250 г кукурудзяної муки (я брала не муку, а угорську крупу, подібну до манки - лише жовтого кольору - варю з неї дітям кашу деколи )
750 мл води
150 г сиру (можна дати і більше)
1 яйце
5 ст.л. цукру + 1 пак. ван. цукру
5 ст.л. смальцю (можна замінити маслом)
мелені сухарі для паніровки (замінила рисовою мукою - я її тепер люблю)
вершкове масло (я ще додавала олію - щоб масло не горіло)
сметана, варення чи солодкий соус - для сервірування
1. З кукурудзяної крупи, води і щипки солі зварити кашу, постійно помішуючи. Відставити, щоб охолола - я зварила звечора на сніданок.
2. Викласти кашу в миску чи чашу комбайну, додати смалець, яйце, цукор, сир - замісити однорідне тісто - воно добре відстає від стінок і легко ліпиться.
3. З тіста сформувати невеличкі зрази - як сирники.
4. Панірувати в сухарях, смажити на вершковому маслі.
Подавати зі сметаною чи варенням.
Якщо замість цукру додати солі та сушених трав - орегано, майорану - вийдуть солені січеники, до яких буде гарно пасувати грибна підлива, мачанка чи просто сметана.
Джерело: Рецепт з передачі "Смачна країна" від Ані Лорак - бачила колись одним оком і сподобалося, потім знайшла в журналі рецепт