Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Кулінарні статті » Заморожування овочів, фруктів
 

Заморожування овочів, фруктів

23 червня, 2009  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Кулінарні статті
 

Заморожування овочів, фруктів


У морозильній камері можна зберігати не тільки сирі продукти, а й ті, що пройшли теплову обробку. Заморожувати можна деякі види овочів, м'ясо і м'ясні вироби, більшість молочних продуктів, вироби з тіста, фрукти і фруктові соки. Непридатні для заморожування: з овочів - салат, сира картопля, цибуля, редька, редиска; із фруктів - цілі сирі яблука, груші, банани; з молочних продуктів - кефір; а також сирі яйця і страви, загущені крохмалем.
Заморожувати можна лише свіжі продукти. Продукти і страви, що пройшли теплову обробку, перед заморожуванням треба швидко охолодити. Це значно зменшить можливість розмноження мікроорганізмів.

ОВОЧІ

Заморожують свіжими, привареними, тушкованими або вареними.

Цибулю, притушковану на жирі, заморожують як напівфабрикат. Термін зберігання до 4 місяців.

Часник заморожують нечищеним, загорнутим у фольгу. У такомувигляді він зберігається кілька місяців.

Столові буряки після варіння чистять, труть або ріжуть на шматки. Зберігаються 3 місяці.

Цвітну капусту (розібрану на суцвіття) приварюють 2 хв. у підсоленій воді. Потім швидко охолоджують, дають стекти воді і заморожують. Зберігається до 5 місяців. Перед уживанням не розморожують, а кладуть в окріп і варять залежно від розмірів 10-20 хв.

Зелений горошок можна заморожувати на термін до 6 місяців. Проварюють його 2 хвилини, охолоджують у воді, дають їй стекти і заморожують.

Кріп дрібно кришать і завертають у фольгу. Зберігається 3-4 місяці. До страв додають нерозмороженим.

Хрін заморожують кількома способами: 1) дрібно потертий хрін змішують із лимонним соком і загортають у фольгу або заморожують у формочках для льоду; 2) тертий хрін можна також змішати з тертими яблуками і додати кілька крапель лимонного соку; 3) заморожують тертий хрін із лимонним соком і збитою сметаною. Приготований таким чином хрін може зберігатися у склянках три тижні. Хрін із лимонним соком і яблуками зберігається майже 2 місяці.

Ревень чистять і ріжуть шматочками завтовшки 2 см. Заморожують без цукру. Можна зберігати до 6 місяців. Для пирогів розморожують частково.

Городню зелень (зелену цибул, петрушку, селеру) ретельно миють, дрібно кришать і насипають у маленькі поліетиленові пакетики або скляночки. Зберігають 6 місяців. До страв додають у замороженому вигляді.

Капусту тушковану також можна заморожувати. Час тушкування скорочують на 10 хвилин, сало і борошно для загустіння не вживають. Приготовлену таким способом капусту можна зберігати 3 місяці. Перед тим як подати на стіл, тушкують іще 15 хв., додаючи спеції.

Фрукти

Яблука заморожують лише порізаними шматочками або у вигляді пюре. Строк зберігання 2 місяці.

Груші заморожують у переробленому вигляді. Плоди очищають від шкірки, розрізають навпіл уздовж і занурюють у гарячий цукровий сироп. Через 15-20 хвилин виймають, складають у баночки, заливають холодним сиропом так, щоб плоди були повністю покриті ним, і ставлять у камеру. Строк зберігання 6 місяців. Розморожують при кімнатній температурі.

Сливи ранніх сортів, кісточки яких не відокремлюються, заморожувати не можна. Заморожують лише стиглі тверді плоди. Їх миють, очищають, виймають кісточки і спочатку приморожують, а потім складають у поліетиленовий пакет і знову ховають у камеру. Замороженими тримають 6 місяців.

Вишні заморожують так само, як і сливи. Крім того, їх можна заморожувати і в цукровому сиропі.

Малину перед заморожуванням не миють. Можна заморожувати її з цукром і без нього. На 0,5 кг ягід треба взяти 100 г цукру. Ягоди складають у поліетиленовий пакет, пересипаючи цукром. Строк зберігання до 6 місяців.

Полуниці ретельно миють, дають стекти воді, потім відривають плодоніжки, сортують, залишаючи для заморожування лише тверді, неперезрілі ягоди. Спочатку їх трохи приморожують, а потім у поліетиленовому пакеті кладуть у морозильну камеру. Ягоди можуть зберігатися до 6 місяців. Розморожують при кімнатній температурі. Також ягоди можна пом'яти разом з цукром і так заморозити.

Суниці лісові не миють і заморожують без цукру. Можуть зберігатися 4-6 місяців.

Ожину обережно миють. Після того, як стече вода, ягоди заморожують із цукром або без нього.

Крім фруктів і ягід у свіжому вигляді, можна заморожувати свіжоприготовлені фруктові соки. Заморожують їх спочатку у формочках для льоду, а потім заморожені кубики соку висипають у поліетиленові пакети і зберігають у камері до 3 місяців.


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: уляночка (24 червня 2009 20:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 41
У мене в дома фрукти заморожують тільки разом з цукром. Перетирають чи перемішують. Без цукру фрукти і ягоди стають після заморозки як трава. А з цукром наче тільки що з грядки smile
Моя тьотя робить так: заливає суміш в одноразові стаканчики, а я заливаю на піднос ( що є в морозилці), напів заморожую, розрізаю на порції. заморожую до кінця, А потім кожний кусочок обгортаю харчовою плівкою. Мій спосіб дозволяє заповнити всі вільні місця в морозилці smile
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 50
Гостей: 43
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100