdanrevo (1 грудня 2010 19:44)


Група: Гості
Коментарів: 0
wink

t0242
 



#7 написав: уляночка (4 лютого 2011 21:17)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 41
Натонько, а ці біляші виходять такі як на вулиці? Шукаю як раз такий рецепт, щоб біляші були трошки гумові)))
 



#8 написав: Натонька (4 лютого 2011 23:30)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
уляночка,
я ніколи не їла біляшів на вулиці.. навіть не знаю, шо тобі сказати)))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 15
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100