1 кг. груш (почищенині і без серцевинки)
150 - 200 г цукру
1 ст. л. насіння маку
1 лимон
Груші порізати кубиками, присипати цукром і полити соком з одного лимону. Дати настоятись поки груші пустять сік і цукор майже розчиниться (це десь 1-1.5 год).
Довести груші до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Варити ще 15 - 20 хвилин.
Насіння маку обсмажити на сухій сковороді, розтовкти в ступці. Розтовчений мак всипати у варення і варити 5 - 10 хвилин до загустіння.
Можна частину варення зпюрувати блендером, а можна все залишити так. Я варила кубиками, мені так більше сподобалось.
Варення вийшло оригінальне і цікавеньке, в міру солодке і одночасно з кислинкою, обсмажений мак теж мав кращий смак ніж зазвичай.
Попробуйте щось нове та смачне на своїй кухні !!!!!!!!!!