Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Кулінарні статті » Вариш кашу - візьми годинник
 

Вариш кашу - візьми годинник

24 жовтня, 2009  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Кулінарні статті
 

Вариш кашу - візьми годинник


Правило для всіх каш: засипавши у воду крупу, не перемішуйте і не знімайте кришку. Каша вариться на парі: випустите її - втратите необхідне тепло, і каша пригорить або перетвориться в розмазню.

На кожну одиницю об'єму гречаної крупи води беремо удвічі, сіль - за смаком.

Найкраще готувати кашу в казанку, щільно накрити кришкою і впродовж перших 3-5 хв. до закипання підтримувати сильний вогонь. Потім - помірний. Закінчуємо варити на слабкому, доки википить вода не лише з поверхні, а й з дна казанка.

На 2 частини рисової крупи беремо 3 частини окропу. На кришку покладіть вантаж для більшої щільності в момент закипання.

Варячи кашу, подивіться на годинник: 3 хв. - сильний вогонь, 7 хв. - помірний, 2 хв. - слабкий. Не відкривайте кашу ще 12 хв. Тепер покладіть на неї грудочку масла (25-50 г), розмішайте.

Пшоняну крупу 5-6 разів промийте, востаннє - гарячою водою. Варити слід у великій кількості води до напівготовності. Потім злийте воду, додайте молоко і варіть його до випарювання і готовності каші.

Особливо смачною вона буде, коли доллєте більше молока і розварите крупу сильніше, а за годину додасте у ще теплу кашу простоквашу.
Підкислена каша смачніша.

Газета "Порадниця" №30 (2004)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: La esposa (10 лютого 2011 21:30)


Група: Гості
Коментарів: 0
А я зараз буду хвалитися lol

маю такі банячки, в яких треба, щоб каша закипіла (води має бути менше), дати покипіти 2 хв і виключити газ. Через півгодини кашка готова :) от такі економні банячки :)

але за цими рецептами, що у вас, варить моя мама — і я свого часу переконалася, що то є найліпший рецепт, бо каша (а я дуже гречку люблю) виходить смачна, розсипчаста, м"ягенька... мням! tongue
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka (Учора, 06:27)
Знак якості
  Пише Katys_Cakes ()
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
Шацькі озера
  Пише tride ()
Поради
  Пише GalyaEV ()
Таблиця множення
  Пише наталія3105 ()
Жіноча мода
  Пише Натонька ()
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 71
Гостей: 48
Користувачі: iftjatqmxq, Choisepese, Rounnymund, nydwvegkltr, eywyyjccozi, appeasync, gena.653lLAB, Ірка-Шкірка, Ксюха 80
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100