800 г м'яса (частина філе)
70 г топленого масла
1 цибулина
1 ст. л. муки
сіль і перець за смаком
Для соусу:
1 ст. л. муки
1 ст. л. масла
1 ч. л. готової гірчиці
1 ст. л. томату
2 ст. л. сметани
2 ст. бульйону
Для гарніру:
500 г картоплі
2 ст. рослинної олії
сіль
Нарізати м'ясо тонкими шматочками завдовжки 2-3 см, посипати їх перцем, сіллю і мукою. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в маслі. Коли цибуля почне рум'янитися, покласти туди нарізане м'ясо. Швидко обсмажити на сильному вогні (сік повинен згущуватися і перейти в м'ясо, від чого воно стане блискучим). Готове м'ясо покласти в соус, закрити кришкою і поставити на 20-25 хвилин на маленький вогонь.
Приготування соусу. Добре розтерти муку з маслом, розмішати з бульйоном, вливаючи його поступово, закип'ятити, додати гірчицю, томат, сметану.
Приготування картоплі "пайль". Очищену, вимиту картоплю нарізати дрібними брусками завтовшки в 2 складені разом сірники, ще раз вимити і обсушити на рушнику. Розжарити в каструльці рослинну олію і опускати в неї порціями обсушену картоплю. Як тільки вона зарум'яниться, зараз же вийняти її і злегка посолити, а в жир покласти іншу частину картоплі, і так обсмажити всю картоплю.
Книга "Святковий стіл" (1970)