Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Кулінарні статті » Вариш кашу - візьми годинник
 

Вариш кашу - візьми годинник

24 жовтня, 2009  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Кулінарні статті
 

Вариш кашу - візьми годинник


Правило для всіх каш: засипавши у воду крупу, не перемішуйте і не знімайте кришку. Каша вариться на парі: випустите її - втратите необхідне тепло, і каша пригорить або перетвориться в розмазню.

На кожну одиницю об'єму гречаної крупи води беремо удвічі, сіль - за смаком.

Найкраще готувати кашу в казанку, щільно накрити кришкою і впродовж перших 3-5 хв. до закипання підтримувати сильний вогонь. Потім - помірний. Закінчуємо варити на слабкому, доки википить вода не лише з поверхні, а й з дна казанка.

На 2 частини рисової крупи беремо 3 частини окропу. На кришку покладіть вантаж для більшої щільності в момент закипання.

Варячи кашу, подивіться на годинник: 3 хв. - сильний вогонь, 7 хв. - помірний, 2 хв. - слабкий. Не відкривайте кашу ще 12 хв. Тепер покладіть на неї грудочку масла (25-50 г), розмішайте.

Пшоняну крупу 5-6 разів промийте, востаннє - гарячою водою. Варити слід у великій кількості води до напівготовності. Потім злийте воду, додайте молоко і варіть його до випарювання і готовності каші.

Особливо смачною вона буде, коли доллєте більше молока і розварите крупу сильніше, а за годину додасте у ще теплу кашу простоквашу.
Підкислена каша смачніша.

Газета "Порадниця" №30 (2004)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: La esposa (10 лютого 2011 21:30)


Група: Гості
Коментарів: 0
А я зараз буду хвалитися lol

маю такі банячки, в яких треба, щоб каша закипіла (води має бути менше), дати покипіти 2 хв і виключити газ. Через півгодини кашка готова :) от такі економні банячки :)

але за цими рецептами, що у вас, варить моя мама — і я свого часу переконалася, що то є найліпший рецепт, бо каша (а я дуже гречку люблю) виходить смачна, розсипчаста, м"ягенька... мням! tongue
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Робота обвалювальником м'яса в Литві
  Пише 2eu.work ()
Робота кухарем // піццайоло в Литві
  Пише 2eu.work ()
24bestex.com - Обмін електронних валют Perfect Money, AdvCash, OKpay,
  Пише rsem ()
Цікаві мультфільми та передачі для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Ідеї для школи
  Пише Окса99 ()
Що в нас нині на столі - 8
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пляцок "Американський"
  Пише Іванка ()
Яблучний пляцок пані Ліди
  Пише Іванка ()
Торт "Карпатка"
  Пише Іванка ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 33
Гостей: 15
Користувачі: byEmisarax, byEmisarax, uxtetsjazy, butetsjazy
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100